songoku Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 nap**dalaj do odcinki i nie rób przegazówek bo na to nie ma czasu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatMax78 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Kivi pytałem chłopaków z foum Shermana Sikora Rinasa i tych wszystkich co byli np. w Poznaniu chyba że mają antyhopping nasi :rolleyes:Kivi a ty byłeś, latałeś po tym torze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 (edytowane) Przepraszam, ze nie doczytałem ze chodzi o referencyjny Poznań, będący odnośnikiem.Gdzie indziej się zdarzyło. Edytowane 23 Grudnia 2012 przez kivi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatMax78 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Kurde Yuby dzięki za komplement nie myślałem że akurat Ty tak o mnie myślisz "Matmax kurcze inteligentny z Ciebie gość". :)Sprawiłeś mi miły prezent na święta. :)Powiem tak, wiem jakie chłopaki robią czasy w Poznaniu i pytania były związane właśnie pod te czasy. Czy żeby robić czasy na poziomie 1,45-1,50 to te wszystkie czynności należy wykonywać czy raczej one odnoszą się do np. czasów poniżej 1,40 i tylko taki był mój zamysł.Szkoda że jeden z chłopaków nie nagrał żadnego filmika z przejazdu na torze w Poznaniu na jakimś Speeddau. Widziałem na Radomiu kolegi Shermana czy też w Białej ale ok masz rację należy samemu wyjechać i to sprawdzić więc pytania uważam za nieaktualne jeśli to wam przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Myślę, że taki styl jazdy skończy się w najlepszym wypadku wymianą silnika co sezon. Przecież on tam z odciny redukuje bieg i dopiero potem zaczyna wciskać hebel. przewidziany jest na jeden weekend czyli 320km :laugh: Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherman Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 (edytowane) Myślę, że więcej by były warte podpowiedzi osób, które są na wyższym poziomie, ale piszę jak jest u mnie: Do ilu obrotów kręcicie swoje maszyny ?U mnie było do 11000-12000 obr/min, bo wyżej nie było sensu (nie dotyczy sytuacji, w której nie opłacało się zmieniać biegu przed zakrętem, bo warto było przyżyłować, żeby zaraz nie zbijać w dół). Po modyfikacjach powinienem właśnie zyskać na obrotach, więc pewnie będę piłował do około 14000 obr/min. To i tak przecież zależy od krzywej mocy/momentu. Albo dawaj na czuja, albo dawaj na hamownię i będzie czarno na białym. Czy zawsze stosujecie przegazówke, tak aby utrzymać np. 8000 obrotów ?Ja zawsze przygazowuję podczas redukcji, w zależności od sytuacji dohamowuję silnikiem mocniej lub słabiej. Przy dynamicznych redukcjach bez przygazówki to chyba można zarżnąć silnik w 2 sesje... Czy robicie przegazówke razem z wciśniętą klamką przedniego hamulca?Bezwzględnie tak, w końcu redukcje są podczas hamowań, więc inaczej chyba nie ma sensu :) Czy w zakrętach używacie przedniego hamulca (takie lekkie dohamowywanie) ?Tak i na tym był u mnie największy skok w czasach. Niestety trzeba się trochę psychicznie przełamać, bo jeżeli wg praw fizyki zaczynasz hamować tak późno, że musisz jeszcze hamować podczas składania się w zakręt, to nie masz możliwości zbytniego ratowania się w momencie, gdy źle ocenisz prędkość wejścia w zakręt. W sensie, że nie masz zbyt wielkiej możliwości korekty. Z tego co mówił Sikor, to zdarzyło mu się zwalniać hamulec dopiero wtedy, kiedy już darł kolanem, ja chyba wcześniej odpuszczam. Właśnie dlatego polecam oponkę Pirelli Superbike na przód. Trzyma się tak, że już jesteś przekonany, że zaraz zacznie odpływać, a tu zonk, bo przód jak po szynie idzie i nie ma żadnego znoszenia... :) Szkoda że jeden z chłopaków nie nagrał żadnego filmika z przejazdu na torze w Poznaniu na jakimś SpeeddauSpox, w nadchodzącym sezonie będzie co oglądać :cool: Edytowane 23 Grudnia 2012 przez Sherman Cytuj https://www.facebook.com/sixsixisixracing/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 przewidziany jest na jeden weekend czyli 320km :laugh: O takim budżecie to my tu nie rozmawiamy :) . Cytuj Sikor#44 Moto Traininghttps://www.facebook.com/Sikor44/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 spoko jego sponsorem jest wojsko im kasy niebrak :biggrin: Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 No to u nas można sobie pokopać piłkę i być sponsorowanym przez producenta chipsów. Yeah!!! Cytuj Sikor#44 Moto Traininghttps://www.facebook.com/Sikor44/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatMax78 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 (edytowane) Dzięki Sherman za konkretne odpowiedzi na moje pytania.Dla mnie Twoje czy też Sikora, Rinasa rady, wskazówki są cenniejsze niż kogoś co śmiga poniżej 1,39 dla tego że w najbliższym czasie (nie wiem strzelam 3 lat) nie dojdę do tego poziomu a może i w ogóle. Moim marzeniem na 2013-2014 jest robienie czasów w przedziale 1,45-1,50 (to są dobre amatorskie czasy) ale myślę że będzie to bardzo trudne zobaczymy. Obecnie oglądam filmiki na ścigaczu o doborze i wymianie wszystkich płynów w motocyklu. Doszłem do wniosku że robię gruby przegląd klocki oleje itp tylko seryjne jak producent zaleca bo to mi wystarczy. Edytowane 23 Grudnia 2012 przez MatMax78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherman Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 śmiga poniżej 1,39 dla tego że w najbliższym czasie (nie wiem strzelam 3 lat) nie dojdę do tego poziomu a może i w ogóleSpoko spoko, pamiętaj, że liczy się technika... głównie technika obróbki skrawaniem wybranych elementów motura :icon_mrgreen: Stary, dobrze będzie, a już niedługo :) :) :) Cytuj https://www.facebook.com/sixsixisixracing/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Noo, chłopaki nieźle się prezentujecie...przynajmniej od tyłu i w kaskach ;) :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Saul Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Skoro tak se gadacie to mnie zastanawia jedna rzecz. Otóż jak widzimy na wyścigach, często zawodnicy jadąc na prostej nie jadą po linii prostej, tylko takim łuczkiem. Jadą przy linii bocznej toru, lekko zbliżają się do osi toru i znów na zewnątrz. Why? Nie krócej było by po prostej? Czy tak oszczędzają opony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherman Opublikowano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 (edytowane) E nie, jak im ktoś siedzi "na ogonie" to próbują go zgubić, żeby koleś jadący z tyłu nie chował się w tunelu aerodynamicznym i nie wyprzedził pod koniec prostej. Yuby - nie właśnie z ciuchami mam problem, bo muszę zmienić 52 na 50, ale wątpię, żebym sprzedał o tej porze roku moje kombi... więc chyba jeszcze poczekam i wystawię w okolicy kwietnia/maja. W tym co mam mogę jeździć, nie ma dramatu :) Edytowane 26 Grudnia 2012 przez Sherman Cytuj https://www.facebook.com/sixsixisixracing/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatMax78 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Ja na 100% będę kupował ale tak w styczniu(koniec) lub początek lutego nie wiem jak mi będzie szło zbijanie wagi od 1.1.2013.Rozumiem że sprzedajesz to co na zdjęciu ? Napisz za ile. Fat wystawił i bedę próbował od niego zakupić o ile nie sprzeda wcześniej.Rozmiar raczej 52 lub 54 będę potrzebował. Ogólnie to ja Was podziwiam Yubego Ciebie za to że zeszliście z wagą tak nisko.Ostatnio oglądałem zdjęcia swoje z Poznania Oskaldowicz na podium wyglądał jak taka kula jak on się rusza na tym motorze. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi