Major87 Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Ale w normalnej jeździe drogowej takie hamowanie nie ma sensu moim zdaniem. Zwłaszcza teraz, kiedy jest pełno liści i innego syfu na drogach, czy nawet jak nie znamy trasy - wystarczy nieco piasku i pozamiatane. Mam taki jeden zakręt po drodze do roboty, zawsze jest na nim pełno piasku bo centralnie w połowie jest wyjazd z jakiegoś pola. Na suchym jest nieprzyjemnie i łatwo zerwać przyczepność, na mokrym to już całkiem ;).Ja osobiście mam fazę hamowania za sobą przed wejściem w zakręt. Jeśli widzę wyjście, to stopniowo odkręcam żeby wyjść na pełnej pi*dzie, jeśli nie - czekam aż będę je widział i wtedy daję gazu. Jeśli muszę się zatrzymać, zazwyczaj używam wszystkiego co mam dostępne - oba heble i zamknięty gaz. Warto jednak dodać, że na Suzie mam już nakręcone kilkadziesiąt tysi, a poza tym ze względu na masę i rozmiary jest łatwa do opanowania i dość przewidywalna w awaryjnych sytuacjach. Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Monter, zwroc uwage ze policjant na HD z filmu rowniez "wciska" motocykl tulowiem w zakrety - dokladnie tak jak Justyna w swoim filmie.Ja zreszta tez to robie od 40 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dreamof Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 ooo oo jak miło że znalazł się jakiś rycerz;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongor Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Bo tak jest prawidłowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Chodzi mi o wychylanie ciała w przeciwna stronę do zakrętu o nic więcej.Wiem o czym piszesz Adam ale odnoszę wrażenie, ze to inne zjawisko z akcentem na wrażenie. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dreamof Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 (edytowane) To znaczy , że jak ktoś jest doświadczony to może sprawiac wrażenie jakby się przechylal...a jak jest zielony to Nie? juz kumam...pogadamy na wiosnę ...wtedy będę już doświadczona;p Edytowane 10 Października 2015 przez dreamof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 To znaczy, że takie wychylanie się jest poniekąd powiązane z reakcją obronną w momencie, kiedy przepałujesz zakręt. Próbujesz wgnieść moto nieco bardziej, ale odsuwasz pupcię/tułów do zewnętrznej - zmieniasz swoje położenie względem moto i wydaje Ci się, że niby wgniatasz sprzęta bardziej, a nic się nie zmieniło i tor jazdy jest taki sam. Czytaj - nadal jedziesz w buraki.Widziałem kiedyś o tym filmik i później testowałem na sobie, faktycznie działało w ten sposób. Ale nie masz co się wpieniać, wiedza przychodzi z doświadczeniem, a te z nawijanymi kilometrami i popełnionymi błędami. Każdy z nas tutaj coś spieprzył wcześniej, jedni mieli szczęście, inni nie. Live and learn ;). Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dreamof Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 (edytowane) Ja i tak wiem swoje:P Przyjmuję do wiadomości, niekoniecznie akceptuję :) Edytowane 10 Października 2015 przez dreamof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Grunt to żebyś była bezpieczna i zawsze wracała do domu :P. Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dreamof Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Jak nie wrócę sama, to wrócę z kimś:P Ale wrócę:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dreamof Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Przeciwsiadem równoważyłam moto na 8 jak jeszcze nie do końca wiedziałam jak balansowac biodrami i nogami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Obie techniki sa uzywane w zaleznosci od okolicznosci, na etapie dreamof nie ma to wiekszego znaczenia.Jesli pogoda dalej jest znosna to dokup sobie troche lekcji prywatnych, im wiecej jazdy tym lepiej.U mnie dzisiaj slonce i 22C, jedziemy z kolega pocwiczyc troche zakretow :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dreamof Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Dlaczego nie ma to w moim przypadku znaczenia??? Nie musze dokupowac lekcji bo je jeszcze mam ...jak mi pozyczysz pogody to je wykorzystam;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 A ja bym powiedział inaczej - kup sobie jakąś 125-kę i jeździj ile się da, a kiedy zrobisz papier sprzedasz moto bez straty i kupisz coś większego.Może się okazać, że jeszcze w tym roku pogoda dopisze i będzie Cię korcić pojeździć... Tak samo wiosną... To da Ci szanse zdobyć niezbędne szlify i doświadczenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dreamof Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 W tym roku to my juz zimę mamy;p Jeśli już to na wiosnę...zresztą czego bym nie zrobiła to widzę ,ze to i tak nie będzie ten poziom.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi