kruk-m72 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Witam czy motocyklem z wózkiem bocznym musze jezdzić w kasku prosze o konkretne odpowiedzi bo słyszałem że taki motocykl zalicza sie do pojazdów samochodowych bo ma 3 koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 każdy motocykl jest pojazdem samochodowym :P normalnie latasz w kasku ;) Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr R1 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Motocykl z wózkiem bocznym nadal jest motocyklem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IZO Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Nawet jak by można było to ja bym na to zdradziectwo bez hełmu nie wsiadł :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirus12 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Witam czy motocyklem z wózkiem bocznym musze jezdzić w kasku prosze o konkretne odpowiedzi bo słyszałem że taki motocykl zalicza sie do pojazdów samochodowych bo ma 3 koła Powinieneś zakładać kask chyba że skutecznie omijasz patrole policji. Motocykl z wózkiem bocznym może w każdej chwili odczepić wózek i jechać jako jednoślad, tak że kask założony powinieneś mieć, tak samo ci co prowadzą Tri Glide. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4jku Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 (edytowane) Kasku nie musisz mieć tylko jak moto jest fabrycznie wyposażone w pasy bezpieczeństwa. Edytowane 21 Sierpnia 2014 przez 4jku Cytuj Heartstone. Link do założenia konta z nagrodą za aktywację :) https://battle.net/recruit/SGD6NTGVLV?blzcmp=raf-hs&s=HS&m=pc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrGlub Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Kasku nie musisz mieć tylko jak moto jest fabrycznie wyposażone w pasy bezpieczeństwa.BMW C1 nie jest przypadkiem jedynym jednosladem z pasami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 BMW C1 nie jest przypadkiem jedynym jednosladem z pasami? nie wiem, czy jedynym, ale w tamtym okresie tylko ono miało homologację na jazdę bez kasku. tyle, że nie w polsce, bo się importerowi nie opłacało robićjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robert73 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Mozna jezeli ma pasy bezpieczenstwa i homologacje, tyczy sie moto z wozkiem i trajek. przynajmniej w Italii, reszta nie mam pojecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirus12 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Można sprawdzić to w kodeksie drogowym. Mimo to nie spotkałem się aby motocyklista z wózkiem bocznym jechał bez kasku, ani nic takiego nie słyszałem co by można było jeździć bez kasku, no co innego jak masz zadaszenie i pasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamin Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Nawet gdyby mozna było, to z gołym łbem bym nie jeździł, a zamiast wiązać chustkę pod brodę wolał bym założyć kask :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 swoją drogą fascynujący jest poziom wiedzy autora tematu. strach się bać, że ktoś taki ma prawo jazdy - ciekawe, których jeszcze przepisów nie zna/ nie doczytał/ ma w d..iejsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirus12 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Może i tak, dobrze że chociaż pyta jak nie jest pewien, niż od razu wsiada i jedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4jku Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Ja tam uważam że nie dobrze ;P bo nawet jakby nie było obowiązku jeździć w kasku to np taki ja bym mimo wszystko używał... Cytuj Heartstone. Link do założenia konta z nagrodą za aktywację :) https://battle.net/recruit/SGD6NTGVLV?blzcmp=raf-hs&s=HS&m=pc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirus12 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Ja tam uważam że nie dobrze ;P bo nawet jakby nie było obowiązku jeździć w kasku to np taki ja bym mimo wszystko używał...Jeszcze parę naście lat temu nie było nakazu zakładania kasku, a już mój dziadek miał u siebie kask Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi