Skocz do zawartości

kx 125 pomocy!

karol1995
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam kawasaki kx 125 nr vin JKAKXRH12MA010108 i mam prosbe czy ktos moglby mi cos o nim powiedziec? I jest pewien problem nie mam 2 biegu bo strasznie szarpie na niskich obrotach a na wysokich jest jakby luz, oraz ma jakiegos mula w czasie jazdy manetka do konca i jakos tam powoli sie rozpedza i po jakis 10 sekundach rakieta :D bardzo prosze o pomoc bo jest to naprawde denerwujace ;/ z gory dziekuje ;)

no to pewnie silnik do remontu, rozbierz, o wszystkim się przekonasz. muł pewnie spowodowany przez gaźnik/zapłon, złe ustawienie, gaźnik do czyszczenia, no podstawy które się w takiej sytuacji robi, dwójka się pewnie wyrobiła

• 2 tygodnie później...

Tylko silnik jest po remoncie w salonie kawki :/ ogolnie jak strzele ze sprzegla przy starcie to wypada z obrotow i trzeba palic sprzeglo zeby dobrze wyatartowac :/

No to zajebiaszczy ten remont skoro drugi bieg ci wypada. Silnik na stół bo jak masz szczęście to wymiana tylko trybów będzie cie czekać, a jak nie to popłyniesz z kosztami

Gaźnik do porządnej regulacji bo widać że ma problem z przejściem przez średnie obroty, Filtr powietrza oczywiście w dobrej kondycji, porządnie wyczyszczony i odpowiednim olejem poprawnie naolejony ?

Co do zaworu wydechowego to zobacz czy sie zamyka, bo może być cały czas otwarty, najlepiej jak byś cały mechanizm wyczyścił dokładnie

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Witam mam kawasaki kx 125 nr vin JKAKXRH12MA010108 i mam prosbe czy ktos moglby mi cos o nim powiedziec? I jest pewien problem nie mam 2 biegu bo strasznie szarpie na niskich obrotach a na wysokich jest jakby luz, oraz ma jakiegos mula w czasie jazdy manetka do konca i jakos tam powoli sie rozpedza i po jakis 10 sekundach rakieta :D bardzo prosze o pomoc bo jest to naprawde denerwujace ;/ z gory dziekuje ;)

Silnik do roboty ale najpier zobacz gaznik przeczysc go i membrany sprawdz :D