Brzoz3k Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Poziom paliwa ustawiasz na 11 mm. Ustawiasz podginając/ odginając blaszkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Ciekawe ile gaźników może mieć taka JAWA ?zanim coś napiszesz wpierw pomyśl bo to nie boliWybacz, z przyzwyczajenia napisałem w liczbie mnogiej. A tak na marginesie trochę kultury, to nie boli;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Wybacz, z przyzwyczajenia napisałem w liczbie mnogiej. A tak na marginesie trochę kultury, to nie boli;) a jak byś widział tą kulturę ?piszesz bzdury w dziale Mechanika i wymagasz kultury - ogarnij się chłopie :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin: Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Jerry_ Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Jak swieca mokra tosprawdz ustawienie zaplonu. Jaka masz swiece? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 a jak byś widział tą kulturę ?piszesz bzdury w dziale Mechanika i wymagasz kultury - ogarnij się chłopie :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin: Myślałem, że kultura wypowiedzi obowiązuje zawsze każdego no ale... może nie każdy dotarł na tę lekcję. Można grzecznie zwrócić uwagę na pomyłkę bo wspominanie o myśleniu i bólu to trochę poniżej poziomu moderatora. No ale widzę, że wyznaczasz go sobie sam. I zamiast dalej się wysmętniać daj bana i nie rób koledze OT w temacie bo chodź pomyliłem się to przynajmniej na temat bez prób podbijania sobie ego;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 (edytowane) Kieeedyś w ts350 miałem zalożony elektroniczny zaplon rodem z podpoznańskiego Lubonia. Zaletą byla mocna iskra (zwiększalo się przerwę na świecy) i dynamiczny kąt wyprzedzenia zapłonu. Przeróbka byla banalnie prosta a regulacja mega precyzyjna. Chodzila na tym znacznie lepiej, była trochę żwawsza i paliła na dotknięcie kopki. Może pomyśl o czymś takim, bo warto. Tym bardziej, że regulacja seryjnego zaplonu to w jawie masakra Wtedy to byla dosyc droga zabawa, dzisiaj pewnie kosztuje śrubki. :) Edytowane 29 Listopada 2014 przez grizzli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Samodzielne wykonanie to koszt części- ok 20 zł z wysyłką. Ogarnięty elektronik zrobi takie cudo za 50 zł razem z częściami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Samodzielne wykonanie to koszt części- ok 20 zł z wysyłką. Ogarnięty elektronik zrobi takie cudo za 50 zł razem z częściami.A widzialeś kiedyś coś takiego? To nie tylko elektronika, ale też parę innych elementow. Ja wiem, że jesteś makgajwer, Adaś Słodowy i koperfild w jednym, czyli czlowiek orkiestra, co krawaty wiąże i przerywa ciąże, a w wolnych chwilach sprzedaje trumny, owoce i warzywa, ale po co rzeżbić w gównie i wyważać otwarte drzwi? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Najprościej jest kupić pasujący zapłon z impulsatorem. Koszt też nie dużo wyższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hashman Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Kieeedyś w ts350 miałem zalożony elektroniczny zaplon rodem z podpoznańskiego Lubonia. Zaletą byla mocna iskra (zwiększalo się przerwę na świecy) i dynamiczny kąt wyprzedzenia zapłonu. Przeróbka byla banalnie prosta a regulacja mega precyzyjna. Chodzila na tym znacznie lepiej, była trochę żwawsza i paliła na dotknięcie kopki. Może pomyśl o czymś takim, bo warto. Tym bardziej, że regulacja seryjnego zaplonu to w jawie masakra Wtedy to byla dosyc droga zabawa, dzisiaj pewnie kosztuje śrubki. :) Gotowy, do montażu wraz z instrukcją. Kupiłem za 170zł i chyba + 17zł przesyłka (pobraniowa). Facet ogłasza się na którymś z for dot. 350TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Właśnie. A czym jest ten zapłon? Jest w 100% inny od oryginału, czy wywalone zostały przerywacze i zostały wrzucone impulsatory? Czy to jest przeszczep i modyfikacja z chinola? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hashman Opublikowano 30 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Nie powiem Ci bo aż tak się nie znam co tam jest :D Zamiast przerywaczy jest płytka do której podpinamy kable z cewek. Na wale nakręcony czujnik Hall'a (?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tskacz Opublikowano 30 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 http://allegro.pl/zaplon-elektroniczny-12v-jawa-ts-350-orginal-sovek-i4838954622.html cos takiego by było dobre ? a moze jest cos tanszego ? bo prawie wszyskie pieniadze włożylem juz w silnik Cytuj nie maszyna lecz technika zrobi z ciebi zawodnika :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoz3k Opublikowano 30 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Poszukaj czegoś tańszego- jakiś czas temu widziałem za 170 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hashman Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 cos takiego by było dobre ? a moze jest cos tanszego ? bo prawie wszyskie pieniadze włożylem juz w silnik Z Piły widze jesteś. Odezwij się do ekipy Jawers z Trzcianki. Jestem pewien, że pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi