Skocz do zawartości

Auto do 20k zł (Audi)

Soku11
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Odnośnie forum a4, tak jak pisałem, Oni cenią swoje auta, czasami je przewartościowują.

Jak Im napiszesz że kupujesz audi z silnikiem 2.0 tdi, to Cię zjadą jak młodego... a pół Polski jeździ na tym VAG-owskim siniku.

Ja miałem a4 b6, kupiłem za 19.000 zł, to było dwa lata temu, jedna z najtańszych na allegro, z silnikiem 2.0 benzyna, uważany za najgorszy silnik w tym modelu, ale pół roku śmigałem bezawaryjnie, ups sorki, wymieniłem jedną cewkę koszt 150 zł w ASO.

Pasji nie zmienię, bo jak to zrobić, gdy słyszę w sercu sportowy motocykl...

Nitomen, z tymi autami na F to tak nie do końca, 2 lata temu kupiłem mondeo I który miał być przejściówką przed kupnem czegoś lepszego (firma się posypała i zabrali służbówki), 80 tys zrobiłem, nie zepsuł się ani razu. I choć kupiłem BMW 530d to mondka mam dalej bo to bardzo fajny wóz, teraz robi za woła roboczego, wożę w nim to czego bym do betki nie włożył z racji stopnia zasyfienia itp. I niewiem czy będę go w ogóle sprzedawał bo mi go szkoda oddać. Jedyną kasę którą musiałem zainwestować to części eksploatacyjne (filtry, oleje, rozrząd, zawieszenie) które są tanie jak barszcz.

A co do tematu, za 20k spokojnie kupisz zadbane e39 w benzynie z silnikiem R6. I moim zdaniem będziesz bardziej zadowolony niż z A4.

SUPPORT 18

Już jestem po zakupie. Znalazłem ładną A4 2.8 v6 z 1999r. w automacie. Jak narazie nic się nie sypie i jeździ to bardzo dobrze. No i ten ryk silnika :) A dokładnie ten passat właśnie był drugim kandydatem. Dzięki za pomoc :)

Pozdrawiam.

Już jestem po zakupie. Znalazłem ładną A4 2.8 v6 z 1999r. w automacie. Jak narazie nic się nie sypie i jeździ to bardzo dobrze. No i ten ryk silnika :) A dokładnie ten passat właśnie był drugim kandydatem. Dzięki za pomoc :)

Zarzuć foty.

Ja dorzucę jeszcze słowo odnośnie wspomnianego wcześniej Lexa IS200.

Mieliśmy taki samochód w firmie i został sprzedany z przebiegiem 300.000km

Do tego czasu wymienione były amory z przodu przy 200.000km i z tyłu przy 220.000km - poza tym poza eksploatacją typu klocki, tarcze itd. nie było nic robione.

Nie pamiętam ile palił IS200, ale potem był IS250 i w automacie średnie spalanie przy jeździe autostradowej do 150 km/h miał około 9,5 L/100km. Jak na auto o pojemności 2,5 o mocy 208KM i z automatem to to spalanie było naprawdę przyzwoite.

Pozdr.

F.

W trasie (końcówka trasy zmieszana z miastem) spalił coś koło 11-11.5l. W mieście lubię cisnąć to około 15-17 bez problemu pożera. Instalacja "podobno" jakaś lepsza. Nie mam teraz przy sobie papierów od niej, ale elektronika na pewno stag, a wtryski jakieś omvl czy coś takiego.

Edytowane przez Soku11

Pozdrawiam.