traczuk Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Witam wszystkich Razem z kolegą Darkiem z Łodzi wybieramy się w pierwszej połowie sierpnia do Norwegii.Planujemy wyjazd w sobotę 2.08 i przeprawę promem ze Świnoujścia do Szwecji. Powrót do 17.08.Dojazd do Norwegii i powrót na kołach przez Finlandię, Rosję (potrzebna będzie wiza i paszport) i Litwę do Polski.W Rosji przystanek w Sankt Peterburgu.Noclegi w zależności od pogody namiot / pensjonat / hotelDziennie do przejechania około 500 kmSzukamy kilku zapaleńców do wspólnego wyjazdu. ZapraszamWojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal_K Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Hej,Termin wyjazdu jest już sztywno ustalony?Nie wiesz jak długo trwa załtwienie wizy do Rosji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Napiszę tak - byłem na Nordkapie 4 dni temu i głęboko współczułem wszystkim motocyklistom których tam widziałem. Od Tromso pogoda typu 4 stopnie i deszcz. Ale co kto lubi.. A w miejscach gdzie jest ładnie - Geiranger, Flam, słonko i ośnieżone szczyty. W mojej prywatnej ocenie Nordkapp jest baaardzo przereklamowany. Ale powodzenia :) Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalmen3 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Owszem jest przereklamowany, ale co z tego? Ja byłem tam w 2008 i jeszcze na pewno pojadę i nie dla tego że jakoś mnie urzekł sam Nordkapp, ale dlatego, że straszliwie mnie urzekła cała droga do niego i z niego. Pewnie, było i dużo deszczu i wiatru, a nawet śniegu (druga połowa lipca), ale jak się odpowiednio przygotujesz to nie jest wcale źle. Podstawa to sprawny motocykl, dobre opony (koniecznie nowe i dobrze trzymające na śliskim) i porządny kompletny ubiór. Po spełnieniu tych warunków reszta jest tylko przyjemnością. Pozdrawiam Cytuj Internetowy sklep komputerowy http://mirwit.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 No to planujcie przez Molde i "atlantycką drogę" - śliczny kawałek drogi :) https://www.google.pl/maps/place/The+Atlantic+Road/@63.01826,7.363565,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x0:0x202aa8c26cd5ce46 Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas4 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Jakbyście jechali 2tyg później, to bym dołączył. Ja planuję po 15-stym sierpnia.W tamtym roku wyjechałem 1września, miałem super pogodę, szczególnie na Nordkappie. Oczywiście lało też...Ja z kolei "drogę atlantycką" uważam za przereklamowaną - dlatego w tym roku jej nie będzie. Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
traczuk Opublikowano 30 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Hej,Termin wyjazdu jest już sztywno ustalony?Nie wiesz jak długo trwa załtwienie wizy do Rosji?CześćTermin wyjazdu jest sztywny ponieważ mamy już zarezerwowany prom.Na wizę będziesz czekał około 7 dni i kosztowała ostatnio 254 zł (turystyczna 10 dniowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Savii Opublikowano 21 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Szerokości życzę Wojtku. Uważajcie na fotoradary i łosie. Miłych, cudownych wrażeń i słonecznej pogody.PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 i jak wyjazd sie udał ? Cytuj Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi