Bimbak Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 A lagi w półkach są równo osadzone? Może na starych oponach nie ściągało bo były tak dojechane.Ja bym zrobił jak wueska pisze ... tabula rasa. Także ściąganie i bicie wyciągnąć ze wspólnego mianownika i potraktować jak dwa osobne problemy.Aha ... VFRa ściągała cały czas, a nie tylko przy hamowaniu. Przy przepychaniu nawet nie było czuć, że lekko trzyma hamulce, a jak puściłeś kiere to powoli skręcała w prawo. Z początku zrzucałem to na nachylenie drogi dopiero po jakimś czasie kumpel stwierdził, że to trochę zbyt natrętne jak na jego gust i miał rację. Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 A lagi w półkach są równo osadzone? Może na starych oponach nie ściągało bo były tak dojechane.Ja bym zrobił jak wueska pisze ... tabula rasa. Także ściąganie i bicie wyciągnąć ze wspólnego mianownika i potraktować jak dwa osobne problemy.Aha ... VFRa ściągała cały czas, a nie tylko przy hamowaniu. Przy przepychaniu nawet nie było czuć, że lekko trzyma hamulce, a jak puściłeś kiere to powoli skręcała w prawo. Z początku zrzucałem to na nachylenie drogi dopiero po jakimś czasie kumpel stwierdził, że to trochę zbyt natrętne jak na jego gust i miał rację.Sprawy organoleptyczne wykluczyłem czyli nierówne napięcie wstępne, odadzenie na półkach.Tylko, dlaczego motocykl z jedną tarczą nie ściąga przy hamowaniu? Jeden czort z której strony hamujesz. To jednoślad, nie wieloślad.No ale, skoro wali mi przy hamowaniu to muszę się przyjrzeć hamulcom. Dopiero w sobotę ogarnę się z czasem. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 też mi się to głupie wydawało ale serwis hamulcy pomógł ... koła wtedy nie ściągałem Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
16valve Opublikowano 6 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 U mnie skrzywiona była ośka przedniego koła, dokładnie 1mm odsunięcia od osi prostej i występowało lekkie ściąganie w prawo.Nigdy bym się nie kapnął , że to moze byc przyczyną ale kiedy ostatnio demontowałem lagi do wymiany uszczelniaczy ,zauważyłem jak wykręcana ośka powoduje delikatne przechylanie koła raz w lewo raz w prawo...po zamontowaniu nowej ośki problemu ze ściąganiem już niema. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 6 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Spieszę wywołany do tablicy dlaczego motocykl ściąga mimo jednej tarczy. Jak wiemy żeby utrzymać prosto motocykl wężykuje to następstwo zjawiska żyroskopowego w kołach pojazdu, zaburzenie ruchu żyroskopowego powoduje ściąganie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 6 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Spieszę wywołany do tablicy dlaczego motocykl ściąga mimo jednej tarczy. Jak wiemy żeby utrzymać prosto motocykl wężykuje to następstwo zjawiska żyroskopowego w kołach pojazdu, zaburzenie ruchu żyroskopowego powoduje ściąganieCzyli każdy jednotarczowy ściąga przy hamowaniu. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 6 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 bzdura z tą jedną tarcząośkę w tokarkę i się wyjaśni Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz L Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Sprawdź listwą lub sznurkiem jednośladowość kół , może te znaki na wahaczu nie są dokładne ? Jak się raz ustawi na początku przy nowych oponach czy łańcuchu , to potem przy naciąganiu łańcucha obie śrubki podkręcasz o taki sam kąt .Łozyska kierownicy oraz ich regulacja - OK ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 7 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Jednośladowość będę sprawdzać wkrótce. Dziś sprawdziłem łożyska główki ramy, idealne. Nikt, nigdy tam nie zaglądał.Łańcuch jest ustawiony identycznie w drugim GSRze, który mam w "bliskości" i jedzie dobrze. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 8 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 (edytowane) Bicie na tarczy osiem setek, bicie na drugiej dziewięć setek (instrukcja sugeruje wymianę przy 0,30mm). Specjalnie na hamowaniach się nie znęcałem nad nimi, rantu zero, a dziwki się pogięły. Bicie na ośce koła przedniego 0,02mm. Składam wszystko do kupy, czyszczę tłoczki, smaruję i obadamy jak jedzie. Edytowane 8 Maja 2014 przez Vatzeque Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Przedstawione pomiary mówią o tym że elementy są sprawne można im dać absolutny spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Ale bicie jest sporo odczuwalne juz na srednio mocnym hamowaniu od 100kmh i wyzej. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 A ile mięsa mają te tarcze teraz? W cebrze tarcze miały 0,33mm w najcieńszym miejscu (0,02 poniżej granicy serwisowej) i gieły się w trakcie hamowania. Im dłużej hamowałem tym bardziej biły.Też mi się wierzyć niechce, że dyche bicia da się wyczuć na klamce.Nadal ściąga ... tylną ośkę też sprawdzałeś? Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 0.33?????przecież to żyletka Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 eeeee zakręciłem się ... faktycznie szybko poszły na żyletki, ale miały 3,3mm - 0,2mm poniżej limitu ;) Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi