Tomek737 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Witam wszystkich szanownych formumowiczów.Zwracam się do Was o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu.Posiadam motor suzuki marauder vz800.Wczoraj po przezimowaniu włożyłem aku i odpaliłem motor.Ku mojemu zaskoczeniu lampa stopu świeci przez cały czasod kiedy przekręcę kluczyk na ON, jak i po zapaleniu motocykla.Szukałem pomocy po sieci i znalazłem taką sugestię, ale nie wiemjak siępo kolei do tego zabrać, bo jestem początkującym w tym temacie.Poniżej o to co znalazłem w sieci:"Miałem to samo poprzedniego sezonu. Wymontuj i wyczyść dokładnie linkę pomiędzy automatem stopu a pedałem hamulca, automat jest pod pokrywą z prawej strony ten plastikowy "nibyodlew"-płukanko w nafcie, oliwka i.... będzie ok. "Może pomożecie jak się zabrać do tego?Nie wiem, czy to słuszna porada. Za wszelkie informacje i pomoc z góry serdecznie dziękujępozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 na początek odłącz linkę i sprawdź czy problem dalej występuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 A nie da się zgasić poprzez dmuchnięcie ? sprężonym powietrzem po mikroprzełącznikach STOPu Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Witam wszystkich szanownych formumowiczów.Zwracam się do Was o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu.Posiadam motor suzuki marauder vz800.Wczoraj po przezimowaniu włożyłem aku i odpaliłem motor.Ku mojemu zaskoczeniu lampa stopu świeci przez cały czasod kiedy przekręcę kluczyk na ON, jak i po zapaleniu motocykla.Szukałem pomocy po sieci i znalazłem taką sugestię, ale nie wiemjak siępo kolei do tego zabrać, bo jestem początkującym w tym temacie.Poniżej o to co znalazłem w sieci:"Miałem to samo poprzedniego sezonu. Wymontuj i wyczyść dokładnie linkę pomiędzy automatem stopu a pedałem hamulca, automat jest pod pokrywą z prawej strony ten plastikowy "nibyodlew"-płukanko w nafcie, oliwka i.... będzie ok. "Może pomożecie jak się zabrać do tego?Nie wiem, czy to słuszna porada. Za wszelkie informacje i pomoc z góry serdecznie dziękujępozdrawiamTomek Miałem marudera na handel jakiś czas temu i było to samo, tak że tak jak napisałeś, linka do naoliwienia. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek737 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Serdeczne dzięki wszystkim za pomoc.Jako żółtodziób i początkujący motocyklistaproszę o podanie informacji co po kolei mam odkręcić,gdzie przesmarować, w co dmuchnąć sprężonympowietrzem.Boję się żeby czegoś nie zepsuć stąd moja prośbado bardziej doświadczonych kolegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptaku Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Wszystko masz opisane w podanym przez ciebie cytacie. Zacznij od pedału hamulca i idź "po kablu" ;) po kolei zlokalizujesz wszystkie elementy i przy okazji skumasz jak to działa. Cytuj VZ800 => ZR-7http://www.forum.zr-7.plhttp://www.bikepics.com/members/ptok/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek737 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Serdecznie dzięki wszystkim za pomoc - w tym tyg. postaram się dobrać do tego.O efektach mojej pracy poinformuję. pozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 najpierw odlacz przewody od hamulca przedniego i sprawdz czy to nie ich wina bo prace zaczynamy od najprostszych krokow, pozniej odlacz przewody od tylnego by upewnic sie czy to nie jest przebicie w lampie, w ten sposob najpierw zlokalizuj przyczyne. Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek737 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Witam wszystkich.Tak, jak obiecywałem opiszę co wykonałem. W piątek zabrałem się za lokalizowanie usterki i jej usunięcie.Tak, jak koledzy sugerowali linka z nożnego w pancerzubyła zaśniedziała.Nie rozbierałem całej linki tylko wlałem oliwki do pancerzai ruszyło.Nie rozbierałem z tego powodu, bo musiałym z przodu od stronypedału nożnego wyciągać jakąś zawleczkę i trudny dostęp tam jest.Miałbym zapewne kłopoty podczas zakładania dlatego też poszedłemna łatwiznę. Wiem, że do końca nie usunąłem całego brudu z niejale problem odpuścił.Jeszcze raz serdeczne dzięki wszystkim za dobre porady i sugestie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi