?ukaszZieniewicz Opublikowano 31 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 (edytowane) <p>Napinacz jest ok , dzwiek dobiega niby z dolu silnika z okolic tej pokrywy obok sprzegla ,nasluch stetoskopem nic nie daje bo dzwiek przenoszony jest po calym silniku ale kiedy silnik sie nagrzeje dzwiek jest mniej intensywny i dobiega gdzies wlasnie z prawej str silnika , dziwna sprawa... :( Edytowane 31 Grudnia 2012 przez ?ukaszZieniewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lidkus Opublikowano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 no to nie pozostaje nic innego jak przechylić moto na lewą stronę oprzeć na jakieś oponie aby olej nie wyleciał i odkręcić dekiel i zobaczyć co tam w środku siedzi. Obstawiam na kosz sprzęgłowy albo nie dokręcony albo czort wie. Cytuj Warsztat motocyklowy na warmii i mazurach zapraszamy http://www.facebook.com/fast2fix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?ukaszZieniewicz Opublikowano 13 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 (edytowane) Po wizycie i nasłuchu trzech mechaników :-Napinacz sie cofnął-Skrzynia źle poskładana bo dzwięki idą stamtąd-Rozrusznik cyka Hmmm dziwna sprawa ,jak latałem ze stetoskopem to wszędzie ten dzwięk jest bo przenosi strasznie po metalu ale najwyraźniej słychać gdzies w okolicach zaworów lub wlasnie od dołu z misy olejowej Edytowane 13 Stycznia 2013 przez ?ukaszZieniewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KARDAN-IN Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Poprzechylaj motor na odpalonym silniku, i zobacz co wtedy się dzieje...tzn. dżwięk cichnie, nasila się, bez różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?ukaszZieniewicz Opublikowano 13 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Jest bez różnicy , tego dźwięku nie ma odrazu po odpaleniu bo pojawia się po ok 10 sek , potem nasila się do pewnego stopnia i cichnie wraz z wzrastającą temp. silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?ukaszZieniewicz Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 (edytowane) http://tinypic.com/p...hp?v=t5otv5&s=6 czy to normalne ? :)) stąd dochodzi dźwięk :) nie znasz innych słów na określenie tego dźwięku ?moderator Edytowane 17 Stycznia 2013 przez ?ukaszZieniewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 A ty w ogóle zrobiłeś coś w tym kierunku czy po prostu chodzisz i pytasz co to jest aż ktoś powie "tak ! to na pewno to, zmienisz i będzie cicho !" ? Zdejmuj pokrywę sprzęgła i szukaj na niej śladów a jak nie to na samym sprzęgle luzów, wystających elementów niewiadomego pochodzenia, wybitych tarcz i innych uszkodzeń jak nawet pęknięcia całości.Tylko nie mówi, że nie chcesz rozbierać bez potrzeby, bo1 Jeśli nie czujesz się na siłach oddaj to fachowcowi (byłeś w lubelskim czyli dystans nie jest problemem)2 Jeśli masz prawą i lewą rękę a między nimi banię to już masz kierunek w którym szukać i puki co obejdzie się bez rozbierania góry silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?ukaszZieniewicz Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Słuchaj ostatnio dzwiek sie nasilił ,zdejmowałem pokrywę i nic złego nie zobaczyłem . Jeśli w Motorowni wyciągali mi skrzynię to również wyciągali sprzęgło tak ? I jeśli to sprzęgło to mamy winowajców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubel1443 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Na razie nie szukaj winowajców tyko elementu wydającego ten dźwięk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 No i w zasadzie bubel wyczerpał mój post :)Owszem, przy rozbiórce skrzyni trzeba zdejmować sprzęgło. Jak tam zaglądałeś to rozbierałeś sprzęgło albo szarpałeś za elementy lub nimi kręciłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lidkus Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 N moje kolego to Ci źle skrecili w koszu sprzeglowym sprezynki krzywo docisk jest lub o cos obciera to ewidetnie slychac :) jest źle cos złożone a nie rozjebane oddaj mechanikowi/warsztatowi na poprawkę. Bo sam kosza sprzęgłowego to Ty nie odkręcisz. Cytuj Warsztat motocyklowy na warmii i mazurach zapraszamy http://www.facebook.com/fast2fix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubel1443 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Pneumat i ogień :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?ukaszZieniewicz Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 No ostatnio 4 klucze połamałem na pewnej śrubie , dobra chłopaki bez zbędnych gadek , jutro dzwonię do mechaniorów tam gdzie mi robili, już raz do nich odwoziłem na poprawkę (na moj koszt dodatkowo chcieli mi walnąć 250 zł za naprawę ) nie mam jakoś do nich przekonania , na oko ile kosztuje sprawdzenie co tam z tym sprzęgłem się wyczynia ? Uszczelke trzeba zmieniac co ile zdjęć pokrywy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Krótka piłka, reklamacja i robią aż zrobią albo inny poważny warsztat i szmal na stół. Uszczelka zazwyczaj nadaje się do dwóch razy. Ja zalożyłem pokrywę drugi raz na jednej uszczelce i teraz puszcza górą mgiełkę oleju. Da się z tym żyć ale syf się przykleja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KARDAN-IN Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Najszybciej doszedłby po zdjęciu kosza sprzęgłowego, i odpaleniu na chwile samego wału korbowego. Wtedy wszystko byłoby jasne czy to skrzynia, czy układ: wał korbowy-rozrząd. ALE jest zasadniczy problem.... nie będzie wtedy smarowania silnika!, więc nic z tego nie będzie. PS. Widzę że raz nie wystarczy, i dalej odpalasz silnik z tym "klekotem", aż w końcu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi