Gość benben Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Czy widział ktoś go z was na żywo? A może maił ktoś okazję nim jeździć ? Chodzi oczywiście o Sokóło 1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Tak ja mialem ten motocykl jako mlody czlowiek w latach 70 tych, ale bez wozka.Uzywalem go jako moj jedyny srodek lokomocji czyli jezdzilem na studia, spotkania, zakupy i gdzie tylko moglem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonhart88 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 a ja widziałem, bo jakiś Pan przyjechał sobie Sokołem 1000 do Zdroju Nałęczów na loda :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 W Muzeum Techniki w Wawie stoi takowy jako eksponat(chyba niekompletny), w Muzeum w Otrębusach też jest, a w Muzeum w zamku Topacz koło Wrocławia stoi w idealnym stanie z wózkiem i fajnie można porównać do H-D WLA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Tak ja mialem ten motocykl jako mlody czlowiek w latach 70 tych, ale bez wozka.Uzywalem go jako moj jedyny srodek lokomocji czyli jezdzilem na studia, spotkania, zakupy i gdzie tylko moglem :) Ciekawe czy zdawaliście sobie już wtedy sprawę że będą to białe kruki? Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Tak ja mialem ten motocykl jako mlody czlowiek w latach 70 tych, ale bez wozka.Uzywalem go jako moj jedyny srodek lokomocji czyli jezdzilem na studia, spotkania, zakupy i gdzie tylko moglem :)Adam , dawaj fote :D Ciekawe czy zdawaliście sobie już wtedy sprawę że będą to białe kruki?A dałbyś 15 lat temu 15 tysi za dużego fiata ? :D Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Ja mam kontakt z Człowiekiem który skupuje Motocykle i Motorowery jedynie polskiej produkcji, kilka ma naprawdę rzadkich okazów, o kilku Markach słyszałem pierwszy raz ....... aktualnie ma juz z 30-ci sztuk odnowionych. Planuje za jakis czas otworzyć Muzeum :D Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Też się w to bawię. Gdzie jestem tam szukam sprzętów, ale ciężko coś upolować. Głównie pordzewiałe trupy, głównie bez papierów. Mam teraz sztuk 5, jeden po remoncie, reszta czeka na więcej czasu i kasy. Właściwie to 6, ale jeden jest tylko dawcą. Remont pospolitego ogara 205, od podstaw, co do śrubeczki to koszt ok 1000- 1500 złotych. Ciekawe ile wychodzi remont takiego Sokoła w stanie na dawnej emeryturze ;p. PS: MZ Trophy ES 250 '72 oraz Komar 2352. Oba w stanie idealnym, oryginalnym. Kupione w sierpniu zeszłego roku, czekają u moich dziadków na transport :>. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość benben Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Ja do tej pory widziałem go jedynie na zdjęciach lub filmach. Ale mam chrapkę aby się takim sprzętem przejechać. A jak się go prowadzi? Jak z mocą? Czy biegi się zmienia tak jak we współczesnych konstrukcjach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 No wiec Sokol pod wzgledem jazdy pasowal do pojazdow PRL - szescdziesiatka jechal bez problemu, ale 80 to juz silnik z ramy wyskakiwal na oryginalnym, wozkowym przelozeniu. Zmienilem przelozenie i sprawa sie znacznie poprawila.Moje sokolowe przejscia sa tutaj : http://www.sokoly.com.pl/articles.php?article_id=41http://www.sokoly.com.pl/articles.php?article_id=41http://www.sokoly.com.pl/articles.php?article_id=58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dolce vita Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Co dwa lata w Czersku pod Warszawą odbywa się zlot motocyklowy organizowany przez klub Sokół. Tam na żywo można obejrzeć w jednym miejscu kilkanaście jeżdżących Sokołów, zarówno tych dużych jak i małych. Następny będzie w 2016,polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość benben Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 A zobaczcie sobie na te zdjęcia tutaj: http://teamtotal.pl/blog/sokol-powrot-legendy Wygląda tak jakby wyjechał niedawno z frabyrki. No nie wierzę, że takie coś jedynie 80 jest w stanie wyciągnąć? Mieć takie coś - ale byłby szpan na mieście - i do tego jeszcze ten kask orzeszek :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yunac Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Bo ten akurat niedawno wyjechał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 A zobaczcie sobie na te zdjęcia tutaj: http://teamtotal.pl/blog/sokol-powrot-legendy Wygląda tak jakby wyjechał niedawno z frabyrki. No nie wierzę, że takie coś jedynie 80 jest w stanie wyciągnąć? Mieć takie coś - ale byłby szpan na mieście - i do tego jeszcze ten kask orzeszek :)Dolniak i 88KM :blink: To komora spalania chyba tylko nad zaworami :rolleyes: Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi