Paweli Opublikowano 23 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Witajcie moze Wy mi pomozecie, poniewaz w dwuch serwisach mowia, ze to raczej nie lancuch ale moga mi wymienic.. Otoz w moim moto 2000r. 45 tys km. Slychac tylko podczas jazdy w zakresie obrotow okolo 6-7 tys glosne halasowanie gdzies z przodu, dzwonienie takie szuranie metaliczne... Moje pytanie brzmi jak w tych silnikach objawia sie lancuszek wlasnie w jakimzakresie, czy poedczas postoju powinno byc go slychac? Dodam jeszcze ze pojawia sie to juz na rozgrzanym oleju. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 23 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 szukaj wibrujących elementów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweli Opublikowano 24 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Cześć. no własnbie nie mam juz pomysłów..wszystkie plastiki podokrecane... nic przy stacyjjce bo nawet podczas jazdy juz grzebalem lapa i nic... czy moga byc tarcze hamulcowe? bo maja lekkie luzy na wszystkie strony? Toowdie a jak w silnikach jaja czy bandyty rozrzad sie najczesciej uaktywnia? Problem jest w tym ze poza silnikiem to slyszalbym to zawsze a to wychodzi po kilku kilometrach jak rozgrzany...; ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Generalnie rzadko kiedy się w tych piecach rozrządy robi - mój po kurierce przy 70kkm miał jeszcze łańcuch w normie - więc do 90-100kkm powinien spokojnie dobić. Łańcuszek rozrządu jest dość charakterystyczny, więc skoro mechanik mówił że to nie on, to musisz szukać. U kumpla w rezonans wpadała wkładka zamka od kanapy, innemu klakson, jeszcze innemu wibrował klocek hamulcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Olać grzechotanie grzechotnika :) Załóż stopery i będzie git :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweli Opublikowano 25 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 MłodyWilk22 - nie jedno Suzuki juz mialem, chcialbym jak zobaczyc jak sam bys olal zgrzyty take..;) szkoda ze te wszystkie duperele ktore moga wpadac w rezonans wpadaja akurat na goracym juz oleju i w tym samym zakresie obrotów:) Chyba jednak wole dac troche kasy i moto do kowala niz zydzic a potem jezdzic hulajnoga.. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Wyjmij napinacz i zobacz czy się nie zacina i jak bardzo jest wysunięty. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 klocki trace o tarcze robia tak szu szu szu szu szu szu jak osiagniesz ze 40 to juz nie slychac łańcuszek bardzo charakterystycznie słychać w starych olejakach, zaczynają coraz bardziej hałasować i słychać jak się po kolach kreci nie wiem jak to nazwać ale juz tego sie tyle nasłuchałem ze mam czule ucho na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi