Damien47 Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Witam, nie wiem czy dobry temat, ale mam problem z rozrusznikiem w TZR, a mianowicie "raz mi odpali, raz nie" - Chodzi mi o to, że czasem mi wgl łapie, a czasem stoi po prostu i nic - Nawet nie chyta. Akumulator został wymieniony co dopiero nowy, ale przypuszczam, że może to byc problem z szczotkami lub "przestarzałe" styki/linki bo jest to rocznik 2005. Druga sprawa jest taka, że posiadam TZR w nieoryginalnym malowaniu(juz gdy kupowałem była) i posiadam gdzie nie gdzie obtarcia(przetrzymywanie w garażu ;/), główny problem jest taki, że chciałbym je zamalować, ale nie znam dokładnej nazwy koloru farby. Wiem tylko tyle, że jest ona z palty BMW 114(czerwona), ale nigdzie nie mogę znaleźć jej pełnej nazwy. Dorzucam zdj TZR: http://i.imgur.com/jydAesL.jpg?1?7438http://i.imgur.com/bRx70gv.jpg Odświeżam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Ławniczak Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Musisz po sprawdzać te przewody,te co biegną do rozrusznika,bo może masy nie łapie..Szczotki przeczyść.Rozrusznik powinno być słychać przy każdej próbie odpalenia takie ''cpyknięcie",jeśli nie słychać to może z nim jest coś nie tak.I jeszcze zobacz bezpieczniki czy z nimi wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drbig800 Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 i elektromagnes od rozrusznika sprawdz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damien47 Opublikowano 14 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Ok sprawdze, a co do tej farby to pomozecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofer Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 i elektromagnes od rozrusznika sprawdz To chyba nie w tym moto. Co do farby to najprościej weź ze sobą jeden malowany element to ci dobiorą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drbig800 Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 jak nie w tym moto kazdy rozrusznik ma elektromagnes tylko nie tak jak w aucie przy rozruszniku tylko osobno idzi po kablu plusowym od rozrusznika i dojdziesz do elektromagnesu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 i elektromagnes od rozrusznika sprawdz i elektromagnes od rozrusznika sprawdz ten Twój "elektromagnes" nazywamy przekaźnikiem rozrusznika Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi