Grzegorz Górny Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 ale tak czy tak przeglad bedzie kosztowal chociaz mam gwarancje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 (edytowane) Mam wrażenie, że nie rozróżniasz jednego od drugiego.Gwarancja w bardzo dużym uproszczeniu oznacza, że sprzedający zobowiązuje się bezpłatnie usunąć usterkę a jeśli jest to niemożliwe to powinien zaproponować inną korzystną opcję a opcji jest zbyt wiele żeby rozpisać.Przegląd okresowy gwarancyjny owszem jest płatny ale płacisz za to, że wykwalifikowany mechanik (przynajmniej taki powinien być) wyreguluje, sprawdzi lub przy większych przebiegach naprawi sprzęt a ty utrzymasz gwarancję.Naprawa którą ty sam przeprowadzasz narusza gwarancje i jak już wspomniałem mogą Cię wtedy zwyczajnie olać.Potem są jeszcze przeglądy pogwarancyjne ale to Cię teraz nie interesuje. Edytowane 23 Sierpnia 2012 przez Shinigami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Górny Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 jak ustawilem wszystko do stanu jak mialem na poczatku i pojade na przeglad to zrobia mi za darmo? kurde duz oludzi mowi mi ze zle wyregulowany gaznik, sklad mieszanki ale ustawiam i ni chu*a nie chce sie naprawic lol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Nie, za przeglądy się płaci. Płacisz mechanikowi za jego robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Górny Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Górny Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Witamwrocilem z przegladu i jest jeszcze gorzej. Mechanik powiedzial ze to niue jest rasowy motor zeby odrazu gazowal... aha i motor stracil na przyspieszeniu i v-max. Po prostu teraz motor jedzie jak czolg... kawal skur**ysyna z tego palanta. Moze wiece czy moze on mi cos zaj*bal z motor np. modul podmienil albo co.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Górny Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 WitamZipp pro 50.Wrocilem z przegladu i jest jeszcze gorzej. Mechanik powiedzial ze to nie jest rasowy motor zeby odrazu gazowal, bo gdy nagle dodawalem gazu na biegu jalowym to sie dusil i gasil. Przed przegladem jeszcze lepszy byl v max i przyspieszenie.A po przegladzie motor stracil na przyspieszeniu i v-max. Po prostu teraz motor jedzie jak czolg... kawal skur**ysyna z tego palanta (mechanika). tak samo z zarowkami, switala byly pozamieniane czyli po lewej dlugie a po prawej kroteki... i moj tata przy tym zasranym mechaniku zrobil w 10 min tak jak byc powinno Moze wiecie czy moze on mi cos zaj*bal z motoru np. modul podmienil albo co.? Blagam ratujcie. Wiecej nie dam obcemu gnojowi motoru do robienia ktory sie nie zna, ale blagam was, pomozcie mi rozwiazac ten problem dlaczego stracil na v max i przyspieszeniu. Przejechane mam 304 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 A filtr powietrza dobrze zamocowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Co by nie zrobił. Zapłaciłeś, usługa źle wykonana to z powrotem z reklamacją. Na przyszłość jak odbierasz maszynę to najpierw sprawdź a potem płać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Górny Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 A moglbys powiedziec gdzie on sie znajduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Górny Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 100 zl to nie wydatek no ale coz, next razem skur*ysyna ubije na kotleta :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalin20 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zobacz w serwisówce. Jeśli takiego kiepskiego mechanika masz, to go zmień ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proxma Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 (edytowane) Chłopie założyłeś trzy topiki o tym samym.W jednym dostałes parę odpowiedzi i je poprostu zlałeś.Na początek poczytaj sobie jak działa gaźnik a jak jesteś leniwy to płać i płacz.Nie napisałeś jaki masz typ gaźnika-podejrzewam że masz PD18J więc jak już napisałem wcześniej takie pompowanie zalewa bo ten gaźnik ma pompkę przyśpieczenia, 2 takty mają zreguły muła na "dole".Pozatym naprawa zdalna motoru bez osłuchu i patrzenia jak reaguje na pewne zmiany to jak kazać ślepemu znaleść igłe w stogu siana.p.s.sprawdź czy wszystkie połaczenia od filtra powietrza są szczelne,wywal filtr powietrza (najprawdopodobniej wkład z gąbki) i się przejedź i napisz czy sa jakieś zmiany. Edytowane 29 Sierpnia 2012 przez proxma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi