korfan Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 (edytowane) Mam problem z dopiero co nabytą Hondą CB 500.Kiedy odpalam motocykl to trzyma obroty w okolicy 1,7-1,8 tys. ale kiedy silnik się rozgrzeje to na jałowym biegu cały czas trzyma ok 4 tys. Na początku myślałem, że to linka od gazu mi się przycina, ale wtedy na zimnym silniku też bym zaobserwował takie zachowanie. Mam też obawy o to jak to się odbije na skrzyni biegów, bo wrzucanie 1 przy 4 tys. wg mnie nie jest zbyt 'zdrowe', a przynajmniej tak wnioskuję z odgłosu skrzyni i szarpania motocyklu. Macie jakieś rady? Edytowane 10 Lipca 2015 przez korfan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Może być nieszczelny dolot, gaźniki do regulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 11 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 a może zmniejszyć obroty jałowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 12 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 pierwsza rzecz po rozgrzaniu pieca to skorygowanie ustawień gaźnikaprzecież na zimnym się praktycznie nie jeździ, co najwyżej pierwszy kilometr Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korfan Opublikowano 13 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Mogę sam przykręcić te gaźniki czy jednak powinienem oddać motocykl do warsztatu? To są tylko dwa gaźniki więc nie skasują może aż tyle pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor kawasaki Opublikowano 1 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Powinienes miec pokretelko na lince idace od gaznika. To jest do ustawiania obrotow jalowych Mozliwe ze jest odkrecone na maxa. Jak zakrecisz za bardzo to moto zgasnie a jak za mocno to rosna obroty wraz z kreceniem powinno byc mniej wiecej 10%tego co na obrotomierzu. Tak mnie uczyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi