bimbaszek1994 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Witam . Mam kingway naked motorower 4t. Nie dawno wymieniłem w niem cylinder , gowica , tłok , pierścionki , moduł zapłonowy , iskrownik . Było nawet ok jak na do tarciu to dobrze chodził . Zrobiłem coś moze ok. 50 km może 100 km . Ostatnio dolałem mieszanki do baka i od tej pory motorek nie wchodzi na obroty. Daję gazu a po chwili mi go dławi , jak delikatnie daję gazu to jakoś jakoś się wbije na obroty . Albo dojdzie do 6 tyś i go dlawi od razu z obrotów spada. Co jes tego winą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1281 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 nie lej mieszanki do baka tylko czystą benzynę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herdi Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Dokładnie, wylej co nalałeś i wlej czystą wahę - daj mu popracować żeby się wyczyścił i powinno być OK. No i słownik się kłania. Cytuj -------------------Pozdro HerdiŚrubkomistrz w serwisie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexster Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Piszesz, że masz 4T, a potem, że lejesz mieszankę. No bez przesady, spytałbyś mamy, czy taty a odrazu by Ci przyczynę dławienia podali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbaszek1994 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Wlałem czystą benzynę . Spuściłem starą z baka i gaźnika . Efekt prawie ten sam . przejechałem nim z 1 km by się przeczyścił i dalej nic po wkręceniu śróbki od dawki paliwa prawie do konca i na ssaniu to jakoś w miarę dobrze idzie ale bez ssania efekt ten sam schodzi z obrotów .Dzisiaj przeczyściłe gaźnik . Po odkręceniu torszkę wydechu od kolektora i z założonym filtrem nie wkręcał sie nadal ale jak zdjąłem filter to bardzo ładnie chodził . Więc w czym tkwi problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1281 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Problem w czystości bądź regulacji gaźnika. Ssanie działa poprawnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbaszek1994 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Działa ale jak włączam ssanie to go trochę muli . Mam ogólnie w nim stożek może chodzi o kąt ustawienia stożka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zaprowadź ten motor do mechanika,bo nie masz pojęcia o mechanice i możesz jeszcze coś uszkodzić,a wtedy koszty będą większe Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbaszek1994 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Na pewno nie zaprowadzę go nigdzie. Za wiele rzeczy w nim samemu zrobiłem żeby teraz ktoś inny w niego lapy sadzał :d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herdi Opublikowano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 No tak, jeszcze cos ukradna albo podmienia. Wysłane z ElDżi Optimus Dżi Cytuj -------------------Pozdro HerdiŚrubkomistrz w serwisie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbaszek1994 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Dokładnie :) Wracając do tematu może to być źle ustawiony kąt stożka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zły kąt to mógł być w filtrach opadowych (np. Junak , K750 ) , tutaj liczy sie tylko szczelność . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 nie tylko, te chinskie stozki to jedna wielka porazka Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Są mechanicy mobilni płacisz króla władka za wizytacje i masz zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Jezeli masz w tym wynalazku gaznik podcisnieniowy to ze stozkiem dzialal nie bedzie.Zaloz z powrotem oryginalny filtr z puszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi