foresst Opublikowano 27 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 (edytowane) Jakie to szczęście że koło ściągnąłem sam :-) Bo by Ci przednie rozebrali :D Edytowane 27 Maja 2014 przez foresst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Pablo_ Opublikowano 27 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 XT się nie psuje, a GS jak widać na obrazku.Następny zakompleksiony :D podobno wiara pomaga człowiekowi być szczęśliwym To akurat nie moja GS tylko kumpla. Z 4 jedzie nas 2 jesteśmy już pod granicą turecka, dziś rano padła jeszcze pompa w afryce i chłopaki mieli jechać na noc. W GS twierdzili ze padła skrzynia biegów dlatego zaczęli rozbierać od przadu, okazało się ze to krzyżak na kardanie. Chcieliśmy wczoraj przejechać się czekają na naprawę, na fogarska ale po rozmowie z miejscowymi nie pojechaliśmy, dzwonił nawet mechanik, fogarska jest zasypane 200 metrów przed szczytem. Napisze jutro coś więcej jak się ogarnę na wieczór, bo czekając na Afrykę jak zrobią (szukali pompy) wyjechaliśmy dopiero o 13Widzę ze sprzęt całkiem młody . Jakie były obiawy awarii ? Coś ten rumuński serwis do d... jest albo specjalnie to zrobił zeby naciągnąć klienta na koszty . W każdym razie życzę bezproblemowej dalszej podróży i zajefajnych wspomnień ;-) Cytuj Motocykle są jak wódka ... prawdziwa jazda zaczyna się od litra ... 2012r. - Rumunia/Bułgaria : 4500km (14 dni )2013r. - Albania/Grecja : 4700km (17 dni )2014r. - Estonia/Finlandia : 4000km (15 dni ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adziu Opublikowano 28 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 A więc wsadził rumuński mechanik słuchawki na uszy i badał jak doktor, ewidentnie słychać było trzaski na skrzyni, ale widocznie tak kardan przenosił dodania ze było na skrzyni najgłośniej słychać. Z nowych informacji jakie mamy to jedyna fabryka kardanów jaka jest w rumuni jest właśnie w sibiu,zwieźli tam, a oni dla bezpieczeństwa wymienili łożyska na krzyżakach z obu stron i jak się okazało założyli odwrotnie, moto do ponownego rozłożenia i kardan do poprawy. PozdrawiamMy startujemy na turcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadows Opublikowano 28 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 ... Skąd info o stanie fogarskiej, skoro jest zasypana to jak zobaczyli, że się rozpadła? To pewne wiadomości? Kurcze pytam, bo z 3 tygodnie mam zamiar tam jechać. Kiedy śmigasz? Ja przymierzam się do wyjazdu 18.06 na 4 dni. Planowana trasa: Maramuresz, Bicaz, Transfogaraska, Transaplina. Plan napiety więc jazda będzie od świtu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 28 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Trochę offtopa - Pablo coś Ty kupił ? :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Pablo_ Opublikowano 28 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Trochę offtopa - Pablo coś Ty kupił ? :banghead:Coś co jeździ , hamuje i skręca :-) A i nosić go nie trzeba :D Przemek podobno kiedyś każdy wyląduje na GS-ie . Mnie to dopadlo wcześniej niz myślałem ( a raczej za późno ) Cytuj Motocykle są jak wódka ... prawdziwa jazda zaczyna się od litra ... 2012r. - Rumunia/Bułgaria : 4500km (14 dni )2013r. - Albania/Grecja : 4700km (17 dni )2014r. - Estonia/Finlandia : 4000km (15 dni ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 28 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Ehhh, niech służy ;) McGregora się naoglądali... :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brii Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Na chwilę obecną trasa raczej wygląda na przejezdną :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Pablo_ Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 kolego ale to nie o tą część trasy chodzi . . Zwykle nieprzejezdny jest tunel , dojedziesz tam i będziesz musiał zawrócić Cytuj Motocykle są jak wódka ... prawdziwa jazda zaczyna się od litra ... 2012r. - Rumunia/Bułgaria : 4500km (14 dni )2013r. - Albania/Grecja : 4700km (17 dni )2014r. - Estonia/Finlandia : 4000km (15 dni ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brii Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 (edytowane) Tunel jest niewiele przed tym miejscem na podobnej wysokości :)Byłem tam w 2009 w podobnym okresie i śniegu nie widziałem. Edytowane 5 Czerwca 2014 przez brii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy76 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 No to masz tu foty z Transalpiny z przed kilku dni:https://plus.google.com/photos/117664983917966918268/albums/6020047631889965217 Cytuj pis(s) off🦆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulczao Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Ma ktoś jakieś pewne info co do przejezdności tras wysokogórskich w Rumunii? Bo urlop mam wkrótce i nie wiem gdzie się pchać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neno Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Z 2010r. pierwsze dni czerwca - jeszcze 300m przed tunelem było super (pisze o wysokości, nie odległości po drodze): Wyżej zaczęły się schody: Oczywiście już na dole była informacja, że droga nie przejezdna, pomimo to, chcieliśmy dojechać chociaż do tunelu, bo droga piękna i warta przejechania nawet na odcinku na górę i z powrotem ;)Trochę się pokręciliśmy, a że miejscowi kazali jechać dalej... ;) ;) Cytuj https://www.facebook.com/PrzezSwiat.eu/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy76 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Jakby ktoś potrzebował bazy wypadowej na fogaraską lub transalpinę i okolice, to tu jest fajna miejscówa:http://www.endurostore.ro/en/camping-arges-ro/Nasi już tam byli. Ekipa z Bydgoszczy chyba...Właściciele campingu pozytywnie zakręceni. Cytuj pis(s) off🦆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredo Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Sorry panowie, za offtop, ale bez sensu jest wklejanie zdjęć sprzed 4 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi