michoa Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 witam czy koło tył od xl600 pasuję do xr 600 średnicą ośki i mocowaniami ?? wiem że xl600 ma 17'' u mnie jest 18 pozatym też bęben..... moja ma średnicę ośki 17mm niestety nie mogę znaleźć jaką ma xl.........do któregoś roku xr600 miała podobno 17 tył to było takie same jak w xl ?? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 (edytowane) nie pasuje, piasta z XL jest szersza Edytowane 8 Listopada 2013 przez jjank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 szersza znaczy w wahacz się nie zmieści ?? chciałem sobie zrobić zakolcowane tylnie koło z myślą o zimie i szukam koła na tył do xr od innego moto bo znaleźć od xr 600 z bębnem z tyłu graniczy z cudem :D jedna na allegro stoi ale ma tarczę tył, a hamować przodem na śniegu lipa :D przekładanie opon mnie przeraża wolę całe koło przerzucić :D od dt 80 czy mtxów 80 ma mniejszą ośkę i byłoby sporo zabawy z dopasowaniem (fakt w wahacz wejdzie ) pozatym już z 4 osoby mi mówiły że szprychy mogą średnio zniesć piec xr(a podobno taka słaba jest :D ) więc zaczynam chyba w to wierzyć ?? a xr250/xl250/350 ?? jakaś inna honda ??nie musi być 100% kompatybilne byleby ośka pasowała, miało bęben i w wahacz weszło.... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 kiedys chciałem kupic tylne koło od xr do xl i pamiętam ze było ze 3cm węższe przy ośce, to nie był problem bo wystarczyły tulejki, trzeba było by tez cos pokminic z blokadą kosza w wahaczu, w drugą stronę "nie wyda", byc moze podpasi cos z mniejszych xr albo xl czy w ogóle z innych motocykli, napisz do motofisha moze coś ma albo chociaz podpowie, a z drugiej strony to po co kupowac drugie kola jak wystarczy zrobic sobie opony i przelozyc, dobre łyżki, 2 piwka i godzina roboty, albo 30zl w wulkanizacji za 2 kola (przynajmniej u mnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 (edytowane) no ale ja jestem chwilowo bogaty i wolę pokombinować i zrobić całe koło niż szarpać się z wymianami bo teraz spadł śnieg a teraz nie ma :D wymiana całego koła to chwilka, dętki już nie a że mam kasę to wolę takie rozwiązanie :D nie wiem ile takie koło może kosztować ale 200 mogę wydać nawet za takie bez dętki i opony (na 18 coś znajdę ) w tych pieniądzach może się znajdzie zobaczymy..... http://allegro.pl/honda-xr-600-r-felga-kolo-opona-hamulec-tyl-i3646647441.html 17 ale też na bębnie , tylko że troche drogo , opona śmieć łożyska pewnie też, i 300 ?? nic nie pali mi się do końca listopada ma śniegu nie być , poczekam aż nie zejdzie i zaproponuje 200 :D 17 w tyle było chyba do 88 roku i się zastanawiam czy wahacz się nie zmienił.... Edytowane 9 Listopada 2013 przez michoa Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofer Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Jak bys chcial to mam tanio kolo 18" od yz 125 na bembnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 10 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 zmierz jaką ma szerokość w piaście , jaka średnica ośki, ile zębów ma zębatka i w jakim stanie(rozumiem że zębatka była po lewej stronie ?? ) mile widziane jakieś foto, no i propozycja cenowa -18 to w sumie chętnie łyknąłbym bez opony i dętki bo takowe mam, kwestia jeszcze jaka różnica w cenie z i bez..... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofer Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 (edytowane) Nie ma zebatki,opony i detki tez,jest na oske 20mm,bemben jest,chce za nie 5dyszek na dobra flaszke.jesli jestes zainteresowany to zrobie jakies fotki i zmierze co trzeba.Zebatka byla po lewej. Edytowane 10 Listopada 2013 przez Goofer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 to przemyślę-ośka jest 3mm za szeroka (xr ma 17mm) także narazie nie będe truł dupy poszukam czegoś możliwie najbardziej kompatybilnego , jak nic sensownego nie znajdę to odezwię się na PW i będe rzeźbił dzięki za info Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żurek Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Zawsze ośkę można przyszlifować z jednej albo z obu przeciwnych stron.(najlepiej na magnesówie wtedy wyjdzie idealnie równo) Jeśli jest zdrowa nie powinien wystąpić zbyt duży luz po włożeniu na nią łożyska koła (o ile wszystko nie jest styrane). Po prostu oś nie będzie się obracać w wahaczu XR. W każdym razie nie odpowiadam za ewentualnie wyrwanie się koła na wolność. :icon_mrgreen: Ale to już desperacja no ewentualnie podejście by Cytryn&Gumiak company :D Ewentualnie kupno innych łożysk aby pasowały w koło i na ori oś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Zawsze ośkę można przyszlifować z jednej albo z obu przeciwnych stron.(najlepiej na magnesówie wtedy wyjdzie idealnie równo) Jeśli jest zdrowa nie powinien wystąpić zbyt duży luz po włożeniu na nią łożyska koła (o ile wszystko nie jest styrane). Po prostu oś nie będzie się obracać w wahaczu XR. W każdym razie nie odpowiadam za ewentualnie wyrwanie się koła na wolność. :icon_mrgreen: Ale to już desperacja no ewentualnie podejście by Cytryn&Gumiak company :D Ewentualnie kupno innych łożysk aby pasowały w koło i na ori oś. Paliłeś dzisiaj jakąś trawę, że takie głupstwa piszesz ?Zanim coś napiszesz ponownie upewnij się czy kolejny raz się nie zbłaźnisz na tym forumMODERATOR Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi