j.marcin Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Masz 30chę to daj se luzu ze 125,zapisz się na Akat.jeśli czujesz,że to jest to,wiem co piszę,ja zdawałem mając 36roków i jedyne czego żałuję to tego,że wcześniej nie zrobiłem uprawnień bo mając teraz 37 na karku to powinienem moim gsxfem każdy winkiel szlifować kolanem a nie uczyć się jak zawrócić na skrzyżowaniu :) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C0RLE0NE Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zaczynam swoją przygodę ze 125ccm3. Mam pytanie, otóż jestem zainteresowany kupnem nowej Hondy Cb125f ale w grę wchodzi w podobnej cenie używana Honda Varadero XL 125. Pytanie czy wybrać nową hondę CB czy jednak starszy model?Ja kupilem nowa CB125F i kilka razy juz jezdzilem i jestem zadowolony. Na moj brak czasu i sporadyczne jazdy wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaXu Opublikowano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Tutaj jest też kwestia tego czy kupujesz moto do jazdy czy na pokaz, ja bym ci radził kupić używkę przy czym zrób sobie jazdę próbną zanim kupisz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C0RLE0NE Opublikowano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Tutaj jest też kwestia tego czy kupujesz moto do jazdy czy na pokaz, ja bym ci radził kupić używkę przy czym zrób sobie jazdę próbną zanim kupisz ;)Nie wiem, czy 125-tki moga byc "na pokaz". Normalnie z uzywanych wyglada tylko kilka modeli, w tym m.in. Shadow czy Varadero. Z nowych natomiast wg mnie tez jest jedynie kilka, w tym m.in. KTM Duke, Yamaha MT 125, czy tez Hyusongi. Reszta jest raczej zabawkowa. Potem mamy cala mase chinczykow, ale ja sie z nich wyleczylem po przygodzie z Rometem Zetka. W zaleznosci od budzetu oczywiscie to ja polecilbym:- z uzywanych - Honde Shadow i Varadero, lub tez ewentualnie Honde CBF125 i Yamahe YBR 125,- z nowych - Honde CB125F, Honde CBF125 i Yamahe YBR 125. Oczywiscie wiekszosc odpowie, ze to bez sensu, poniewaz 125 to za malo moc i rob prawko, ale dla takiej osoby jak, ktora nie chce prawka i chce 125 w/w motocykle na bazie literatury forumowej, rozmow z uzytkownikami i doswiadczen wlasnych sa najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Nie wiem, czy 125-tki moga byc "na pokaz". Normalnie z uzywanych wyglada tylko kilka modeli, w tym m.in. Shadow czy Varadero. Z nowych natomiast wg mnie tez jest jedynie kilka, w tym m.in. KTM Duke, Yamaha MT 125, czy tez Hyusongi. Reszta jest raczej zabawkowa. Potem mamy cala mase chinczykow, ale ja sie z nich wyleczylem po przygodzie z Rometem Zetka. W zaleznosci od budzetu oczywiscie to ja polecilbym:- z uzywanych - Honde Shadow i Varadero, lub tez ewentualnie Honde CBF125 i Yamahe YBR 125,- z nowych - Honde CB125F, Honde CBF125 i Yamahe YBR 125. Oczywiscie wiekszosc odpowie, ze to bez sensu, poniewaz 125 to za malo moc i rob prawko, ale dla takiej osoby jak, ktora nie chce prawka i chce 125 w/w motocykle na bazie literatury forumowej, rozmow z uzytkownikami i doswiadczen wlasnych sa najlepsze.Za chwile zabraknie Ci mocy i nie chodzi o szybkie latanie tylko o dłuższe trasy . Cytuj "Gdy szykuję śniadanie, zwykle se o korkach słucham, jak tkwią te ch*je w tych jebanych autach." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C0RLE0NE Opublikowano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Za chwile zabraknie Ci mocy i nie chodzi o szybkie latanie tylko o dłuższe trasy .Pewnie tak, plan mam taki, ze 2-3 lata posmigam na 125, a potem cos wiekszego, np.: http://www.honda.pl/motorcycles/range/street/cb1100-2013/overview.html http://www.honda.pl/motorcycles/range/street/cb500f-2013/overview.html http://www.yamaha-motor.eu/pl/products/motorcycles/sport-heritage/sr400.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 3 lata na 125 - to już podchodzi pod masochizm :). Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C0RLE0NE Opublikowano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 3 lata na 125 - to już podchodzi pod masochizm :).Hehehe, masz racje, ale ja niestety nie mam wielu okazji do jazdy, wiec u mnie 3 lata to jak 1 rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Okazję można zrobić - na upartego nawet do sklepu na róg możesz jechać :D. Ja odkąd dopadłem Suzę, dupy raczej na nogach nie ruszam :P Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Własnie miałem napisac to samo co Major :biggrin: Cytuj "Gdy szykuję śniadanie, zwykle se o korkach słucham, jak tkwią te ch*je w tych jebanych autach." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C0RLE0NE Opublikowano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Okazję można zrobić - na upartego nawet do sklepu na róg możesz jechać :D. Ja odkąd dopadłem Suzę, dupy raczej na nogach nie ruszam :POczywiscie, ze tak robie - jestem wyjatkowo chetny aby gdzies po cos skoczyc ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 No to widzisz, jednak okazje się trafiają :D.Tylko tankbaga założyć i można śmigać po zapasy energetyków :D :D :D Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekI Opublikowano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 Witam,Mi 125 wystarczyła na 5 mc. Kupiłem w polowie zeszłego października a pod koniec marca rozpocząłem kurs na A. Tydzień temu odebrałem prawko i kluczyki do nowego motonga.Duze znaczenie miało to, że do roboty muszę dojechać po krajowej 17 i na 125 było to dosyć traumatyczne przeżycie. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major87 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 Ja niedługo mam egzamin, moja mała na pewno pójdzie w odstawkę, ale zostaje ze mną do końca - jej lub mojego :). Chciałbym widzieć na niej mojego syna uczącego się jeździć :). Cytuj "Suzuki maj motór maj lajf"En-125 2a '05 | GPZ500S '89 | Bandit 600N '97 | ZX-6R '96 | En-125 2a '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 Duze znaczenie miało to, że do roboty muszę dojechać po krajowej 17 i na 125 było to dosyć traumatyczne przeżycie.Ten cytat powinien być przytaczany każdemu kto ma od 24 lat wzwyż i planuje 125. Chyba, ze skuter na miasto to jeszcze 125 da rade. Od zawsze powtarzam - masz lata to rob pelne A i jakas 500tke na początek lub cos do 80KM i bez problemu starczy na 2 - 3 sezony. Ja po 10 sezonach na motocyklach >100KM wróciłem do 48 konnego enduro i przez caly sezon geba mi się uśmiechała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi