piórko Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Koleżanki i Koledzy, Jeśli ktoś pamięta moje perypetie z silnikiem w mojej kawie (cykanie I-go zaworu po regulacji zaworów, a w końcowym efekcie - pogięcie I-go i II-go zaworu), to znam już przyczynę.Mechanik, który regulował zawory założył w niewłaściwy sposób wałki rozrządu - w niewłaściwym położeniu w stosunku do zaworów czy tłoków (tu pewnie coś porąbałam - więc mnie poprawcie). Wiem to od kolegi, który niedawno z nim o tym rozmawiał. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Mechanik powiadasz ;)Doopa nie mechanik. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 1 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Nooo, nawet pracuje w renomowanym warszawskim serwisie motocyklowym... :blink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Jak widać czasem lepiej nie regulować niż regulować, prawdopodobieństwo wybuchu silnika mniejsze :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 1 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Żebyś wiedział :laugh:! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theodor. Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Ten się nie myli co nic nie robi, ale zignorowanie objawów i z premedytacja wypuszczenie motocykla z usterką to inna sprawa.Ważne że uznał swój błąd i sprawa została chyba w satysfakcjonujący sposób rozwiązana. Inna sprawa że to jak sex z kozą, jakby udany nie był to niesmak pozostaje. ;) Cytuj http://ducatisti.pl/ PORTAL POŚWIĘCONY MARCE DUCATIhttp://motomaniax.pl/ jedyny 100% serwis ducati w warszawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 1 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 To wiele wyjaśnia, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 1 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Bardzo proszę :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian zxr Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 piórko - to cykanie miałeś stale , czy w pewnym zakresie obrotów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 3 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Stałe, dokładnie już nie pamiętam (jest gdzieś mój temat opsujący cały przebieg usterki i naprawy - dokładnie sprzed roku), ale wydaje mi się, że na zimnym silniku było mniejsze niż na rozgrzanym, ale niezależnie od obrotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Dla mnie to mało prawdopodobne bo jeśli rozrząd jest przestawiony na tyle że tłoki spotykają się z zaworami to stanie się to od razu po uruchomieniu, a poza tym motocykl nie będzie miał mocy i nie da się nim normalnie jechać, a z tego co pamiętam to przejechałaś kilka(naście) kilometrów zanim silnik stanął. Nie było czuć spadku mocy? Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 3 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Owszem, miałam wrażenie, że nie jedzie tak, jak przedtem, ale wtedy byłam już tak skołowana tym, co się działo, że nie miałam pewności, czy tak jest naprawdę, czy to tylko w mojej głowie.Ja się nie znam. Taką informację przekazał mi kolega, który u niego był. Ponieważ ten mechanik cały czas ma silnik od mojej kawy - zaczęli rozmawiać - i tak się o tym dowiedziałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi