Skocz do zawartości

Wspomnień czar..czyli zdjęcia motocykli sprzed lat..

Gość
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

No dziadek to byl gosc - prawdziwy zawodnik crossowy, uzywajacy do tego motocykla na codzien.

Szacunek - w tych czasach latwe to nie bylo.

Z mojej strony jeszcze jedno zdjecie z tego samego zjazdu HD w Wolsztynie w roku chyba 74, ta sama grupa sokolarzy

tylko ze teraz dobrze widac b.ladna 600 braci Kotysiewiczow, moja tysiaczka z tylu;

zlot77so.jpg

• 2 tygodnie później...

Kolorowe i to w bardzo dziwnych kolorach mam dopiero z lat 80 tych :).

To jedno z najwczesniejszych :

Saharazlozona.jpg

"Prowadzi" Janek Kwilman ( obecnie warszawski dealer HD ), z tylu niezyjacy juz Rysiek Mazurek a w wozku ja.

Rok chyba 79.

• 2 tygodnie później...
  W dniu 22.04.2013 o 22:59, Adam M. napisał:

No no piekne zdjecia i tradycje rodzinne Robert.

To tez z poczatku lat 70 tych :

th_Sok_4.jpg

Ten sam kolega meczy sie ze swoim Sokolem podczas pierwszego zlotu w Wolsztynie 73 :

th_Sok_2.jpg

A to znany w "calej Wwie" Krzys Fischer rowniez okolo 71 / 72r:

scan0004.jpg

Jak widac moda motocyklowa nie roznila sie zbytnio od tej codziennej - co kto mial to nakladal :)

Zmienilo sie to troche 10 lat pozniej :

Zafascynował mnie ten motocykl :) Wydaje mi się że jeździło się na nim okropnie, ale wygląda za to odlotowo.

To pewnie jakaś fabrykat Krzysia? I co tam za silnik siedzi?

Blackbird uległ zniszczeniu na skutek przejechania przez autobus. Ja trzymam się na śrubkach

W dniu 20.05.2013 o 17:51, wueska napisał:

Dziś inaczej pewnie było by to zrobione, na pewno nie wystawał by alternator od samochodu/ciągnika z przodu prze silnikiem.

Co nie zmienia faktu że i tak fazersko wygląda. :crossy: Trochę ala mad max, i ten kapeć z tyłu tak ciekawie się ugina.

Mnie dziwią 2 linki idące do manetki od sprzęgła tak jak by miał zmianę biegów sterowaną niczym w komarze.

Poszperałem w necie i jest autorem opowiadania do książki harley mój kumpel 2. Może jak by się wysilić chciałby coś opowiedzieć o swoim dawnym motocyklu.

Edytowane przez wueska

Kapec z tylu to jest od polskiej Syrenki 16 '', silnik, zbiorniki i rama z HD WLA.

Jezdzilo sie tym tragicznie, promien skretu ciezarowki, hamulce zadne, ale dziewczynom na sam widok majtki spadaly a o to nam wtedy przede wszystkim chodzilo :).

Odbylem z Krzysiem jedna 200 km trase na tym wynalazku jako pasazer i byla to moja pierwsza i ostatnia jazda chopperem w zyciu.

Widze Tamka ze efekt pozadany jest w dalszym ciagu :).