Buber Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Ja miałem naklejaną z przodu na ramie, na odciągu do silnika... Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ox4ride Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Panowie, czy ktoś orientuje się może o dobrego mechanika w Łodzi lub okolicach?Chciałbym oddać silnik na zrobienie dołu, wymianę łańcucha przeniesienia, wymianę pierścieni i porządny przegląd gaźników, Postanowiłem wyremontować silnik, aby służył na lata, a że Honda okazuje się wredna i co chwila jakiś kwiatek, chciałbym, aby zajął się nią człowiek znający się na temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Ona nie jest wredna, tylko wiekowa, i pewnie zaniedbana przez poprzednich właścicieli... te motocykle (CB650, CB750, CB500, itd.) sa naprawdę dobrą konstrukcją, tylko ludzie nie dbają.... ;) Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ox4ride Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Wieeem, wiem, od 2 miesiecy poprawiam balagan po poprzednim rzeźniku. Był wszędzie chyba, wiązka poplątana, czerwony silikon wszędzie. Na szczescie silikonu juz nie ma, elektryka ogarnieta (procz tego ze nagle stracila ladowanie i zaczela grzac sie kostka pod kanapa) glowica z nowymi stalowymi gwintami. Tylko jak mowie, chcialbym aby silnik byl zdrowiutki, a wtedy mozna bawic sie reszta detali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 a co się dzieje z dołem ?jak robiłem swoją to dostałem wyraźną instrukcję żeby nie dotykać panewek, nie ma luzu czy niepokojących dźwięków = nie ruszać , jedynie wpadły nowe tłoki i łańcuchy i stalowe gwinty szpilek :) Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ox4ride Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Pali olej :) pierscienie juz leza i czekaja, lancuch jak sciagnalem miske olejowa wydawal sie luzny, a napinacz juz go mocniej napiac chyba nie chcial, a moto dosc mocno tlucze na wolnych obrotach, ponoc to wlasnie ten lancuch. Panewek nie bede ruszal chyba ze po rozebranii dolu okaze sie ze ich juz nie ma, ale wydaje mi sie, ze procz pierscieni i lancucha to cala zabawa z dolem. Oby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 To na pewno ten łańcuch. Znaczy, to źle brzmi jak łomota, ale silnik by spoko dalej chodził. Jakkolwiek dla kultury technicznej wypada wymienić :) Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Pali olej :) pierscienie juz leza i czekaja, lancuch jak sciagnalem miske olejowa wydawal sie luzny, a napinacz juz go mocniej napiac chyba nie chcial, a moto dosc mocno tlucze na wolnych obrotach, ponoc to wlasnie ten lancuch. Panewek nie bede ruszal chyba ze po rozebranii dolu okaze sie ze ich juz nie ma, ale wydaje mi sie, ze procz pierscieni i lancucha to cala zabawa z dolem. Oby. mimo wszystko jak moto ma mieć dożywocie to poszukałbym nowych tłoków, na jebaju można znaleźć oryginały w granicach 200zł za tłok z pierścieniami Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi