barg32 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Witam, jestem posiadaczem Suzuki GSX 750 Inazuma z 2000r.. Zaciekawiło mnie w niej ostatnio, że pod pokrywą aparatu zapłonowego jest uszczelka. Po poluzowaniu śrub zaczął stamtąd kapać olej. Trochę się zmieszałem, bo jak w miejscu skąd sterowany jest zapłon wziął się olej? Uszczelniacz wału padł? Ktoś się z tym spotkał? Pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Może się zdarzyć. Ściągaj natychmiast pokrywę i zobacz. Tak będzie simmering na wale, a wał siedzi w bloku silnika, więc coś puścić może. Wymiana zasadniczo nie powinna być skomplikowana ( nie znam Inazumy tak dobrze) w wielu moto do się to w garażu zrobić bez problemu, musisz tylko miec przyrząd (albo zrobić) do właściwego założenia (wbicia) nowego simmeringu. Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satanic_masta Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 to ten sam piec co bandity i inne olejaki suzuki, takze olej w tym miejscu to normalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 No tak ale kropelka spod simmeringu to co innego niż płynący olej spod pokrywy zapłonowej... ahem.... Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 tam ma byc olej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barg32 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Tak, to bardzo popularny "olejak" Suzuki, tym bardziej zastanawia mnie, ze nikt jeszcze nie wymyślił na to sposobu... Zastanawia mnie jeszcze czy to, ze jest tam tyle oleju może mieć wpływ na pracę silnika (zapłon)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz L Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Od trzydziestu lat silniki te dają sobie rade i olej w skrzyni korbowej im nie przeszkadza . Tak , elementy elektryczne znajdują się w oleju . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barg32 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 A czy może to wpływać na nierówną pracę silnika? Minimalnie nierówną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz L Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Ale co ma wpływać ? Olej w silniku ? http://wbieniec.kis.p.lodz.pl/moto/usterki/usterki_main.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barg32 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 chodziło mi bardziej o "gubienie zapłonu", czy podanie iskry na niewłaściwy cylinder, lub w niewłaściwym czasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 chodziło mi bardziej o "gubienie zapłonu", czy podanie iskry na niewłaściwy cylinder, lub w niewłaściwym czasie Masz silnik zalany olejem przewodzącym prąd ?A może przerywacze masz do wymiany? :biggrin: :biggrin: :biggrin: bo w WSK olej na przerywaczu "gubił zapłon" Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrek Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Normlne ,że tam jest olej i nic nie trzeba sprawdzać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barg32 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Wszystko juz jasne, dzięki za zainteresowanie! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi