Skocz do zawartości

Linka od sprzęgła - za długa :(

Maciek_k03
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć:

Postanowilem dzis zmienić linke od sprzęgła, bo stara była za długa i była na patencie (nakrętki przy rączce były założone, zeby linka ciągnęła, bo była za długa), no i kupiłem linke, ale pozniej okazało sie, ze nowa linka tez jest za długa, nawet dłuższa od tej starej.

Co zrobić ? czy wszystkie linki zawsze muszą być za długie ? :/ moze ktoś zna jakis dobry patent, albo napisze mi długość linki, o jaką powieniem jutro zapytać ? wk*rwiłem sie troche, niby linka 5 złotych kosztuje, a musze nową kupić, jasna cholera :/ :buttrock:

Cześć:

Postanowilem dzis zmienić linke od sprzęgła' date=' bo stara była za długa i była na patencie (nakrętki przy rączce były założone, zeby linka ciągnęła, bo była za długa), no i kupiłem linke, ale pozniej okazało sie, ze nowa linka tez jest za długa, nawet dłuższa od tej starej.

Co zrobić ? czy wszystkie linki zawsze muszą być za długie ? :/ moze ktoś zna jakis dobry patent, albo napisze mi długość linki, o jaką powieniem jutro zapytać ? wk*rwiłem sie troche, niby linka 5 złotych kosztuje, a musze nową kupić, jasna cholera :/ :buttrock:[/quote']

A moze po prosu masz sprzeglo zle wyregulowane. Pokombinuj z ta plytka, ktora jest pod tym malym deklem z lewej strony silnika (przykrecony trzema srubami M6)

A moze po prosu masz sprzeglo zle wyregulowane

to raczej mało prawdopodobne, bo nawet gdyby tak było, to napewno linka nie była by o conajmniej 10 cm dłuższa :/

Dzięki za pomoc, sproboje jeszcze przyciąć tą linke, kumpel mi powiedzial ze to juz robil, więc sie zobaczy :buttrock:

Nie wiem jak tam u was w Nowym Sączu ale u mnie w Gdańsku jest taki zakład co linki mogę sobie zamówić na wymiar długości co do milimetra :buttrock: jaki im podam. A cenowo to nawet wychodzi tyle co normalnie linka w sklepie kosztuje. :buttrock: . Pochodz po mieście albo poszukaj w panoramie firm a może coś takiego znajdziesz...

Zawsze można ją skrócić! Możesz uciąć ją az jednej strony, potem skrócić pancerz, założyć na linkę ten walec z otworem, a później nypel od szprychy rowerowej tak żeby linka przeszła na wylot! Później rozpleć linkę wystającą od strony grzybka nypla i zalutuj! Jeśli zrobisz to dobrze, to gwarantuję, że szybciej przetrze się linka, niż oderwie ten nypel! Zawsze tak robie... :!: