Qadrat Opublikowano 14 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 BMW F650, 1995r, 652ccm, 48KM (mój 5 z kolei "prawdziwy" motocykl).Motocykl kupiony przez przypadek :) U pewnego handlarza miałem upatrzoną Hondę Transalp XL600V z 1997r, która kosztowała prawie 8000zł. Pojechałem, obejrzałem. Do zrobienia w niej było dosłownie wszystko - opony śmieci, napęd przeskakiwał, gaźniki prosiły się o serwis, zawory również, łańcuszek już wyraźnie słychać, no po prostu widać, że ktoś wyeksploatował do granic możliwości i sprzedał. W 10tys. zł bym się nie zmieścił. Moją uwagę przykuło to BMW. Trochę odstraszał mnie wiek, ale wziąłem się za oglądanie. Odpaliłem, zrobiłem jazdę testową i byłem pozytywnie zaskoczony. Motocykl zadbany, nie wymagał na starcie dużego wkładu finansowego. Bardzo spodobał mi się dźwięk pracy zdrowego singla. Jak na swój wiek to nie kosztował mało, w ogłoszeniach dało się znaleźć tańsze. Kupiłem :)Jak na razie stuknął 2 miesiąc użytkowania, przejechałem nim 2500km i jestem bardzo zadowolony. Frajda z jazdy o wiele większa niż na poprzednim Suzuki RF900 pomimo tego, że koników 1/3 tego co w RF :) Widać, że jednak nie moc daje przyjemność na motocyklu, pewnie z wiekiem też człowiek inaczej do tego podchodzi. Sprzęt wygodny, wjedzie w lekki teren, nic a nic oleju nie bierze, spalanie nie przekracza 5l po mieście. Dodam, że 7 lat temu miałem Suzuki XF650 Freewind i bardzo pozytywnie wspominam ten motocykl, pewnie dlatego to BMW przypomina mi dawne lata :) Obecnie jestem na etapie doposażania BMW w kufry, centralny już zamontowałem (Shad SH45, polecam bo świetny kufer w dobrej cenie), teraz rozglądam się za bocznymi. W planach też turystyczna, wysoka przednia szyba. A to już w nocy, w garażu :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 14 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 fajne moto ale z tą frajdą to odrobinę przesadziłeś ;) Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 15 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Nie przesadziłem, nie każdy lubi zapier... 200km/h :) Tam, gdzie mieszkam, mam pełno dróg bez asfaltu. Motocyklem sportowym mogłem sobie co najwyżej pomarzyć, żeby w niektóre nieutwardzone drogi wjechać. BMką przejeżdżam bez problemu. No i przede wszystkim wygoda - fajne zawieszenie, tyłek nie boli, pasażer też nie narzeka.No i wystarczy sobie poczytać różne relacje z dalekich wypraw po Afryce, Azji czy Ameryce Południowej - tam większość sprzętów ma nie więcej jak 50KM i jakoś to nikomu nie przeszkadza :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek_7 Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Nie słuchaj Konrada - jak przesiadłem się z GSXR1000 na yamahę YZF250 (raptem niecałe 40KM) to na crossowisku miałem lepszy ubaw niż na krętej drodze gixem :) Cytuj Mózg elektroniczny będzie za nas tak myślał, jak krzesło elektryczne za nas umiera... (S.J. Lec) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quanti86 Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Bardzo fajne moto :-) ze względu na jego charakter masz możliwość przemierzać do tej pory niedostępne szlaki ;-) Gratulacje i szarości! Sent from my GT-N7000 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Nie słuchaj Konrada - jak przesiadłem się z GSXR1000 na yamahę YZF250 (raptem niecałe 40KM) to na crossowisku miałem lepszy ubaw niż na krętej drodze gixem :) 40KM/100kg masy to zupełnie co innego niż "osiołek" BMW uważam, że to na prawdę fajny motocykl, lubię turystyczne "enduraki" ale na dalsze przeloty w Africe brakowało mi ok. 10-20KM Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 16 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 uważam, że to na prawdę fajny motocykl, lubię turystyczne "enduraki" ale na dalsze przeloty w Africe brakowało mi ok. 10-20KM Na Africę Twin 750 też polowałem (i w sumie to nadal na nią choruję), ale niestety, obejrzałem 3 sztuki i żadna nie była godna wzięcia - i to wcale nie najtańsze sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi