wajzer Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Rumunia, drogi nie najgorsze. Sam Krym także nie najgorsze ale sama Ukraina pomijając drogi ekspresowe to już raczej dramat. Na Ukrainie szczególna uwagę trzeba zwrócić na odcinkach dobrej nawierzchni na zatopione studzienki- tam nadlewają asfalt nie dziwigając ich do góry :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer Lack Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Ja być może byłbym chętny skoczyć do Rumunii. Tylko mi raczej by pasowało weekend Majowy + przełużenie weekendu.Tylko nie wiem czy na tamte drogi CBR 1100XX będzie się nadawać.bo słyszałem że drogi są straszne. Ja również poleciałbym w weekend majowy :-) Też zastanawiam się czy mój motong się nadaje???(VZR) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Pablo_ Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Panowie bez przesady to jest cywilizowany kraj . Niedługo będziecie chcieli tymi swoimi motongami po dywanach jeździć albo nosić je na rękach . Trasy w Rumunii są tak popularne że nie ma chyba w lato weekendu żeby któraś marka i model się tam nie pojawił . Ja rozumie że obawy to mógł mieć gościu co pojechał Hayabusą na wycieczkę przez Syberie , Mongolię . Nie martwcie się tylko jedźcie a wrócicie z bananem na twarzy :crossy: Cytuj Motocykle są jak wódka ... prawdziwa jazda zaczyna się od litra ... 2012r. - Rumunia/Bułgaria : 4500km (14 dni )2013r. - Albania/Grecja : 4700km (17 dni )2014r. - Estonia/Finlandia : 4000km (15 dni ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredo Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgadzam się z Pablo. Zaryzykuję i powiem, że w Rumunii są lepsze drogi niż w Polsce.Zupełnie bez żadnego ryzyka powiem, że lepsze niż na Lubelszczyźnie.Na pierwszym CPN-ie kupcie mapę Rumunii i zwracajcie uwagę na kolory dróg.Czerwone i pomarańczowe są ok, żółte dziurawe, a białe to off road. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urbacek Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 (edytowane) A więc musimy się trzymać razemWitam jakieś sugestie trasy dotyczące dojazdu na krym czy zwiedzania samego krymu? Ja byłem tam trzy razy ale dwa razy to był szybki tranzyt do portu w Kerczu a z tamtąd dalej na południe Rosji a tylko raz trochę pojeździłem po samym półwyspie. Chciałbym zobaczyć stolicę tatarów Bakczysaraj i skalne miasto czufu kale wszystko do uzgodnienia, trochę ładnych miejsc tam widzialem i sam mogę coś polecić Edytowane 10 Lutego 2013 przez urbacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer Lack Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 z tymi drogami to nie tak do konca. chyba, ze cos sie zmienilo od dwoch lat. czesto bywam w Moldawii i tam jest poprostu koszmar jadac autem, nie mowiac o motorach. Pare razy jechalem przez Rumunie i bylo lepiej, ale nie najlepiej. Odnosnie cywilizacji, to jeszcze spora czesc ludzi nie widziala telewizora :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolek Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Wiem że są i takie drogi ale myślę że CBR przeżyje. Ogólnie chciałbym tam pojechać pojeżdzić konkretnie pozwiedzać, może wyskoczyć na jakaś imprezkę tam gdzieś do klubu zobaczyć jak tam wyglada życie rozrywkowe, na pewno chciałbym odwiedzić zamek drakuli itp... no i te RumuneczkiWidze że są osoby które wyrażałyby chęć w Lipcu mi raczej bardziej pasowałby długi weekend Majowy + przedłużenioe weekendu o tydzień.Jeszcze trochę czasu jest do Maja będę tu zaglądał i zobaczy się co się wylkaruje, wstępnie obecnie 50/50 byłby mój znajomy chętny bryknać się ale to nic pewnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Pablo_ Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Hahaha ale sie usmialem ogladajac ten film :D Wspolczuje ze tacy ludzie jezdza na tirach. Gostek pewnie "Pan Wielki Tirowiec " niech najpierw wezmie kodeks i poczyta co to jest droga ekspresowa :D widać tez ze sam nie wie co bredzi bo za chwile "droga ekspresowa" zmienia sie w główna "autostradę " Poza tym widać jak wol znaki ze są roboty drogowe !!! Przecież kiedyś asfalt tez tam muszą zrywać . Żal ze jeszcze ludzie swoją głupota sie chwala w internecie :-( Jak masz brać takie uwagi do siebie to lepiej nie jedz nigdzie tylko siedź w domu Cytuj Motocykle są jak wódka ... prawdziwa jazda zaczyna się od litra ... 2012r. - Rumunia/Bułgaria : 4500km (14 dni )2013r. - Albania/Grecja : 4700km (17 dni )2014r. - Estonia/Finlandia : 4000km (15 dni ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wajzer Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 (edytowane) Kurcze..... Pablo, on pewno jechał z nitrogliceryną :biggrin:A pomijając to wszystko, to powiem że ludzie mają skłonności do siania dramatyzmu :cool:No i chyba nie wszyscy wiedzą że najładniejsze Rumuneczki handlarze wywieźli już dawno na zachód :biggrin: Edytowane 11 Lutego 2013 przez wajzer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredo Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Facet z linka ewidentnie minął się z powołaniem.Powinien dzieciom bajki na dobranoc opowiadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Pablo_ Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 (edytowane) Facet z linka ewidentnie minął się z powołaniem.Powinien dzieciom bajki na dobranoc opowiadać.Lepiej nie bo żadne by nie zasnęło :Da co do gościa z linku to nie wiem czy oglądaliście następne jego filmy . Jeden jest o maluchu . W rolach głównych występują : Fiat 126p i dalej mama i ...on :D Cała historia malucha i końcówka z komentarzem : " na zawsze pozostaniesz w naszych sercach " :banghead: A autor pozostanie na zawsze w mojej pamięci :ohmy: Kurcze..... Pablo, on pewno jechał z nitrogliceryną :biggrin:A pomijając to wszystko, to powiem że ludzie mają skłonności do siania dramatyzmu :cool:No i chyba nie wszyscy wiedzą że najładniejsze Rumuneczki handlarze wywieźli już dawno na zachód :biggrin:Krzychu to fakt że coś mało ich było :-( Edytowane 11 Lutego 2013 przez _Pablo_ Cytuj Motocykle są jak wódka ... prawdziwa jazda zaczyna się od litra ... 2012r. - Rumunia/Bułgaria : 4500km (14 dni )2013r. - Albania/Grecja : 4700km (17 dni )2014r. - Estonia/Finlandia : 4000km (15 dni ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolek Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Mniejsza z drogami, Rumuneczki znająjda się :) tylko czy ktoś by orientacyjnie by reflektował plecieć w weekend majowy + tydzien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudinozor Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Mniejsza z drogami, Rumuneczki znająjda się :) tylko czy ktoś by orientacyjnie by reflektował plecieć w weekend majowy + tydzien. W tym terminie nie zobaczysz, a w zasadzie nie przejedziesz sie dwoma najlepszymi trasami czyli Alpiną i Fogaraską bo będą leżały pod śniegiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foresst Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Dokładnie tak jak napisał Dudia bez tych tras nie ma co jechać ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMWolf Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 ..generalnie Amen ... ale może będziesz miał trochę szczęścia i na Transalpine się załapiesz ..gdzieś tam wcześniej podałem ci stronę ichnich służb drogowych tam pokazują się komunikaty o zamknięciu poszczególnych dróg ... trzeba obserwować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi