gpawel Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Witam. Panowie jestem (nie)szczęśliwym posiadaczem MTX'a 125 w wersji włoskiej z silnikiem atac. Motocykl kupiony w sierpniu i od tego czasu udało mi się na nim przejechać ok 20 km. Moto sprowadzone ze szwajcarii jednak sprzedający wymienił w nim silnik na identyczny oraz wymienił tłoka (jakiś chiński). Po zakupie przejechałem nim ok 5 km po czym pękł pierścień uszkadzając nicasil. Po rozłożeniu silnika okazało się, że tłok odwrotnie był założony... Kupiłem nowy tłok (koszt ok 100) tak aby pojeździć jeszcze w tym sezonie a w zimie zaplanowałem tulejowanie + tłok wossner/vertex. Jednak po złożeniu wszystkiego, po 15 km znowu pękł pierścień i tłok znowu zatarty.Moje pytanie skąd ten problem i czy po tulejowaniu się nie powtórzy? Jakieś sugestie?I kolejne, gdzie dostanę uszczelki (przynajmniej pod głowicę) bo nigdzie nie mogę znaleźć.Pomóżcie Panowie bo ręce opadają... tak wygląda uszczelka jakiej potrzebuję: zdj tłoków i cylindra dam później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gpawel Opublikowano 17 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Dołączam zdjęcia uszkoszeńTłok bradziej zniszczony był założony tak, że zamki wypadały w oknie wylotu przez co został uszkodzony cyliner, tłok mniej zniszczony założony poprawnie a mimo to uszkodzenie powstało mniej więcej w tym samym miejscu, na tym samym oknie.Czy w tym przypadku tuleja rozwiąże porblem? uszkodzony nicasil na szerokości ok 3mm takiej uszczelki potrzebuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mly96 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 idź do kogoś kto ci uszczelkę dorobi, nicasilu się nie opłaca nakładać nowego, już lepiej tuleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gpawel Opublikowano 21 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Pozostaje tylko pytanie czy po wstawieniu tulei awaria się nie powtórzy bo z jakiegoś powodu te dwa tłoki się uszkodziły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 jesteś pewny że mtx 125 ma nicasil ?? bo coś mi się wierzyć nie chce......... ze zdjęc słabo widać ale jak tam jest głęboki zadzior to będzie ci tam wpadał pierścień i powodował właśnie takie efekty......dlatego ja rozumiem kasa pierwsze skrzypce ale sam widzisz jak się kończą druciarskie remonty....... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gpawel Opublikowano 22 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Nicasil jest przynajmniej tak wyczytałem i potwierdziły to osoby na co dzień zajmujący się naprawą motocykli. Wgłębienie nie jest wielkie ale wyczuwalne i chyba to robotę zrobiło. Ogólnie na wale i korbowodzie luzów nie ma, tulejowanie + porządny tłok będzie w następnym miesiącu więc mam nadzieję, że wszystko zagra. Jedyny problem to te uszczelki nieszczęsne, nigdzie nie mogę ich dostać a jak już mam to zrobić jak trzeba to uszczelki muszą być nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 ASO ?? będzie kosztowała kosmos ale i tak chyba taniej niż ściągać komplet przez ebaje... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Zanieś na wzór i dorobią Ci nowe w zakładzie zajmującym się uszczelkami Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gpawel Opublikowano 23 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 U mnie niestety nikt mi uszczelek nie dorobi, najbliżej znalazłem w Lublinie na ul. Dolna Panny Marii podobno jest jakiś zakład, może ktoś korzystał z nich usług? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 spytaj w tym aso , nawet jeśli krzykną 100 zł za głupią podgłowicą uszczelkę do 125 2T to i tak będzie chyba najlepsze wyjście , 100 zł uzbierasz chyba ?? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gpawel Opublikowano 27 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Byłbym wdzięczny, 100 to nie jest jakiś wielki koszt zwłaszcza, że nie mogę takiej nigdzie dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 2 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 no to znajdź ASO w lubelskim najbiżej siebie i jedź :D weź dowód rejestracyjny żeby ewentulanie podać VIN ( albo vin silnika ) i niech szukają , zapytać nie szkodzi :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisterDui Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Uszczelki pasują chyba od Hondy NS 125F :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster96 Opublikowano 25 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 przez rok czasu to chyba już naprawił ten motocykl... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi