bozztom Opublikowano 19 Lipca 2004 Udost臋pnij Opublikowano 19 Lipca 2004 Mam problem z Vfr400 nie moge jej odpali膰 :P juz nie mam pomys艂ow co nie tak. zaczelo sie od naprawy zerwanej linki ssania, jak zalozylem now膮 linke i spowrotem bak i wszystko, nie mogl zapali膰, raz strzeli艂 z wydechu podczas krecenia rozrusznikiem, a po ktorymstam razie odpalil ale chodzil nie na wszystkich tlokach chyba bo jakos tak jak dwus贸w podczas dodawania gazu muli艂o go az wreszcie zgas艂, myslalem ze zala艂o 艣wiece, ale wymienilem je na nowe i nadal jest to samo, krece rozrusznikiem i kr臋ce i nic...jedno co mnie martwi to suchy w臋偶yk paliwa jak sie go zdejmie, w Vfr jest taki patent ze z g贸ry jest w臋偶yk przykrecany do baku (jakies cisnienie robi czy cos) i nie wiem czy to dziala bo jak krece to nic nie dmucha tam ani nic z tych rzeczy, a jak bak zostal zdj臋ty to po daniu na on albo res nic nie lecia艂o, dlaczego on nie odpala? b艂agam o pomoc! i jakies pomys艂y :P Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Pawel Opublikowano 19 Lipca 2004 Udost臋pnij Opublikowano 19 Lipca 2004 Ile masz benzyny w zbiorniku ?? To raz. A dwa - czy przew贸d podci艣nieniowy kranika nie zszed艂 z mocowania od strony ga藕nika, albo nie p臋k艂 ? Jak tam nie b臋dzie podci艣nienia, to nie ma si艂y, 偶eby posz艂a benzyna.聽Pozdro, Pawel Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
bozztom Opublikowano 19 Lipca 2004 Autor Udost臋pnij Opublikowano 19 Lipca 2004 kurde zrobi艂o mi dwa razy ten sam post :-/ benzyny mam tak z 10 litrow na 16 mozliwych, przewod podcisnieniowy z kranika? jest cos takiego? ja mam tylko u g贸ry taki zakrecany r臋cznie na baku, ale on idzie do jakiegos zbiorniczka plastikowego w ktorym jest woda, z ktorego z kolei idzie w臋偶yk do chlodnicy wiec ja tego nie rozumiem, a z kranika id膮 faktycznie dwa w臋偶yki ale myslalem ze ten jeden ma zwisa膰 swobodnie ze to jakis upust nadmiaru. moze on faktycznie gdzies ma byc podlaczony Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
ketchupvfr Opublikowano 19 Lipca 2004 Udost臋pnij Opublikowano 19 Lipca 2004 te偶 mam problemy ze ssaniem (teraz na forum), umnie pod bakiem s膮 dwa w臋偶yki, 1(grubszy) przelewowy - standard - na ziemi臋, 2(cie艅szy) niby odpowietrzj膮cy pod艂膮czony do ga藕nik贸w. A teraz objawy, gdy ten 2 jest nie pod艂膮czony na ssaniu nie przekrocz臋 2k obrot贸w, lekkie dodanie gazu kaplica silnik zdycha, po zdj臋ciu ssania wszytko OKi, moc, przy艣pieszenie itp. gdy go pod艂膮cz臋 pod bak ssanie norma, tyle 偶e po jakim艣 czasie zalewa i zn贸w g....Mo偶e to wina poziom贸w paliwa. Mo偶e kto艣 ju偶 kiedy艣 to przeabia艂. Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Pawel Opublikowano 19 Lipca 2004 Udost臋pnij Opublikowano 19 Lipca 2004 z kranika id膮 faktycznie dwa w臋偶yki ale myslalem ze ten jeden ma zwisa膰 swobodnie ze to jakis upust nadmiaru. moze on faktycznie gdzies ma byc podlaczony聽Poszkaj dok艂anie, powinno by膰 miejsce na pod艂膮czenie podci艣nienia, kt贸re otwiera membran臋 i pozwala paliwu sp艂ywa膰 na d贸艂. Jesli tem przew贸d zwisa swobodnie, to moto nie odpali :-) Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Szafir Opublikowano 19 Lipca 2004 Udost臋pnij Opublikowano 19 Lipca 2004 He, he...Pami臋tam sw贸j pierwszy raz! :oops: /przy 艣ci膮gni臋ciu zbiornika z Kawiora jak 艣ci膮ga艂em g艂owic臋/ - dok艂adnie to samo!!! Tylko nastraszy艂em si臋 ,偶e to co艣 z wa艂kami rozrz膮du namiesza艂em...a to tylko zapomniany ma艂y w臋偶yk :P ...Na pewno dasz rad臋 :P Pzdr Cytuj http://www.hdceleven.pl/index.php/pl/聽聽 Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
bozztom Opublikowano 20 Lipca 2004 Autor Udost臋pnij Opublikowano 20 Lipca 2004 no to mam nadzieje ze to to, dzis sprobuje podlaczyc to, ale gdzie to bylo nie wie ktos :P bo tam jest tyle tego ze masakra :P do gaznika? Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
ketchupvfr Opublikowano 20 Lipca 2004 Udost臋pnij Opublikowano 20 Lipca 2004 mo偶e tutaj co艣 znajdzieszhttp://www.400ccm.ru/repair/ Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
ketchupvfr Opublikowano 20 Lipca 2004 Udost臋pnij Opublikowano 20 Lipca 2004 w sumie to fiszki te偶 ci si臋 mog膮 przyda膰, do wyboru聽http://www.bike-parts.fr/identification.ph...hassis=&x=0&y=0聽NARA Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
ketchupvfr Opublikowano 20 Lipca 2004 Udost臋pnij Opublikowano 20 Lipca 2004 tutaj ci napewno odpowiedz膮 :mrgreen: http://www.vfr400r.de/ Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
bozztom Opublikowano 20 Lipca 2004 Autor Udost臋pnij Opublikowano 20 Lipca 2004 przeszukalem wszystko ale nie ma ani fotki ani nie pisze gdzie to podlaczyc, pasuje ta rurka do takich wystajacych z gaznikow ale nie probowalem odpalac jeszcze, bo s膮 z dwuch stron takie same wejscia i nie wiem do ktorego i czy to wogule tam :P Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
ketchupvfr Opublikowano 20 Lipca 2004 Udost臋pnij Opublikowano 20 Lipca 2004 znajd藕 w fiszkach ten przew贸d, zaznacz go jakim艣 kolorem i wy艣lij pytanie na tym niemieckim forum Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
M艂odyVFR Opublikowano 20 Lipca 2004 Udost臋pnij Opublikowano 20 Lipca 2004 te偶 mam problemy ze ssaniem (teraz na forum), umnie pod bakiem s膮 dwa w臋偶yki, 1(grubszy) przelewowy - standard - na ziemi臋, 2(cie艅szy) niby odpowietrzj膮cy pod艂膮czony do ga藕nik贸w. A teraz objawy, gdy ten 2 jest nie pod艂膮czony na ssaniu nie przekrocz臋 2k obrot贸w, lekkie dodanie gazu kaplica silnik zdycha, po zdj臋ciu ssania wszytko OKi, moc, przy艣pieszenie itp. gdy go pod艂膮cz臋 pod bak ssanie norma, tyle 偶e po jakim艣 czasie zalewa i zn贸w g.... Mo偶e to wina poziom贸w paliwa. Mo偶e kto艣 ju偶 kiedy艣 to przeabia艂.聽Ciekawostka... Ja mam tak: gruby wezyk - wiadomo - przelew, cienszy - niepodlaczony wogole, ale moje moto dobrze odpala i chodzi. Na zimnym: ssanko, po odpaleniu ustawic je na 2k-3k, wylaczyc je po 15 sek, jak silnik zdycha to nieznacznie gazem i wszystko ok. Aha! Szukalem miejsca, gdzie by podpasowal ten cienki wezyk, ale nie znalazlem :mrgreen: A jak jest w 400 to nie mam pojecia :mrgreen: Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
ketchupvfr Opublikowano 20 Lipca 2004 Udost臋pnij Opublikowano 20 Lipca 2004 cienki w臋偶yk powinien by膰 pod艂膮czony pod bakiem obok grubego. Gruby jest pod艂膮czony do baku i swobodnie sobie wisi, a cieniki poprzez czw贸rnik do wszytkich gazior贸w - w razie czego s艂u偶臋 manualem, str 74.http://www.geocities.com/MotorCity/9594/VFRed750Fast/聽PS. literka R przy VFR750F oznacza rok 1994. Tak wi臋c jest zrozumia艂e, 偶e nic tam nie znalaz艂e艣.NARA! Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
bozztom Opublikowano 20 Lipca 2004 Autor Udost臋pnij Opublikowano 20 Lipca 2004 dobra pod艂膮czy艂em ten cie艅szy do srodkowego (dzyndzla) od gaznika i odpali艂 , jeszcze obok jest taki sam i po bokach podobne ale w tym dzia艂a wiec zostawilem :P wreszcie odpali艂, dzieki wszystkim za pomoc :P Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Do艂膮cz do dyskusji
Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.