radzio88 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam! Mam wielki problem właśnie z tym motorem, motor kupiłem od znajomego gdzie stał kilka ładnych lat nie odpalany. Po kupieniu zabrałem się za odpalenie go, wyczyściłem świece, gaźnik, filtr powietrza. Po poskładaniu go motor z bólem odpala, chodzi jako tako często przerywa i strzela w gaźnik, podczas jazdy brak mocy i strasznie szarpie. Wiec wyczyściłem gaźnik jeszcze raz sprawdziłem i ustawiłem poziom paliwa, regulacja składu mieszanki odkręciłem 2,5 obrotu i dalej to samo bez zmian. Po wykręceniu świec 1 jest cała czarna i mokra 2 jest ciemno brązowa a 3 i 4 jest jasno brązowa, po zmianie kolejności świec jest to samo.Zastanawiam się dlaczego pierwsza jest cała mokra i czarna? Edytowane 12 Sierpnia 2012 przez radzio88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Bo leje ci wlasnie ten zaworek iglicowy w gazniku tego cylindra, przy okazji przylewajac cylinder nastepny.Wymienie ten zaworek na nowy i powinno byc ok.Razem z gniazdem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio88 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 (edytowane) Właśnie ze poziomy są prawidłowe i nic nie zalewa/przelewa, wymieniane były tylko oringi przy zaworkach bo reszta jest w idea;nym stanie. Edytowane 12 Sierpnia 2012 przez radzio88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Jak nie zalewa jesli masz czarna i mokra swiece ?Ten rezultat daja tylko 2 powody - paliwo sie leje bo przelewa, albo brak sprezania i olej dostaje sie do komory spalania tego cylindra.Sprezanie mierzyles ?I jesli swieca jest mokra, to jest to olej czy benzyna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio88 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 (edytowane) Swieca jest mokra i paliwo to jest, spręzanie jest, poziom sprawdziłem przez węzyk i jest prawidłowe a świeca mokra, a ten motocykl ma jakiś tryp awaryjny na module czy coś podobnego? jest on z 86 roku Edytowane 12 Sierpnia 2012 przez radzio88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 A sprawdzałeś czy w ogóle jest iskra ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio88 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 (edytowane) A może to być też powodem braku licznika? bo to co wiem jest tam jakaś elektronika w nim. iskra jest na wszystkich 4 świecach jednakowa Edytowane 12 Sierpnia 2012 przez radzio88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Elektronika w liczniku to raczej obrotomierz, wskaźnik paliwa i kontrolki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio88 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 (edytowane) Tak, ale jest dodatkowa płytka za wskażnikiem paliwa gdzie idą 4 przewody. I co jeszcze moze być powodem tego problemu? Edytowane 12 Sierpnia 2012 przez radzio88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 zajechane świece - te powinieneś wymienić na początku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Mechanik Ci napisał. http://sklepmotocyklowy.pl/pl/produkt,1306,zestaw-naprawczy-gaznika.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio88 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 (edytowane) Świece były wymieniane, a co do zestawu naprawczego to nie trzeba wymeiniać, bo poziom trzyma taki jaki mam być, wymieniałem tylko oringi na gniazdach. Edytowane 12 Sierpnia 2012 przez radzio88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alkad Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 spręzanie jestMierzyłeś, ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio88 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 (edytowane) Teraz jedynie metodą (na palec) wszędzie jednakowo, nie da się utzymać szczelnie palca. Edytowane 12 Sierpnia 2012 przez radzio88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Oddaj moto do mechanika, będzie szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi