hiszpan Opublikowano 9 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2004 Pewno że możesz zmieszać. Ja jeżdżę na 98. Będe musiał opróżnić bak i zalać V-power racing... paliwo możesz mieszać bez obaw. do Pb95 możesz dolać V-power i nic się nie stanie... Tak samo jak możesz zmieszać V-Power z Pb98 czy Pb98 z Pb95. Paliwa zmieszaja się bez problemu. chyba że to opróżnić miało oznaczać wyjeździć do zera żeby zobaczyć jak moto jeżdzi na czystym V99+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bols2 Opublikowano 9 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2004 Ile kosztuje takie v-power i czy osiagi znacznie sie popraiwają :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghostraider Opublikowano 9 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2004 WitamJeśli jeździłem cały czas na U95 to moge zmienić teraz np. na PB95 :?: Zaszkodziło by to silnikowi czy moge bez obaw zmienić :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilu Opublikowano 9 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2004 Zmieniaj bez obaw - silnik nic nie odczuje - chodzi tylko o to ze ta sie spala lepiej, a ta gorzej. BENZYNY MOŻNA MIESZAC!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 10 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2004 Z opróżnianiem baku chodziło mi o wyjeżdżenie całej wahy. A niezajmie mi to dużo kilometrów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbi_ Opublikowano 10 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2004 Pb 95 do simsona 8O 8O 8O Nio ja bym sie poważnie zastanowił. Do dwósuwowych ilników sie leje U95 i miesza się z miksolem a do 4-taktów mozna to i to tyle że Pb98 jest droższa. Niech sie wypowie ktoś kto jeździ dwutaktem (simson/romet) na Pb 95 i miesza to z olejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 10 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2004 W 2 suwowym silniku nie ma znaczenia czy lejesz U95 czy Pb98. U95 jest dla włascicieli samochodów typu maluch, polonez gdzie głowica zawory i głowica nie są przystosowane do paliwa bez bezołowiowego. Oczywiscie na Na Pb 98 2 suw będzie lepiej chodził .Najbardziej odczuwalny jest wzrost mocy w silnikach mocno wyslionych o dużym stopniu sprężania. Co do miksola to lepiej zainwestować w lepszy olej :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbi_ Opublikowano 10 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2004 W 2 suwowym silniku nie ma znaczenia czy lejesz U95 czy Pb98. U95 jest dla włascicieli samochodów typu maluch' date=' polonez gdzie głowica zawory i głowica nie są przystosowane do paliwa bez bezołowiowego. Oczywiscie na Na Pb 98 2 suw będzie lepiej chodził .Najbardziej odczuwalny jest wzrost mocy w silnikach mocno wyslionych o dużym stopniu sprężania. Co do miksola to lepiej zainwestować w lepszy olej :!:[/quote']Ja tankuje na takiej stacji gdzie maja olej i przy tankowaniu mi zalewaja i nie leją mixolu, czytałem o nagarze itp. ale mneijsza z tym. Mixol niet :banghead: . Skoro tak mówicie to kiedys zaryzykuje i zatankuje. Skoro benzyny można mieszać to nic sie nei stanie jak mam teraz w baku ok. 4L U95 a zatankuje 2,5 V-power 99+ :?: dodam że chce przejechac 80km ciagłej jazdy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilu Opublikowano 10 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2004 Nic sie nie stanie. BENZYNY MOŻNA MIESZAC - jezu ludzie zrozumta to!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghostraider Opublikowano 10 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2004 Pb 95 do simsona 8O 8O 8O Nio ja bym sie poważnie zastanowił. Do dwósuwowych ilników sie leje U95 i miesza się z miksolem a do 4-taktów mozna to i to tyle że Pb98 jest droższa. Niech sie wypowie ktoś kto jeździ dwutaktem (simson/romet) na Pb 95 i miesza to z olejem. Moich dwóch kumpli jeździ na PB95 i mieszają ją z Castrolem SuperTT i nie mają żadnych problemów. Oboje mają Simsony SR50. Skoro można mieszać to następnym razem zaleje PB95 i zobacze jak chodzi :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 11 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2004 Witam!Mam jawke 50 mustang z 76r. i leje do niej tylko U95 gdyż w starszych silnikach dwusówowych wiecej oktan oznacza wiekszą temperaturę spalania i szybsze przegrzewanie się motorka natomiast w młodszych silnikach dwusówowych i czterosówowych nie ma to większego znaczenia gdyż są one przystosowane do paliw wysoko-oktanowych (bezołowiowych). Benzyne U95 mieszam z olejem do wysoko obrotowych silników dwusówowych (zapomnialem nazwy ;) ale jest to olej do pił spalinowych). Na takiej mieszance motorek jeżdzi b.dobrze ma dużą moc i wolno się grzeje (mogę spokojnie przejechać okolo 40 km ze średnią przelotową 50km/h bez odpoczynku). Pozdrawiam! :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 11 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2004 Skoro benzyny można mieszać to nic sie nei stanie jak mam teraz w baku ok. 4L U95 a zatankuje 2,5 V-power 99+ dodam że chce przejechac 80km ciagłej jazdy Jeżeli chcesz mieszać V-power to lepiej z Pb98 wtedy będzie lepszy efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość joserodo Opublikowano 11 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2004 Mam jawke 50 mustang z 76r. i leje do niej tylko U95 gdyż w starszych silnikach dwusówowych wiecej oktan oznacza wiekszą temperaturę spalania i szybsze przegrzewanie się motorka Masz racje, z tym, że Pb95 i U95 mają akurat tyle samo oktanów. Jazda na paliwie o wysokiej liczbie oktanowej w przypadku starszych silników powoduje ich "pocenie" i przegrzewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuskus Opublikowano 11 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2004 a czy ma to jakies znaczenie czy leje do jawki ołowiową czy bezołowiową ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 11 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2004 heh dzisiaj podkradłem dziadkowi z kanistra kilka litrów bezołowiowej, zobaczymy jak bedzie jezdzil :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi