Skocz do zawartości

Najszybsze 50tki

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tam od motocykla dużo nie oczekuje, i tam ciągle zmieniam te motocykle, skacze z tymi pojemnościami, wiec to jest średni sens. Wiec doszedłem do wniosku że przyszły sezon zaczynam od 50cm3 i będę chciał w miarę możliwości jeździć po torach i się skupiać na technice jazdy, i na przyszły rok zakupić 125. Może dla wielu to głupi pomysł, no ale każdy myśli inaczej. Dla innych jest może sens zasuwać ponad 200 na godzinę, i może stracić prawko, czy nie umieć odpowiednio wejść w zakręt. Wiadomo że sportową 50 tką nie jest łatwo coś kupić odpowiedniego, trzeba być ostrożnym przy kupnie, i czy każdą marką, modelem, się tak samo jeździ czy są jakieś różnice.

Tor Poznan !

albo te wieksze zahraniczne !

:crossy:

Stara Yamaha YSR 50- 100 km/h , brat ma taką, niestety, wszystko oprócz mocy i v.max, nie przystaje do w miarę bezpiecznej jazdy...słabe hamulce, małe nietypowe kółka, słaba amortyzacja z przodu....

Silnik chłodzony powietrzem, ale trochę stuningowany i na aftermarketowym wydechu.

Większe możliwości mają nowoczesne 50-tki, dla przykładu, były bratanka KTM SX65- moc 25 KM, niestety, wysoko stunningowany 2-suw, łapie moc/ moment górkami i takoż należy nim jeździć- kiedyś kombinowalim, żeby taki silnik włożyć do YSR-a, no ale reszta????

To na temat, reszta wiadomo, motorower v.max 45km/h określony przepisami, i właśnie brat ma teraz zagwozdzkę, ponieważ czeka go mandat + ponowne badania techniczne powiązane z blokadą mocy ...

Edytowane przez jannikiel

kwestia ile masz kasy ale mnie sie podoba pozytywne zakręcenie :D

najmocniejsza bedzie rs50 na 99% jesli mowimy o seryjnych......

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

Rzeczywiście w kraju gdzie każdy kupuje litra na pierwszy motocykl to ciężko niektórym zrozumieć Twoje rozumowanie.

Przy takich założeniach kupiłbym rs 50 na silniku am6. Tanie w zakupie, bardzo popularne więc dostępność części na świetnym poziomie. Do tego silnik am6 był stosowany w różnych modelach przez co można go zmodyfikować w wielu konfiguracjach.

Jeśli same treningi to za mało i chciałbyś spróbować rywalizacji to może pomyśl o veteran cup ? Ja przygotowałem yamahę rd z 79 roku i w zbliżającym się sezonie mam zamiar wystartować. Fajnie gdyby pojawiły się też inne 50ki :)

MrsMarthy to do zobaczenia w sezonie 2016, z tym veteran cup to dobry pomysł, może mój nie będzie zabytkowy, ale jak dopuszczą to czemu nie. A co do tych silników, to ile ich było w RS rodzai, jak się poznać żeby był am6? I rozumiem że we wszystkich wymienionych tych modelach, jest dozownik oleju?

no AM6 ma mega potencjał można z niego zrobić rzeźnika :D

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

Mam prawko A i B i jeździłem na dużych pojemnościach, tylko jeździłem motorynką i z motorynki przesiadłem się na 500cm3, głupia przesiadka no ale tak się mi w życiu potoczyło, taki motocykl mi się trafił. Wiec zrobiłem wielką przepaść w przesiadkach, dlatego myślę teraz to nadrobić. Zazdroszczę tym co się stopniowo przesiadali, wtedy jest, smak i klimat. Czyli już w nowej budzie RS czyli chyba od 2007r jest inny silnik, gorszy?