?odzianin Opublikowano 21 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Witam wszystkich.Jakiś czas temu, przeglądając archiwum allegro, znalazłem model Hondy MT50 z obrotomierzem [seryjnie nie jest w niego wyposażona] i sam zapragnąłem takowy mieć.Zacząłem szukać i znalazłem coś takiego- http://allegro.pl/ea-obrotomierz-uniwersalny-cyfrowy-benzyna-i3032874847.html . Sprzedający napisał, że współpracuje z silnikami 2T. Co Wy o tym sądzicie? Zaryzykować i kupić takie urządzenie, czy kombinować z założeniem obrotomierza zegarowego? Jeśli ktoś z Was robił już takie "wzbogacenie" proszę o kilka rad. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tayo Opublikowano 21 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 (edytowane) Sam tego szukam , jak narazie bez większych rezulatów i powoli porzucałem ten pomysł ,ale to mnie zaciekawiło . Napisz jesli mozesz czy sie na to zdecydujesz i niewiem czy to bedzie wystarczać gdyż ma zakres tylko do 9900 obr/m Edytowane 21 Lutego 2013 przez Tayo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pypek9 Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Można obrotomierz wziąć z większości starszych samochodów mających elektroniczny obrotomierz, zależnie teraz od samochodów albo zmienić kondensatory, albo zmienić skalę obrotomierza. Do tego potrzebna jest instalacja 12v i kabelek idący od impulsu zapłonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tayo Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 a wlasnie i tu jest problem bo my w naszym pierdzikach mamy 6V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pypek9 Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 (edytowane) Wprawdzie znam gościa, co do jawki włożył obrotomierz chyba z poloneza i działał on na 6v, nawet bez przekłamań działa..Mam nadzieję, ze nie obrazi ie za ten filmik.. ;)http://www.youtube.com/watch?v=iejnSq4sv70 Jeżeli ktoś chce, to mogę przetestować swój obrotomierz (od audi 80 b4), który wstawiłem do swojego projektu jawki 80ccm, podpięty pod instalację 6v, czy będzie działać.. Edytowane 23 Lutego 2013 przez pypek9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?odzianin Opublikowano 24 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Nie kłopocz się z testowaniem swojego obrotomierz, aczkolwiek dzięki za chęć pomocy :)Zdecydowałem się na kupno elektronicznego obrotomierza a aukcji [http://allegro.pl/ea-obrotomierz-uniwersalny-cyfrowy-benzyna-i3032874847.html], nie działa on niestety w 6V, więc będę kombinował z bateriami lub przetwornicą jeśli znajdę odpowiednią. Jednak mam jeszcze jedno pytanie- czy zakres tego obrotomierza {9900} jest wystarczający ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tayo Opublikowano 24 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 (edytowane) nasze mt kręcą gdzies do 12-13, ale na luzie , wiec w drodze bedzie wystarczający chyba tak pomysłalem Edytowane 24 Lutego 2013 przez Tayo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?odzianin Opublikowano 24 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Łoł, nie spodziewałem się aż tylu obrotów. Tak naprawdę obrotomierz jest mi potrzebny do docierania, żeby przypadkiem nie przesadzić z lekką ręką. A poza tym tylko jako gadżet :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 24 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Łoł, nie spodziewałem się aż tylu obrotów. Tak naprawdę obrotomierz jest mi potrzebny do docierania, żeby przypadkiem nie przesadzić z lekką ręką. A poza tym tylko jako gadżet :wink:Zrób sobie skale na manetce i już będziesz wiedział żeby np 3/4 obrotów nie przekraczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?odzianin Opublikowano 25 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Dzięki za radę. Zdecydowałem się jednak na coś trochę droższego, choć działającego pod 6V. http://allegro.pl/obrotomierz-do-kazdego-pojazdu-i3043398395.html -podaję link dla ciekawskich :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tayo Opublikowano 25 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 też juz zamowilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymi9897 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 a niue spasuje wam cały licznik od hondy mb? z obrotomierzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofer Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Prosciej kupic prawa pokrywe od mtx z napedem obrotomierza+inna zebatka od walka balansowego(ze slimakiem) i mozna bez problemu podlaczyc obrotomierz na linke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi