heniek128 Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 A nie planuje ktoś wyjazdu na TT ale po kosztach samochodem / autobusem / samolotem/ promem. Po wstępnym rozpoznaniu uważam, że tym sposobem można się spokojnie zmieścić w max 2k zł a nawet za 1,5tysiaka dałoby radę. No i korzystając z publicznego transportu można porządnie się najebać nie martwiąc się później o jazdę motocyklem, który w przypadku takiego wyjazdu dla mnie stanowiłby raczej dodatkowe obciążenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3kin Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 problemem są bilety na promy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szamannek Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 ceny hoteli nie wchodza w gre bo pelno jest pol namiotowych... a z promem to fakt trzeba sie spieszyc.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foresst Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 a jaka jest cena takiego promu ;>? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 ok. 200zł w dwie strony pieszo, natomiast z motocyklem 600zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foresst Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 trochę jest :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hashman Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Masz mniej więcej koszt wyprawy skalkulowany ? U nas by 5 os. było chętnych o ile damy rade się zmieścić w kwocie ok. 1500zł( na głowe) za wyjazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Ja liczyłem, sam jestem niezdecydowany jeszcze na wyjazd i się waham. Moim zdaniem po sprawdzeniu cen na necie za 1500zł dałoby radę. Oczywiście w wariancie bez motocykla, spaniem w namiocie i oszczędnościach na miejscu. Ogólnie z moich wyliczeń wynika, że powinno dać się dojechać na Man i wrócić za 1000zł (sam transport) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrek Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Ceny tam są kosmiczne, podczas wyścigów. Mieszkam niedaleko wyspy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hashman Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 (edytowane) Ja liczyłem, sam jestem niezdecydowany jeszcze na wyjazd i się waham. Moim zdaniem po sprawdzeniu cen na necie za 1500zł dałoby radę. Oczywiście w wariancie bez motocykla, spaniem w namiocie i oszczędnościach na miejscu. Ogólnie z moich wyliczeń wynika, że powinno dać się dojechać na Man i wrócić za 1000zł (sam transport) My mamy Renault Espace 2.1 td. W 5 się w niego zapakować i atak. Bardziej mnie interesują ceny promów i terminy w jakich promy kursują. No i jak to wygląda w dniu wyścigu wszystko ? Wchodzimy ot tak, czy trzeba bilet/wejściówke/karnet wykupić ? Edytowane 20 Lutego 2013 przez hashman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volumax Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Według mnie 1500 złotych na głowe to mało. Z takim wyjazdem jest jak z remontem mieszkania- planujesz wydać 10 tyś a koniec z końcem wydasz 25 tyś. Ponadto jest już trochę za późno na planowanie tego wyjazdu. Nie piszę się na wyjazd w ciemno za dużo niewiadomych. Może w przyszłym roku się wybiorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Bardziej mnie interesują ceny promów i terminy w jakich promy kursują. No jak pisalem wczesniej ceny sa kosmiczne za auto i pasazerow ...Najlepiej sprawdzac stronie uk: http://www.aferry.pl/isle-of-man-steam-packet-prom.htm Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Jak się płynie bez pojazdu to nie jest drogo, więc bardziej opłacałoby się zostawić gdzieś auto w uk przed wejściem na prom, wtedy za 200zł można popłynąć w dwie strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trufel Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 (edytowane) ktoś mi nie dawno powiedział , że na TT ja lecisz sam na swoim moto to 5 tyś.zł. musisz mieć , wliczając bene , promy , żarcie , płyny :biggrin: .policzmy sama bene1900 km (około) na miejsce co dajena setkę pali ci około 8 litrów razy 19 daje 152 , czyli 152 razy powiedzmy 5.80 czyli 881,6881.6 razy 2 , bo jedziesz w obie strony , daje 1763,2 Edytowane 20 Lutego 2013 przez trufel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Na moto to drożyzna i się raczej nie opłaca ale bez moto jest jest zdecydowanie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi