rahim711 Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 W serwisówce piszę "Compression ratio 6.9:1", czyli jak to obliczyć na kompresje w cylinderze w barach?Dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahim711 Opublikowano 17 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 W serwisówce piszę "Compression ratio 6.9:1", czyli jak to obliczyć na kompresje w cylinderze w barach?Dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 A może byś napisał jaki to motocykl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Kompresję się mierzy a nie oblicza.A "compression ratio to stopień sprężaniahttp://pl.wikipedia.org/wiki/Stopie%C5%84_spr%C4%99%C5%BCania .Kompresja to inaczej ciśnienie sprężaniahttp://pl.wikipedia.org/wiki/Kompresja_%28silniki%29 . Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahim711 Opublikowano 17 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Skuter, nie dodałem tego w odpowiednim dziale, bo zapewne bymnie dostał odpowiedzi fachowej albo w ogóle..Udzieli ktoś pomocy? Skuter Generic Xor 2t 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahim711 Opublikowano 17 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Serwisówka poda jaką kompresje ma wydzielać silnik?Dzieki, pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1281 Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Silnik minarelli? ac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahim711 Opublikowano 17 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Tak, więc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Tak, więc?opisz problem bo sam pomiar ciśnienia nic Ci nie da Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahim711 Opublikowano 17 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 (edytowane) Kolejny problem napotkałem, wcześniejszy problem z brakiem iskry rozwiązałem.Teraz tak, zrobiłem wymiankę z facetem na skutery. On Mi dał Generica z silnikiem w cześciach+drugi silnik gratis i wiele części, a ja mu Rexa. Zmniejsza w to..Silnik dokładnie rozebrałem i wyczyściłem jak i resztę dupereli.Poskładałem na częściach:-wał seria-gaźnik seria mikuni (rozwiercona dysza na 90-95)-łozyska FAG-cylinder hebo 70 (średnica 47.65)-głowica hebo do cylindra 70-tłok meteor 70 (średnica 47.60)-wariator stage6-rolki polini-przeciw talerz top racing-pasek polini-sprężynki sportowe na sprzęgle(czerwone)-membrana stage6 karbonowa-filtr stożek sportowyDodam, że elektryka sprawna w 100%.Problem tkwi z dynamicznym wkręcaniem się na obroty. Odpalam go na pełnym gazie(bez to jestnie możliwe). Z małych obrotów do najwiekszych wkręca się ale po środku jest załamanie w nich tzn. zamula na moment i powoli wchodzi na maxymalna, puszczę manetke to przez jakiś czas zawiesi się na bardzo dużych obrotach i schodzi. Najlepsze ustawienie jakie uzyskałem opisałem wyżej.Paliwo leci przez gaźnik od strony filtra. Całe zjawisko opisałem gdy skuter jest na nóżce, gdy na nim siedzę to jedzie 25km/h i ma małe obroty, nie wkręca sie.FILMIK poniżej jak chodzi.Zapraszam ewentualnie chętnego do pomocy na gg:4857019, będę BARDZO WDZIĘCZNY! http://w527.wrzuta.p...blem_z_obrotamihttp://w527.wrzuta.p...blem_z_obrotami Kompresje sprawdziłem manometrem na kopce (nie rozruszniku) i wynosi 9.5-10 atmosfery. Silnik pali od kopa, ale ma problem z obrotami. Kompresja może być mniejsza przez nieszczelny wydech miedzy kolankiem a cylindrem? Doczytałem się wielu info na necie. Ponawiam, że kompresje mierzyłem bez gazu, na zimnym silniku z kopki. Edytowane 17 Października 2012 przez rahim711 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabokow Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 kompresje mierzyłem bez gazu, na zimnym silniku z kopki.Czyli wszystko dokładnie na odwrót. Podstawową przyczyną problemów moim zdaniem jest:rozwiercona dysza na 90-95 Cytuj https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Ja to rozwiercalem dysze z kuzynem w komarku kiedys :D ale w silnikach nowszej generacji zmiana dyszy z 85 na 87 robi duza roznice... wez zainwestuj 10 zl i wsadz cos normalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahim711 Opublikowano 19 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Doszedłem do problemu..Dlaczego przy każdym kopaniu odpala się rozrusznik? Zapewne silnik chodzi z właczonym rozrusznikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 19 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Pewnie zablokował się automat w pozycji wysuniętej i cały czas masz zazębiony rozrusznik z talerzem na wale. Zdemontuj pokrywę napędu i to sprawdź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahim711 Opublikowano 19 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Rozbierałem, sprawdzałem i jakiś problem jest, bo na wyjętym chodzi, ale jeśli założe to coś nie bardzo..Dokładnie się temu przyjrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi