Tomek Kulik Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Agregat, który ja widziałem, dmuchał powietrze z turbiny odśrodkowej, zaś piasek był podawany na wylocie z węża - jak w klasycznym piaskowaniu.Wydaje mi się, że delikatność/brutalność zależy od średnicy końcówki węża, co przekłada się na prędkość powietrza, oraz rodzaju ścierniwa.Chyba takie ustrojstwo zrobię, ino wiatraka muszę poszukać :) Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Agregat, który ja widziałem, dmuchał powietrze z turbiny odśrodkowej, zaś piasek był podawany na wylocie z węża - jak w klasycznym piaskowaniu.Wydaje mi się, że delikatność/brutalność zależy od średnicy końcówki węża, co przekłada się na prędkość powietrza, oraz rodzaju ścierniwa.Chyba takie ustrojstwo zrobię, ino wiatraka muszę poszukać :)to zapraszam Tomek do Holandii :biggrin: Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proxma Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Agregat, który ja widziałem, dmuchał powietrze z turbiny odśrodkowej, zaś piasek był podawany na wylocie z węża - jak w klasycznym piaskowaniu.Wydaje mi się, że delikatność/brutalność zależy od średnicy końcówki węża, co przekłada się na prędkość powietrza, oraz rodzaju ścierniwa.Chyba takie ustrojstwo zrobię, ino wiatraka muszę poszukać :)Przy klasycznym piaskowaniu piasek nie jest podawany przy wylocie z węża.Tak jest podawany piasek w zabawkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 To ja poproszę filmik z klasycznym piaskowaniem, bo dotychczas tylko zabawki widziałem. Z ciekawości czystej, bez czepiania się.Jakoś zawsze - niezależnie czy użyty był kompresor, czy dmuchawa - piasek mieszał się z powietrzem na kocu węża, w pistolecie. Ciekawość mnie teraz męczy, jak jest inaczej. Przecie gumowy wąż długo nie wytrzyma strumienia powietrza ze ścierniwem w środku. Wypiaskuje się na wylot...Dobrej pogody życzę :) Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proxma Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 (edytowane) Mogą być zdjęcia ?http://www.alpex.gor...csuw/index.htmlGumowy wąż wytrzymuje długo ale końcu się przeciera najczęściej przy złączach,ostrych zgięciach węża i przepchnięciu ok 20-30 ton piachu.Odcinasz kawałek węża,zarabiasz końcówkę i cheja dalej :)tutaj masz filmik http://www.youtube.com/watch?v=1kkHiOhr86s NA filmiku gość piaskuje dyszą 6 mm.Można to zrobić 2 może 3 razy szybciej dyszą 11mm.Do dysz 6 mm potrzeba sprężarki o wydajności 6 m3/min a do 11mm min.10m3/min. ciśnienie robocze od 6-8 atm. Edytowane 9 Marca 2013 przez proxma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubagsx Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 (edytowane) To ja poproszę filmik z klasycznym piaskowaniem, bo dotychczas tylko zabawki widziałem. Z ciekawości czystej, bez czepiania się.Jakoś zawsze - niezależnie czy użyty był kompresor, czy dmuchawa - piasek mieszał się z powietrzem na kocu węża, w pistolecie. Ciekawość mnie teraz męczy, jak jest inaczej. Przecie gumowy wąż długo nie wytrzyma strumienia powietrza ze ścierniwem w środku. Wypiaskuje się na wylot...Dobrej pogody życzę :)Co Ty.. węże do piaskowania są b. grube. Mój lata już dużo czasu. Ogólnie powiem tak: -piaskowanie zwykłym kwarcowym grubym piaskiem tanio i ładnie o ile masz go pod ręką, starcza tylko na raz :/-polgrit bdb ale drożej, starcza na 3 razy-korund najtaniej (starcza na 20-30 razy) ale robi rysy na powierzchni :/ czasem b duże-sodowanie, drogo, bezpyłowo (spora zaleta) i soda zbiera syfy zatem starcza na raz-suchy lód (nie znam)-orzeszki bdb ae drogo, choć mam dostęp do surowca tylko nie wiem jak zmielić-szkiełkowanie drogo ale prymo! im mniejsze ziarno tym lepszy efekt, starcza na raz, bo kolejne użycie materiału = b matowa i brzydka powierzchnia Najmniejszy kompresor jaki pociągnął piaskarkę to WAN 11 KW, zbiornik 1000l, waga 500 kg ;) na takim pracuję.Ale powiem jeszcze, że jest to absolutne minimum, i tak nie jest z nim słodko. Edytowane 10 Marca 2013 przez kubagsx Cytuj freude am fahren Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek_n Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 to jeszcze na koniec pytanie. Ile sody potrzeba na wyczyszczenie np goleni? 1kg? 25kg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubagsx Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Jakie wymiary goleni? Cytuj freude am fahren Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek_n Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 teraz nie jestem w stanie podać dokładnie. Ale "klasyczne" honda cb 82r. Na oko 55cm długości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lidkus Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 kup w jakies hurtowni z 2kg i sprawdź i będziesz wiedział :) Po weekendzie wstawię fotki po pierwszym piaskowaniu felg w mojej kabinie DIY Cytuj Warsztat motocyklowy na warmii i mazurach zapraszamy http://www.facebook.com/fast2fix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek_n Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 chciałem uniknąć płacenia dwa razy 20zł za transport na allegro ;) stąd pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubagsx Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Około 2 kg powinno starczyć Cytuj freude am fahren Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek_n Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 super dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lidkus Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 aaa przez allegro to inna sprawa, zobacz najpierw czy u siebie w mieście nie masz czasem sody :) na allegro to ceny kosmos.Ja płacilem za piasek 25zl za 25kg + przesylka a teraz płace 90zł za tonę. Cytuj Warsztat motocyklowy na warmii i mazurach zapraszamy http://www.facebook.com/fast2fix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek_n Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 aaaa takie buty :) Ok poszukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi