Skocz do zawartości

Honda FRV

HARPAGAN
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wolno wozić dziecka z przodu w aucie z poduchą, nawet jak jest wyłączona.

Awarie podejrzewam jak w reszcie hond - sporadyczne i nie da się okreslić że jakiś tam element psuje się częściej. (z wyjątkiem tylnych zacisków cham. ale dotyczy to tych co wożą się sami samochodem).

Awaryjność jak wyżej, trzeba wiedzieć jednak, że Hondy wypadają w serwisowaniu wyraźnie drożej niż pojazdy konkurencji w tej samej klasie. Mam na myśli przeglądy okresowe (wymiany oleju, klocków, filtrów itp. itd.).

Dziecko z przodu można przewozić w wieku niemowlęcym, w leżance, tyłem do kierunku jazdy, oczywiście po dezaktywacji poduszki.

Internetowy sklep komputerowy http://mirwit.com.pl

Awaryjność jak wyżej, trzeba wiedzieć jednak, że Hondy wypadają w serwisowaniu wyraźnie drożej niż pojazdy konkurencji w tej samej klasie. Mam na myśli przeglądy okresowe (wymiany oleju, klocków, filtrów itp. itd.).

Ja z kolei zauważyłem zupełnie odwrotną rzecz. Mam Hondę od 3 lat, wcześniej przez 4 lata miałem Nissana Almerę. Części do Hondy są wyraźnie tańsze niż do Nissana. Co prawda przez 3 lata wymieniłem tylko filtry, przewody i świece, rozrząd z pompą wody, tuleje stabilizatora, kostkę stacyjki, klamkę bagażnika i uszczelkę przepustnicy - ale wszystko jest w niższych cenach niż do Almery. Przez ASO kupowałem tylko klamkę bagażnika - nowa, oryginalna 197zł (za używki niektórzy wołają po 150zł :D) oraz uszczelkę przepustnicy 31zł. Filtr oleju Mann czy Knecht w granicach 12zł, przewody Beru 118zł, rozrząd + pompa wody, z wyższej półki 260zł. Tulejki stabilizatora firmy Febi 9zł za sztukę.

• 2 tygodnie później...

Nie wolno wozić dziecka z przodu w aucie z poduchą, nawet jak jest wyłączona.

Nie bardzo rozumiem, dlaczego ktos podaje niesprawdzone informacje na forum publicznym.

Otoz mozna przewozic dziecko na przednim fotelu, nawet gdy jest wlaczona poduszka, pod warunkiem ze jest ustawione przodem do jazdy. Oczywiscie mowimy tutaj o przewozeniu dziecka w foteliku.

Zeby nie byc goloslownym:

http://fotelik.info/pl/news/zmiany-w-kodeksie-drogowym-dotyczace-fotelikow-samochodowych,493.html