Tobik Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 hmm, dałbym głowe ,że kiedyś czytałem gdzieś ze dzieci do lat 7 muszą być przewożone z przodu, przed kierującym, a powyżej już z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierwoszow Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Użyj opcji szukaj. A jak nie chcesz to: kodeks drogowy reguluje jedynie kwestię prędkości motocykla w odniesieniu do wieku dziecka, a zatem dziecko do 7 lat to prędkość do 40 km/h.Poza tym dziecko obowiązują te same zasady co dorosłego. A zatem dziecko nie może być pijane :icon_twisted: i musi mieć kask.Czy wieziesz je na zbiorniku czy na siedzeniu z tyłu - twoja brocha :buttrock: SzacuneczekDzięki za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karzeł Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Sprostowanie! Dziecko do 7 lat musi być przewożone z przodu, przed kierującym - tak jak mówi Tobik! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 hmm, dałbym głowe ,że kiedyś czytałem gdzieś ze dzieci do lat 7 muszą być przewożone z przodu, przed kierującym, a powyżej już z tyłu. " Miałem kiedyś kobietę, za którą dałbym sobie obciąć rękę, i co? i teraz k.... nie miałbym ręki !!!" wiesz gdzie to czytaleś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 przpisy sie pozmienialy ? czy jest po staremu. Rok temu zdawalem i z tego co pamietam bylo inaczej jak piszecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaDR600 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 " Miałem kiedyś kobietę, za którą dałbym sobie obciąć rękę, i co? i teraz k.... nie miałbym ręki !!!" wiesz gdzie to czytaleś? Stare przysłowie mówi : "Nie chwal dnia przed zachodem slońca a kobiety za życia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto Christo Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 nie ma takiego przepisu w kodeksie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikosław Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Sprostowanie! Dziecko do 7 lat musi być przewożone z przodu, przed kierującym - tak jak mówi Tobik! Jesteś tego pewien...? :crossy: A może gdzieś to przeczytałeś? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoldar Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 Witam,Może to juz było, ale czytam przepisy o ruchu drogowym i nie mogę znaleźć takiego tematu - od jakiego wieku możemy przewozić motocyklem, jako pasażera dziecko?. Nie chodzi tu o boczny wózek. Rozumie się, że dziecko siedzi i dostaje do podnóżek, ale czy mówi się o jakimś wieku ? :D Dzięki za info.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 Do 4 lat przed sobą i do 40km/h(wszędzie), powyżej 7 roku życia na miejscu pasażera (bez ograniczenia 40 km/h wszędzie), no chyba że coś poknociłem :D Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EEEmm Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 (edytowane) prawie dobrze Klaudiusz tylko że w przepisach nie ma mowy gdzie ma niepełnoletni siedzieć - reszta prawie się zgadza . pzdr pogmerałem troszku i znalazłem tak dla uporządkowania informacji :buttrock: http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=53878&hl= http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=45509&hl= http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=43352&hl= Edytowane 18 Października 2006 przez EEEmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 Do 4 lat przed sobą i do 40km/h(wszędzie), powyżej 7 roku życia na miejscu pasażera (bez ograniczenia 40 km/h wszędzie), no chyba że coś poknociłem :buttrock: A pięcio i sześciolatki to co ... czarna dziura ( prawna ) ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 A pięcio i sześciolatki to co ... czarna dziura ( prawna ) ???? Zbycho, bystrzaku jeden :cool: według mnie mogą siedzieć z tyłu ale do 7 lat ograniczenie do 40 km/h. p.s. w Katalogu LUISA widziałem fajny patent, taki jakby fotelik dla dzieciaka, montowany(za pomocą pasów) na miejsce pasażera, powoduje to że dzieciak nie zsunie sie do tyłu lub na boki :buttrock: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki900 Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Jaka jest bariera wiekowa aby zgodnie z przepisami przewozić dziecko na :icon_mrgreen: moto???Słyszałem iż jest to uzależnione czy przed sobą czy za sobą ale żadnych konkretów.Jeśli ktoś ma wiedzę w tym temacie to proszę o odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zygi12 Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Od ilu lat(dziecka) dzieci mozna wozic na moto.???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi