Qadrat Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Na OLX masz 6 ogłoszeń z silnikami w tym jeden za 700zł z walniętą skrzynią i bez sprzęgła - to akurat przerzucisz ze swojego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek12128 Opublikowano 4 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 to są silniki od 98 r w górę , ja mam kawe z 96r do tego modelu nie ma ani jednego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 6 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 I tak nic nie wymyślisz- składaj i tyle. To tylko kwestia czasu kiedy je**nie. Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek12128 Opublikowano 7 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 złożyłem i jak na razie nic nie puka , mam pytanie panewka zawsze będzie stukać zanim korba zrobi dziurę w bloku? Strasznie dobrze mi się lata na tej kawie i zamierzam jeździć dopóki nie padnie do końca i wtedy sprowadzić sobie nowy piecyk z zachodu. , ale też nie chciałbym lecieć ponad 200 i mieć niespodziankę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Będzie napier....dzielać a nie stukać. Niemożliwe żebyś miał taki luż o jakim pisałeś wcześniej i nic nie słyszał. Jak nic niepokojącego nie słychać to raczej będzie dobrze.O tak stuka panewka: Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Jak korba "stoi" na czopie to sprawa jest bliska finałowi . Własnie przypaliła i zdeformowała się warstwa kontaktowa panewki . Także jak chcesz latać 2 paki to możliwe że nie zdążysz osiągnąć tej prędkosci i wygrasz karmnik .Nie przychodzą mi do głowy inne "łagodniejsze" pomysły tej stojącej korby . Może jakiś syf się tam dopiero co wtłoczył . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek12128 Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 a co myślicie o jakiś specyfikach ''regenerujących'' powierzchnie tarcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1992 Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 (edytowane) tak najlepiej działa różdżka Harego Pottera ,robiłem swego czasu z kumplem w aucie taki myk z panewką ,kupiliśmy pastę do docierania zaworów i pasek filcowy na szerokość panewki ,na filc nałożyliśmy pastę za polerowaliśmy czop korbowy z nagaru starej panewki ,założyliśmy nową i lata do dziś . Edytowane 8 Marca 2015 przez Daniel1992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek12128 Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Znalazłem na necie filmik jak chodzą moje korby , oczywiście nie mówię tu o tej z luzem , tylko o trzech pozostałych , choć moje mają trochę mniejszy opór.Dodam ,że dziś zrobiłem 50 km i nic nie słychać ,ale silnika nie kręciłem wyżej jak 6k rpm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Nie ma specyfików , jest marketing . Nikt nie powie Ci "śmiało zapierdalaj 2 paki" bo niewielu widziało "stojące korby" i późniejsze efekty. Ale twoje moto i brocha więc jak Ci tam pasuje . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek12128 Opublikowano 13 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Dziś , była brzydka pogoda , nudziło mi się wszystko sobie przemyślałem i wyciągnąłem silnik i jak na razie ściągnąłem samą górę korby są tak samo sztywne nic się nie zmieniło , przejechałem tak ok 100 km ,ale nie przekraczałem praktycznie 6-7k rpm , jutro biorę się za rozpoławianie i zrobię to patentem Daniela1992 , mam pytanie czym uszczelnić kartery silnika i czy jest to konieczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 marek 12128 ty tak na poważnie ?? :notworthy: Wbij sobie do głowy, że ten piec już zakończył swój żywot. Ewidentnie próbujesz zrobić żeby nie stukał i pewnie wpie***lić kogoś na mine. Tylko się nie przelicz bo jak przyjedzie kupiec i zorientuje się co i jak to zamiast wydatku na nowy piec będziesz musiał jeszcze ze 4kzł na dwie jedynki wysypać :biggrin: Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Poza tym "patent Daniela1992" zakłada założenie nowych panewek, a o tym już było wyżej, 60 zeta x 18. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek12128 Opublikowano 15 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 kiki , właśnie ,że jeszcze nie stuka i chcę zrobić tak żeby nie stukał jak najdłużej.Limo będę zmieniał tylko na korbach panewki także 8x60.Niestety wczoraj zdążyłem odkręcić tylko miskę i inne duperele żeby jutro tylko rozpołowić , w misce nie ma śladu opiłków jest tylko trochę sylikonu po poprzednim właścicielu , w smoku też nie ma opiłków.Panewek brązowych niestety nie ma nigdzie w europie dlatego z miesiąc sobie poczekam na paczkę , będę miał czas żeby wszystko ładnie oczyścić i zająć się wałem.Mam jeszcze jedno pytanie w serwisówce pisze ,że są 3 rodzaje panewek niebieskie , bez barwne i brązowe , na korbach mam nabite brązowe pieczątki , czyli brązowe panewki tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Trzeba zmierzyć luzy za pomocą plastigauge i dobrać odpowiednie panewki. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi