GIENIU Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Witam. Moje pytanie skierowane do osób znających sie na 4t. Mam yzf 250 z 2007 i gdy odpale na ssaniu to chodzi prawidłowo. Gdy spuszcze ssanie równiez chodzi prawidłowo. Gdy dodam manetka szybko gazu na ssaniu to wkreca sie od razu, gdy dodam na pół ssaniu również sie wkreca od razu, a gdy ssanie spuszcze całkowicie i dodaje szybko gazu to silnik gasnie. Dodam, że gdy odkręcam manetke powoli na spuszczonym ssaniu wkreca sie ok. Gdzie szukać? Gaznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Lichota Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 rozgrzej ją i dopiero. moja crf też gaśnie z gwałtownym gazem na zimnym silniku i kxf też gasł ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 A gdzie ty tam masz półssanie ? :blink: Jeżeli dzieje się tak na zimnym zaraz po odpaleniu to norma i nic tu nie wskurasz. Jeżeli zaś dzieje się to na ciepłym silniku to oznacza że masz za ubogo ustawioną mieszankę wolnych obrotów i tu przyczyn może być kilka : zła regulacja gaźnika, nieszczelność w połączeniu gaźnik cylinder, nieszczelność wydechu lub zbyt małe luzy zaworowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 lub zle pracujaca pompka wtryskujaca paliwo dla wzbogacenia mieszanki w momencie gwaltownego otwierania przepustnicy jezeli taka tam jest... Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 lub zle pracujaca pompka wtryskujaca paliwo dla wzbogacenia mieszanki w momencie gwaltownego otwierania przepustnicy jezeli taka tam jest...Jest i oczywiście trzeba ją sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GIENIU Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Rozebrałem gaznik i jakis palant pseudo mechanik tam grzebał zalutował dysze która znajduje sie w pokrywie pływaka zaraz przy pomce przyspieszajacej. Było napisane na niej 70 i dół dyszy zalutowany, włożyłem 60 juz niezalutowana i mota sie wkręca jak rakieta. Dzieki panowie. Zamykam temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 hahaah tego jeszcze nie było, lutowana dysza...brawo dla dla debila który to zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 zamiast kupic dt125 to biorą wyczynówke i dysze lutują zeby se synek nie zrobił kuku, Polak potrafi :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi