lukasz-2211 Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Zaczeło się niewinnie od szarych,jesiennych wieczorów przed kompem. Z uwagi na pracę i zamiłowanie odniośnie tematów motoryzacji dla zabicia nudy oczywiście...otomoto i Allegro :)Od dawna zauroczyła mnie Honda,a głównie VFR. Był też pomysł PC800,ale spalił na panewce!Moim oczom ukazało się ogłoszenie z okolic...rok 93,przebieg mały i podejrzany na poczatku,lecz ze zdjęć zachęcający do oględzin. Przeglądam dalej i znalazłem jeszcze jedno w podobnej cenie...rok 97,przebieg podobny. Aż mi sie oczy zaświeciły!!!Moja kochana żona to zauważyła i po dłuższej rozmowie sama popchneła mnie w kierunku kupna widząc jak bardzo przyjemność sprawiają mi dwa kółka. Nie myśląć za dużo tel. do kumpeli (ma CB500),póżniej do szefa po busa i w niedziele w trase.Zajeżdżamy na pierwszą: wszystko wydaje się fajnie,przebieg jednak odzwierciedlony z stanie,koleś gada z sensem. Na drugą nie daleko wiec jedziemy. Na miejscu okazało się że to tylko zdjęcia - moto z pod chmurki z Anglii,zaśniedziały,zerdzewiały. Nawet jazda próbna nie udana bo zblokowało zacisk z przodu,po prostu porażka. Więc powrót do pierwszej,jazda próbna,dobiecie ceny i Zielona Hania wraca na pace do mego garażu :biggrin:Wyczyściłem,dopieściłem szczegóły i dzisiaj pierwsze metry na osiedlu choc jeszcze bez numerków...i powiem szczerze - sama jedzie :biggrin:Może niektórym te pare tysięcy to nic,ale dla mnie to większa inwestycja tym bardziej że trafiona w pełni - jak na przesiadke ze starszej XJ600 to przepaść!!! Pewnie niektórych zanudze tymi opowiadaniami, lecz musiałem sie podzielić swoją radością. Lewa w górę i do zobaczenia na zlotach :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 (edytowane) gratulacje - na fotkach robi wrażeniesam się swojego czasu wahałem pomiędzy właśnie vfr rc36 a st1100 - wybór jednak padł na paneuropęswoją drogą rc36 najbardziej z vfr-ek mi się podoba Edytowane 25 Listopada 2012 przez konrad1f Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_speedy_ Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Gratulację , VFR to piękny motocyklI gratuluję przejścia do obozu słusznej marki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrek Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 :lalag: bardzo fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyygy Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Fajny ale zdrajca jesteś i tyle :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 gratuluje. vfrka to bardzo udany motocykl, szczególnie rc36 Na pewno wrażenia z przesiadki są duże, w koncu to V4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-2211 Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Fajny ale zdrajca jesteś i tyle :P Sory...ale miło bedę wspominał XJte :rolleyes:Co do wrażeń to raczej zapowiada się na nowo nauka jazdy - konstrukcja podwozia zupełnie inna,a charakterystyka silnika tym bardziej. Bardzo duża róznica co do 4rzędu.Tyle ze szczerze mi sie spodobało i sądzę że na wiosne z każdą jazdą bedzie większy banan na twarzy. Dzięki za miłe słowa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozytywnie Zakrecony Wariat Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Gratuluję z zakupu V4.Wyglada na dobrą sztukę Cytuj "Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hashman Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Piękna, kumpel poskładał taką samemu, pamiętam jak to pięknie gadało.Od tego czasu marzy mi się właśnie RC36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-2211 Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Właśnie takiej od zawsze szukałem...w pełnym oryginale,małym przebiegiem i bez zbędnych wydumek!!! W moich rękach pozostanie taka przez długie lata. Trzymam się zasady "jak się dba,tak się ma" :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sh0kuZ Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 fajny motocykl - te z 2004 roku też są piękne, też się za tym rozglądam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi