Brzoz3k Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Zapłon dobrze ustawileś czy tak aby była iskra? Dłubałeś coś więcej w tym silniku? Kompresja jest? Simmeringi zdrowe? Zapłon, gaźnik, kompresja, uszczelnienie. To odpowiada za odpalanie i coś musisz mieć nie tak. Jak masz ustawiony dobrze zapłon i jest komprecha to nie ma uja we wsi, musi zacząć przepalać po dawce. Dla pewności zrzuć głowicę i zobacz czy cylinder nie jest zmasakrowany, czy nie ma dziury w tłoku. Jak coś będzie nie halo, zrzuć cylinder. I pisz po kolei co robisz i jak robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolek81 Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Po wielu próbach udało mi się w końcu go zapalić. WFM odpaliła i ładnie pracuje. Uprzednio wymyłem w czystej benzynie gaźnik, dawkowałem paliwo w cylinder. Okazało się, że po 3 dawkach paliwa do cylindra silnik zaczął pracować, ale przerywać. Zmieniałem świecę na kolejne z firmy NGK, wszystko na nic. W końcu wymieniłem świecę co dziwne na używaną komunistyczną Iskrę F75S zamiast nowej NGK i zapalił od 1 kopa. Przejechałem się nim, moc osiąga, biegi wchodzą, super się jeździ. Huraaaa! Problem był ze świecą:) Może była lewa? Wiem że była do bani. Ważne że problem znikł. Dziękuję kolegom za pomoc i zainteresowanie tematem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Nie zawsze polskie silniki tolerują wszystkie świece. Podstawa to dobra wartość cieplna. F75, F80 i brisk którego nie pamiętam numeru dają radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klas500 Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Kolejne potwierdzenie mojej teorii , że ngk to najbardziej przereklamowane świece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Kolejne potwierdzenie mojej teorii , że ngk to najbardziej przereklamowane świece. Ja tylko raz się nadziałem na NGK.W rzędówkach zakładam dedykowane do motonga i nic się nie dzieje. Jakich używasz ? Denso ? Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolek81 Opublikowano 15 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Właśnie tu ważne jest aby była dobra wartość cieplna! Nawet w sklepie z motórami jak kupowałem świece to sprzedawca tylko NGK poleca. Paranoja. Kiedyś miałem trabanta i też nie chciał palić na NGK tylko na DENSO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 to jest tak że NGK są nagminnie podrabiane i trafiają się kompletne śmieci, ja używam w motocyklach i samochodach denso a w perelach mam boshe i iskry Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Również się zaliczam do grona osób, którym NGK zrobiła krzywdę :) Urwana elektroda w prawie nowej świecy (po 250km). Narobiła sporo szkód w silniku, była to świeca NGK made in france, 7 lat temu. Od tamtej pory tylko Denso. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi