volumax Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Widocznie obydwaj inaczej rozumiemy to co czytamy. Z mojej strony koniec tematu pewnie i tak twoje będzie na końcu więc .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 (edytowane) To tylko dodam, że prawie każdy dealer pojazdów korzysta z linii kredytowej i większość aut stojących fizycznie w salonie jest zakupionych od importera właśnie ze środków z tej linii. W niczym to jednak nie przeszkadza w procedurze sprzedaży i bank nie figuruje w dokumentach rejestracyjnych jako właściciel na żadnym etapie. tylko, z tego co się orientuję w takim przypadku nie zawsze da się odebrać pojazd "od ręki" Widocznie obydwaj inaczej rozumiemy to co czytamy. Z mojej strony koniec tematu pewnie i tak twoje będzie na końcu więc ....muszę Ci to narysować? Zalmen chciał zostawić "za jednym zamachem" swoje auto w rozliczeniu i w moim rozumieniu to byłoby warunkiem (jak również dobra cena za jego dotychczasowe auto) zakupu nowego auta. Nie chodzi o samo kupno a o transakcję wiązaną ;) I absolutnie nie twierdzę, że nie da się załatwić tego jednego dnia ale są czynniki, które mogą taką akcję utrudnić/uniemożliwić. Edytowane 16 Lutego 2015 przez konrad1f Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalmen3 Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 (edytowane) Kolego w 21 wieku są już telefony w najbardziej zapadłej dziurze :blink: .Jak nie wiesz gdzie dzwonić to podpowiem, do salonu.Oj łysy, łysy... Ty to zawsze grzywką o kant kuli... przecież napisałem, że "mam ofertę", że "odpisali", to niby jak do tego doszedłem? Dzwoniłem, pisałem i pytałem, ale konkretów w odpowiedzi na moje pytanie z tego tematu brak. Toteż skłoniło mnie to do zapytania na forum, bo tu jest wiele ludzi, co wiele dziwnych rzeczy w życiu robili, więc jak diler nie odpowiada konkretami, to może ci ludzie podpowiedzą jak się takie rzeczy załatwia.W najgorszym przypadku pojadę jednak na darmo... no ale ja nie ma trzy.dwa fał sześć z małym przebiegiem, więc wiele stratny nie będę. Szkoda mi tylko czasu zarówno na bezowocne jeżdżenie, jak i jeżdżenie dwukrotne. Edytowane 17 Lutego 2015 przez zalmen3 Cytuj Internetowy sklep komputerowy http://mirwit.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 (edytowane) Podjedź , kup i przejedź się PKP po rejestrację . Albo zorganizuj sobie "blachy" w postaci zalaminowanego wydruku ze swoim numerem telefonu podobnym do np. próbnej tablicy francuskiej , OC i przeglad załatwisz na miejscu a na powrocie conajwyżej dostaniesz za jazdę bez tablic :P Edytowane 17 Lutego 2015 przez janosikkk Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lysy79 Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 (edytowane) Oj łysy, łysy... Ty to zawsze grzywką o kant kuli... przecież napisałem, że "mam ofertę", że "odpisali", to niby jak do tego doszedłem? Dzwoniłem, pisałem i pytałem, ale konkretów w odpowiedzi na moje pytanie z tego tematu brak. Toteż skłoniło mnie to do zapytania na forum, bo tu jest wiele ludzi, co wiele dziwnych rzeczy w życiu robili, więc jak diler nie odpowiada konkretami, to może ci ludzie podpowiedzą jak się takie rzeczy załatwia.W najgorszym przypadku pojadę jednak na darmo... no ale ja nie ma trzy.dwa fał sześć z małym przebiegiem, więc wiele stratny nie będę. Szkoda mi tylko czasu zarówno na bezowocne jeżdżenie, jak i jeżdżenie dwukrotne.Pytając na FM, to można się załapać na wyprzedaż rocznika 2015 :).No a jaki motor cię interesuje . Edytowane 17 Lutego 2015 przez lysy79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Zalmen, a daleko ten Salon od Obornik? Rozumiem że chcesz to zrobić wracając z Milano? Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Konrad, da się od ręki tak samo jak w każdym innym przypadku. Salon ma otwartą linię kredytową do pewnej wysokości na zakup pojazdów, jak sprzeda jakiś to po prostu przelewa na konto linii i tym samym uwalnia środki na kolejny. Nic to nie blokuje w procedurze przekazywania pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalmen3 Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 (edytowane) Pytając na FM, to można się załapać na wyprzedaż rocznika 2015 :).No a jaki motor cię interesuje .Dobre i to ;) Motor mnie interesuje ekonomiczny. Zalmen, a daleko ten Salon od Obornik? Rozumiem że chcesz to zrobić wracając z Milano?Nie no, wracam samolotem. Tutaj nie opłaca się mieć samochodu (dezel po 1.389 już, a "benzina" po 1.499, po za tym problemy z parkowaniem i nigdzie nie można pojechać bez dodatkowych opłat; mieszkam przy samej stacji metra, "miesięczny" kosztuje 35, a dodatkowo Milan to taka dziura, że wszędzie piechotą oblecę ;) ). Moim śmiga moja piękniejsza połówka, ja do roboty w Polsce jeżdżę rowerem (mam tylko 26 km w jedną stronę - szkoda silnik odpalać :D ), albo busem jak mokro.Wszystko załatwić chcę po powrocie w jakiś dzień w środku któregoś tygodnia. Edytowane 17 Lutego 2015 przez zalmen3 Cytuj Internetowy sklep komputerowy http://mirwit.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lysy79 Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Dobre i to ;) Motor mnie interesuje ekonomiczny. Miałeś już coś mocniejszego, w twoim wieku to nie jest takie niebezpieczne :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalmen3 Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 (edytowane) W sumie nie. Najmocniejsze auto w życiu (dotychczasowym) mam teraz... 82 kucyki :) Wcześniej 55 KM, a jeszcze wcześniej 30 KM. Teraz biorę pod uwagę coś koło 100 KM, więc progres mam nie? Jestem zwolennikiem zasady, że "tysionc na pierwszy motór" to za dużo ;) Edytowane 17 Lutego 2015 przez zalmen3 Cytuj Internetowy sklep komputerowy http://mirwit.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lysy79 Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 (edytowane) W sumie nie. Najmocniejsze auto w życiu (dotychczasowym) mam teraz... 82 kucyki :) Wcześniej 55 KM, a jeszcze wcześniej 30 KM. Teraz biorę pod uwagę coś koło 100 KM, więc progres mam nie? Jestem zwolennikiem zasady, że "tysionc na pierwszy motór" to za dużo ;)No to w sumie idziesz w dobrym kierunku :).Mi się marzy kupić za 2/3 lata jakąś po pierdółkę do miasta coś koło 50-80 kucy.Jak moja Astra w LPG 96 umrze i nigdy więcej gazu.Najbardziej po za moim moto lubię śmigać tą A3 ,jedynie na co po niej mógłbym się przesiąść to jakieś fajne V-8 :). Edytowane 17 Lutego 2015 przez lysy79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi