hondacr1252001 Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 (edytowane) witam. tak jak w temacie . wczesniej tez mialem 72 komplet caly. jest to drugi moj komplet 72ccm, bo w poprzednim w tłoku zrobiła sie dziura, i pobiło głowice. dzisiaj złożyłem nowy pakiecik , i nadal brak sprezania .. o co w tym wszystkimm chodzi? jak to mozliwe? tłok, cylinder , uszczelki , uszczelniacze zaworów, zawory , pierscienie, sworzeń tłoka , wałek rozrządu - wszystko nowe ! Edytowane 8 Lipca 2014 przez hondacr1252001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 zawory dotarłeś ?pomimo że nowe idealne nie są dopasowane Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hondacr1252001 Opublikowano 8 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 zawory dotarłem. jak niby ? jak motor nawet nie odpalił.. nowe wszystko założone , i nie ma spręzania . czytaj uwaznie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 to w takim razie oddaj do mechanika bo widze ciężki będzie temat Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hondacr1252001 Opublikowano 8 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Podejrzewasz jaka może być przyczyna.? ziom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 źle poskładny Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hondacr1252001 Opublikowano 8 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 człowieku, wcczesniej składałem tak samo, pierwwszy zestaw 72ccm po 50 ccm, w tłoku dziura sie zrobiła , założyłem znowu 50ccm nie bylo sprezania, zalozylem znowu NOWY kmplet 72ccm, dalej nie ma sprezania .. juz nie rób ze mnie takiego idioty .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 sam z siebie robisz pisząc takie teksty "dziura się zrobiła"A luzy zaworowe masz dobrze wyregulowane? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Człowieku, wpisz w google "docieranie zaworów" ;) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobias1 Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Bez takiej spiny. Wszystko spasowane? Wszystko zgodnie ze znacznikami? Może z jakiegoś powodu coś pomyliłeś? Dlaczego poprzedni zestaw poszedł? A co do docierania zaworów bez odpalania silnika. Może niby spróbój ręcznie? Specjalną pastą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hondacr1252001 Opublikowano 8 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 poszedł zawór wydechowy, stukną w tłok, i dziure zrobiło . . wszystko zgodnie ze znacznikami . dla pewnosci sprawdzalem na yt poradnik jakis , i robiłem identycznie jak na nim jest . na 50ccm, przed tym nowym zestawem co teraz mam, tez nie bylo sprezania jak zalozylem .. patrzylem piórkiem czy kolo uszczelek nie ucieka powietrze, nie ucieka nigdzie niby ... a sprezania nie ma ;/ czy ta dziura w tłoku co była, moze miec jakieś znaczenie co do tego spręzania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobias1 Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 (edytowane) Wał masz prosty? Luzy zaworowe wyregulowane? Nie odstaje żaden zawór jak jest zamknięty? Świeca wkręcona? Po spotkaniu głowica-zawór-tłok mogło ci ewentualnie wygiąć wał. Edytowane 8 Lipca 2014 przez tobias1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hondacr1252001 Opublikowano 8 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 po wygieciu wału nie bedzie sprezania ? moim zdaniem teorytycznie powinno byc jakies. a nie ma zadnego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobias1 Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Jak to nie ma żadnego. Nic? Zero? Jak to mierzysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieciu7 Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Sprawdz szczelnosc zaworow w glowicy nawet jak sa nowe. Jak puszczaja to je dotrzyj. Rozrzad dobrze skladasz? Jak nowy cylinder i glowiac nowa ze szczelnymi dotartymi zaworami to musi byc sprezanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi