Skocz do zawartości

Benzin

bols2
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Pewno że możesz zmieszać. Ja jeżdżę na 98. Będe musiał opróżnić bak i zalać V-power racing...

paliwo możesz mieszać bez obaw. do Pb95 możesz dolać V-power i nic się nie stanie... Tak samo jak możesz zmieszać V-Power z Pb98 czy Pb98 z Pb95. Paliwa zmieszaja się bez problemu. chyba że to opróżnić miało oznaczać wyjeździć do zera żeby zobaczyć jak moto jeżdzi na czystym V99+

Pb 95 do simsona 8O 8O 8O

Nio ja bym sie poważnie zastanowił. Do dwósuwowych ilników sie leje U95 i miesza się z miksolem a do 4-taktów mozna to i to tyle że Pb98 jest droższa. Niech sie wypowie ktoś kto jeździ dwutaktem (simson/romet) na Pb 95 i miesza to z olejem.

W 2 suwowym silniku nie ma znaczenia czy lejesz U95 czy Pb98. U95 jest dla włascicieli samochodów typu maluch, polonez gdzie głowica zawory i głowica nie są przystosowane do paliwa bez bezołowiowego. Oczywiscie na Na Pb 98 2 suw będzie lepiej chodził .Najbardziej odczuwalny jest wzrost mocy w silnikach mocno wyslionych o dużym stopniu sprężania. Co do miksola to lepiej zainwestować w lepszy olej :!:

W 2 suwowym silniku nie ma znaczenia czy lejesz U95 czy Pb98. U95 jest dla włascicieli samochodów typu maluch' date=' polonez gdzie głowica zawory i głowica nie są przystosowane do paliwa bez bezołowiowego. Oczywiscie na Na Pb 98 2 suw będzie lepiej chodził .Najbardziej odczuwalny jest wzrost mocy w silnikach mocno wyslionych o dużym stopniu sprężania. Co do miksola to lepiej zainwestować w lepszy olej :!:[/quote']

Ja tankuje na takiej stacji gdzie maja olej i przy tankowaniu mi zalewaja i nie leją mixolu, czytałem o nagarze itp. ale mneijsza z tym. Mixol niet :banghead: . Skoro tak mówicie to kiedys zaryzykuje i zatankuje.

Skoro benzyny można mieszać to nic sie nei stanie jak mam teraz w baku ok. 4L U95 a zatankuje 2,5 V-power 99+ :?: dodam że chce przejechac 80km ciagłej jazdy ;)

Pb 95 do simsona 8O 8O 8O

Nio ja bym sie poważnie zastanowił. Do dwósuwowych ilników sie leje U95 i miesza się z miksolem a do 4-taktów mozna to i to tyle że Pb98 jest droższa. Niech sie wypowie ktoś kto jeździ dwutaktem (simson/romet) na Pb 95 i miesza to z olejem.

Moich dwóch kumpli jeździ na PB95 i mieszają ją z Castrolem SuperTT i nie mają żadnych problemów. Oboje mają Simsony SR50. Skoro można mieszać to następnym razem zaleje PB95 i zobacze jak chodzi :banghead:

Witam!

Mam jawke 50 mustang z 76r. i leje do niej tylko U95 gdyż w starszych silnikach dwusówowych wiecej oktan oznacza wiekszą temperaturę spalania i szybsze przegrzewanie się motorka natomiast w młodszych silnikach dwusówowych i czterosówowych nie ma to większego znaczenia gdyż są one przystosowane do paliw wysoko-oktanowych (bezołowiowych). Benzyne U95 mieszam z olejem do wysoko obrotowych silników dwusówowych (zapomnialem nazwy ;) ale jest to olej do pił spalinowych). Na takiej mieszance motorek jeżdzi b.dobrze ma dużą moc i wolno się grzeje (mogę spokojnie przejechać okolo 40 km ze średnią przelotową 50km/h bez odpoczynku).

Pozdrawiam! :banghead:

Gość joserodo
Mam jawke 50 mustang z 76r. i leje do niej tylko U95 gdyż w starszych silnikach dwusówowych wiecej oktan oznacza wiekszą temperaturę spalania i szybsze przegrzewanie się motorka

Masz racje, z tym, że Pb95 i U95 mają akurat tyle samo oktanów. Jazda na paliwie o wysokiej liczbie oktanowej w przypadku starszych silników powoduje ich "pocenie" i przegrzewanie.