pegaso Opublikowano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Witam,W połowi czerwca wyjeżdżamy ja i xvrider nad bajkał później przez Mongolię i jak starczy czasu to przez Kazachstan do domu wracamy. Czas podróży miesiąc, spanie większość w namiocie. Jedziemy turystycznymi enduro więc szutry i rzeczki na trasie na pewno się pojawią.Trasa wyglądałaby mniej więcej tak:http://goo.gl/maps/3lZmr Wszystko do ustalenia na wiosnę wtedy odbędzie się spotkanie dotyczące tej trasy. Jeżeli jest ktoś zainteresowany pisać na PW lub email: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrek Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Mnie już Mongolia od dłuższego czasu po głowie chodzi. W tym roku zapewne się nie uda....Bedziesz ,wrzucal jakieś swierze info, a jesli nie to gdzie można być nabierżąco? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pegaso Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Będę wrzucał tutaj info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
traczuk Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Bardzo fajna trasa. szkoda, że nie będę miał tyle urlopu. No i sprzęta musiałbym zmienić, bo po szutrach RT-ekiem raczej nie pojadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pegaso Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Rt-kiem raczej nie bo nie wiem co by z niego zostało po Mongolii, zobaczymy co z naszych zostanie :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekR Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Cierpliwości i wytrwałośći życzę.W Baszkirii warto odwiedzić pomnik ofiar największej katastrofy kolejowej na świecie.Przed podróżą należy przeczytać "Imperium" Kapuścińskiego, nie będzie zaskoczenia w drodze. Cytuj http://https://picasaweb.google.com/marekrajsz/20050715Polnoc# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek5013 Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 W zeszłym roku byłem nad Bajkałem Pan Europeanem. Trasa prowadziła przez Ust-Kut, a więc drogami szutrowymi. Wkrótce ukaże się nakładem wydawnictwa Sorus reportaż z tej podróży, a w nim zawarte ciekawostki które mogą być Wam pomocne, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robert73 Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Bardzo fajna trasa. szkoda, że nie będę miał tyle urlopu. No i sprzęta musiałbym zmienić, bo po szutrach RT-ekiem raczej nie pojadę Mysle ze sie da i to nawet kazdym rodzajem moto. Mozna nawet Honda gold wing. Marcello Angala moge powiedziec spokojnie ze moj dobry znajomy byl tak kilka krotnie. Tu masz jego stronke: gold-wing.it Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pegaso Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Da się, ale do Mongolii na pewno się nie da no może tylko kawałek i od razu stop ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Miesiąc to trochę mało jak na Mongolię.Przyklejcie się do jakieś wyprawy samochodowej, będzie łatwiej. Klamoten, opony i takie inne ... w razie co ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek5013 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Może być Wam pomocna książka w której opisałem moją podróż do północnego brzegu Bajkału. Podróż odbyła się w 2012 roku, a książka ukazała w zeszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pegaso Opublikowano 20 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 5 czerwca wyjeżdżamy ja i Darek z Łodzi nad Bajkał później przez Mongolię do domu wracamy. Czas podróży około miesiąc, spanie większość w namiocie.Cel docelowy Bajkał, jednak przed nim zmieniamy opony na kostki w Nowosybirsku, i mkniemy do Irkucka , tam zmieniamy olej filtry i dalej wyspa Olchon, później Ułan-Ude i półwysep Święty Nos, następnie do Kyahty i jesteśmy w Mongolii. Tam mkniemy do Ułan Bator, w zależności od czasu ale raczej nad jezioro Chubsuguł, dalej na południe na pustynię GOBI do Altai i nad Char nuur Char Us nuur później z powrotem wjeżdżamy do Rosji.Trasa wyglądałaby mniej więcej tak: goo.gl/maps/CV0TO Trasa przez Mongolię może wyglądać tak:goo.gl/maps/dR7mIlub tak:goo.gl/maps/RuaZkw zależności ile będziemy mieli czasu. Zestaw powoli się kompletuje: Oponki tkc80 są, tylna jedzie nowa, przednia nowa, 10l. oleju w drodze, łożyska do kół też, mocowania bidonów lecą, wizy się wyrabiają, zaczyna się ciekawie :) : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pegaso Opublikowano 21 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spili Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Może być Wam pomocna książka w której opisałem moją podróż do północnego brzegu Bajkału. Podróż odbyła się w 2012 roku, a książka ukazała w zeszłym tygodniu.Książka super! Fajnie napisana i mnóstwo pożytecznych rad i obserwacji... Wysłane z mojego GT-I9300 Cytuj http://www.paneuropean-klub.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongor Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 (edytowane) ? Edytowane 22 Maja 2013 przez mongor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi