Fluter Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Witam.Posiadam silniczek wsk 175 i myślałem co z nim zrobić a ostatnio bardzo mi się spodobała jazda na crossach kolega dał mi spróbować i teraz chce z tego silniczka + jakaś rama zrobić crossa tylko pytanie jaka rama do tego silniczka by pasowała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 od wsk 175, skompletować moto i na strych a na pole kupić crossa Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fluter Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 3 wueski stoja z dokumentami u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xMatinx Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Jeśli wieśi już nie da się doprowadzić do stanu oryginalnego i bardzo chcesz zrobić z tego "crossa" to możesz zamontować silnik do ramy CZ cross. Fajna baza na takiego wiejskiego crossa choć nie wiem w jakiej cenie dorwiesz taką CZ. Ewentualnie może też okazać się dobry jakiś starszy cross typu kx/cr/yz itp :) .Sam posiadam MZ ETZ 250 w ramie z CZ cross, w takim już stanie ją kupiłem i nie opłaca się już jej przerabiać na oryginał więc mogę sprzedać w razie czego ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 jest w ogóle jakiś sens ekonomiczny takiego wieśniaczenia jak za 800 zł można mieć japońskie enduro bez kwita które w każdym calu przebije wieś crosa ?? wieś crosy to się pany budowało 100 lat temu jak japońskie moto to się oglądało na eurosporcie , wtedy tworzyło się radosne wydumki z amora od kadeta i silnika od mz , dziś nie ma to sensu ......... sprzedaj to i kup sobie mtx 80 dt80 bez kwita albo podobne -najsensowniejsza opcja... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fluter Opublikowano 17 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 A jakas tańsza 125ccm? Bo już śmigałem trochę na crossie u kumpla i 80 będzie według mnie za słaby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamikazemario Opublikowano 17 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 (edytowane) A jakas tańsza 125ccm? Bo już śmigałem trochę na crossie u kumpla i 80 będzie według mnie za słaby.Allegro > motoryzacja > motocykle > cross/enduro > 125 > sortowanie wg ceny rosnąco :laugh: aa i omijać chińczyki, to już lepiej zrobić tego wieś crossa.. Edytowane 17 Maja 2014 przez kamikazemario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 17 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 80 2T typu dt 80 czy mtx80 idzie podobnie jak wsk175 -słabiej z dołu ale góra lepsza , lepiej zestopniowana skrzynia i trwalsze.... 125 nie kupisz za mniej niż 1000 zł jeżdżące..... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fluter Opublikowano 17 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 A czy ja mówiłem ze mam tylko 1 tysiąc na crossa to do 3tysi bym miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 17 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 to kupisz parcha za 1tys i 2tys będzie na remont Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mly96 Opublikowano 17 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 za 2000 już wyrwiesz jakąś 125, w razie czego sprawdzaj wszystko dokładnie, bo często trafiają się złomy, nie wierz sprzedającemu sam posprawdzaj wszystko dokładnie, ja ostatnio kupiłem suzuki tsr125, ubywało wody w chłodnicy, koleś zapewniał mnie, że to wąż gdzieś przepuszcza i trzeba kupić nowy. Wymieniłem uszczelkę pod głowicą i jest git. Ja za swoje dałem 2200 z papierami 125/50, silnik ma bardzo dobrą kompresję, będę musiał włożyć jeszcze koło 100zł i będzie idealnie. Poluj na okazje, jeśli widzisz, że pojawiło się fajne ogłoszenie to jedź szybko, jak będzie kicha to olej, bo szkoda pieniędzy i nerwów. Radzę poszukać na tablicy, na allegro zostały same dziady warte połowę tego za ile są wystawione (mowa o motocyklach do 2000) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi