Jakub86 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Witam wszystkich. Jak w temacie mam oponkę na tył praktycznie nowa ale leciwą 2008r 190/55/17 (leżakowana w magazynie). Miał ktoś może styczność z tą gumą? Proszę o opinie na temat tej opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SamotnyWilk Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 (edytowane) Ja miałęm Battalaxa z tyłu. Nie polecam do sportowej jazdy, koło często miało uślizgi w niektórych sytuacjach niebezpieczne. Do zwykłej spokojnej jazdy będą ok. Jak to ma być opona do RSV 1000 to odradzam,kup oponę która naprawdę się klei typu Dunlop Qualifier,Pirelli Diablo Supercorsa czy Metzeler M3 Tak w ogóle kolego nie ten dział na taki temat Edytowane 17 Kwietnia 2016 przez SamotnyWilk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Też mam niezbyt dobre doświadczenia z tym kapciem. Tym bardziej 8-letnia opona - odpuść i niemoszczędzaj na tym, bo to bez sensu. Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Nauczy się driftować a to też ważna umiejętność. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub86 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Dobra dzięki za pomoc ale zanim na nową gumę uzbieram zarzucę tego dunlopa i dam znaka co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Chyba nikt nie miał wątpliwości że i tak to zrobisz :) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub86 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 No cóż taka sytuacja :biggrin: pozdro!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub86 Opublikowano 12 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 No cóż taka sytuacja :biggrin: pozdro!!!! Ok wiec jak obiecałem oponka załoźona przelatane około 500 km i żyję. A tak na poważnie guma długo się grzeje ale jak nabierze odpowiedniej temperatury jest git klei się jak należy. Śmiało mogę powiedzieć że opona leżakowana odpowiednio po kilku latach spokojnie nadaje się do jazdy. Tyle w temacie 🙋 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 12 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Oczywiście, że jakoś to tam się będzie trzymać jak się nagrzeje... Ale trzeba mieć świadomość, że jest sporo różnica jeśli chodzi o nową oponę a takiego leżaka i kiedyś tam niestety może zabraknąć własnie tej różnicy w podbramkowej sytuacji. Szczególnie jest temperatura asfaltu spadnie(jazda nocą lub góry), nie mówiąc już o deszczu. Także czasami takie oszczędności wychodzą bokiem :/ Sam kiedyś przerobiłem takie oszczędności na własnej skórze kiedy to właśnie w górach kiedy temp. gwałtownie spadła puścił mi bez ostrzeżenia leżak na przodzie na lekkim dohamowaniu do zakrętu. Kupując leżaka zaoszczędziłem 200zł a później wydałem 2500zł na reanimację. Dobrze, ze tylko tyle bo szczęśliwie motocykl się zatrzymał.Nie mówiąc już o ryzykowaniu życia... Żeby było jasne...Ja nikogo nie krytykuję tylko uświadamiam pewną grupę ludzi z czym się muszą liczyć zakładając 8-10 letniego leżaka.Pamiętajcie, nic nie ma za darmo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LWfilip Opublikowano 12 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Przez pomyłkę dostałem taki laczek!! W Oponeo coś mieli namieszane i zamiast przysłać BT23 otrzymałem takie cudo. Ale to był rocznik z 2014!! Przy doborze kierowałem się wiekiem i żeby nie była starsza niż dwa lata. Ja śmigam turystykiem i raczej nie przekraczam 160km/h, ale jazda sportowym moto z bardzo starym laczkiem to chyba niepotrzebne ryzyko. Cytuj Grzeczni po śmierci idą do nieba. Niegrzeczni po śmierci idą tam gdzie chcą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 12 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Ok wiec jak obiecałem oponka załoźona przelatane około 500 km i żyję. A tak na poważnie guma długo się grzeje ale jak nabierze odpowiedniej temperatury jest git klei się jak należy. Śmiało mogę powiedzieć że opona leżakowana odpowiednio po kilku latach spokojnie nadaje się do jazdy. Tyle w temacie pozdrawiam To że się długo grzeje to w tym przypadku nie kwestia że leżak tylko cała seria Battlax taka jest (czytaj do dupy). Może za wyjatkiem battlaxów przeznaczonych na tor. Jak będziesz jeździł na 10% możliwości motocykla to da radę. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 12 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Chyba nic dodać nic ująć odnośnie 3ch powyższych postów. Po prostu nie jeździj zbyt ostro na tym kapciu. Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 12 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Czyli co - chicken stripe na 3cm czy więcej? :) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi