karol1995 Opublikowano 12 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Witam mam kawasaki kx 125 nr vin JKAKXRH12MA010108 i mam prosbe czy ktos moglby mi cos o nim powiedziec? I jest pewien problem nie mam 2 biegu bo strasznie szarpie na niskich obrotach a na wysokich jest jakby luz, oraz ma jakiegos mula w czasie jazdy manetka do konca i jakos tam powoli sie rozpedza i po jakis 10 sekundach rakieta :D bardzo prosze o pomoc bo jest to naprawde denerwujace ;/ z gory dziekuje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilant Opublikowano 12 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 no to pewnie silnik do remontu, rozbierz, o wszystkim się przekonasz. muł pewnie spowodowany przez gaźnik/zapłon, złe ustawienie, gaźnik do czyszczenia, no podstawy które się w takiej sytuacji robi, dwójka się pewnie wyrobiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1995 Opublikowano 12 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Tylko silnik jest po remoncie w salonie kawki :/ ogolnie jak strzele ze sprzegla przy starcie to wypada z obrotow i trzeba palic sprzeglo zeby dobrze wyatartowac :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1995 Opublikowano 15 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Gaznik wyczyscilem zaplon jest okej i mul dalej wystepuje ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacpers Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 1. Sprawdź membranę czy nie ma prześwitu.2. Dyfuzor czy nie jest dziurawy albo mocno wgięty3. Czy zawór wydechowy działa i się nie zacina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1995 Opublikowano 21 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Dyfuzor jest lekko przygnieciony a zawor wydechowy trzeba wyregulowac ale nie wiem jak sie to robi :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 31 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Tylko silnik jest po remoncie w salonie kawki :/ ogolnie jak strzele ze sprzegla przy starcie to wypada z obrotow i trzeba palic sprzeglo zeby dobrze wyatartowac :/ No to zajebiaszczy ten remont skoro drugi bieg ci wypada. Silnik na stół bo jak masz szczęście to wymiana tylko trybów będzie cie czekać, a jak nie to popłyniesz z kosztami Gaźnik do porządnej regulacji bo widać że ma problem z przejściem przez średnie obroty, Filtr powietrza oczywiście w dobrej kondycji, porządnie wyczyszczony i odpowiednim olejem poprawnie naolejony ? Co do zaworu wydechowego to zobacz czy sie zamyka, bo może być cały czas otwarty, najlepiej jak byś cały mechanizm wyczyścił dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1995 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zawor niby dziala otwiera sie i zamyka, filtr jest okej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaS51 Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Witam mam kawasaki kx 125 nr vin JKAKXRH12MA010108 i mam prosbe czy ktos moglby mi cos o nim powiedziec? I jest pewien problem nie mam 2 biegu bo strasznie szarpie na niskich obrotach a na wysokich jest jakby luz, oraz ma jakiegos mula w czasie jazdy manetka do konca i jakos tam powoli sie rozpedza i po jakis 10 sekundach rakieta :D bardzo prosze o pomoc bo jest to naprawde denerwujace ;/ z gory dziekuje ;)Silnik do roboty ale najpier zobacz gaznik przeczysc go i membrany sprawdz :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRO-MOTOR Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Człowieku po co piszesz silnik do roboty, już lepiej napisz że motor się zepsuł, bo to co znaczy że silnik do roboty? Cytuj Serwis, sprzedaż motocykli i samochodów osobowychOstrów Mazowiecka793736001 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1281 Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 a wy po co się udzielacie w temacie sprzed 3 miechów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi