Jump to content

brak iskry w GasGas

Recommended Posts

Witam mam problem otóż spalił mi sie w moim GasGas FSE 450 2005r stator i wysłałem go do naprawy przysłali mi go spowrotem wsadziłem do motocykla a tu iskry dalej nie ma i nie wiem jaki tego może być powód i gdzie go szukać

No to jeszcze doradź , jak sprawdzić napięcie gdy silnik nie pracuje .

probowac odpalac moto ( kopka czy rozrusznik i sprawdzac jakie napiecie jest , a co podaje manual)

KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41

http://www.bikepics.com/members/rysiek24/

W przypadku tego gas gasa do odpalenia albo chociaż do pokazania się iskry powinien wystarczyć dobrze naładowany akumulator , jeżeli poprzednio spaliła się prądnica to takie kombinowanie bez sprawdzenia całej instalacji jest bez sensu ,trzeba chociaż kurfa wizualnie przejrzeć te głupie bezpieczniki i złączki .

Edited by Spaliniarz

• 3 weeks later...

Witam. Mam taki motocykl i tutaj stator jest tylko do ładowania, jak padnie to można go wywalić a motocykl i tak będzie odpalał.

Zapłonw tym motocyklu to:

komputer-mało prawdopodobne żeby padł

bezpieczniki

1 z 2 przekaźników

czujnik polozenia wału

cewka

kill switch przy manetce gazu

Najprawdopodobniej jest to problem z połączeniem. Nie wiem czy sobie poradziłeś więc nic więcej narazie nie bede pisał.