YAMAHAYZ123 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Witam dzisiaj na warsztacie miałem crf 450 i tak jeden zawór ssący był na ciasny czyli dociskał do wałek i przepuszczał wiec moto ciężko paliło ale zauważyłem ze świece jest czarna jak smoła teraz płytki sa dotarte i ma luz 0,10 mm czyli prawidłowy jak świeca teraz bd czarna i bd strzelać z wydechu tzn ze gaźnik gra tutaj w pliszki ?? bardzo proszę o odp i z góry dziękuje. Polska język trudna język - czas analfabetów powoli się kończy kolego. Opisz proszę dokładnie swój sposób regulacji zaworów poprzez docieranie. Masz manuala do tego motocykla ?moderator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Mozliwe, zacznij od sprawdzenia filtra powietrza.Drugi ruch to sprawdzenie szczelnosci zaworka iglicowego.Jezeli tam dobrze to to iglica w dol i zubozamy srednie obroty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Warto zajrzeć do gaźnika. Nie dalej jak wczoraj robiłem Kata który podobne miał objawy, do tego przerywał podczas jazdy i inne cuda serwował. Gaźnik na stół a tam w komorze pływakowej, tak na oko, ze ćwierć łyżeczki piasku. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAMAHAYZ123 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 więc tak przepraszam za moją Polszczyznę ale emocje po ciężkim dniu i kiepskim rezultacie wyszło co wyszło w poście ale do rzeczy 1 zawory dotarte przez mechanika luz na płytkach 0,10 mm2 rozrząd ustawiony przez mechanika3 nic nie dzwoni nie puka stuka więc jest wszystko dobrze a moto dalej ma czarną świece i strzela z wydechu dość sporo i pali za 2 kopnięciem tak jak tutaj pan Adam M i qurim napisali zacznę od filtra pow potem jak objawy bd takie same wyciągnę gaźnik kupie jakąś chemie do gaźników wyczyszczę go porządnie i obniżę iglice zobaczymy co wtedy bd się działo jak dalej bd nie za ciekawie to na pewno tutaj zawitam pozdrawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Odłóż sobie już sianko na nowe zawory ssące. Bo jak się podparły to te są już do wyrzucenia, a po dotarciu to już w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kris_big Opublikowano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 (edytowane) Wg mnie jak zawory sa juz ok, to pojezdzij kilka godzin tak zeby moto troche przepalilo, wykrec swiece i znow sprawdz, jak wciaz bedzie czarna to sprawdz jakie sa dysze jak iglica ustawiona a co jest standardowo w serwisowce?A druga sprawa to czy spala Ci olej? tak do 20ml na godzine to generalnie serwisowki mowia ze jest ok. Edytowane 7 Czerwca 2012 przez Kris_big Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Swieca czarna przy nie trzymajacych zaworach ???Jakby byly walniete to raczej koloru bialego bym sie spodziewal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Ta CRF ma stalówki założone zawory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kris_big Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Ta CRF ma stalówki założone zawory? A jaki to ma zwiazek z czarną świecą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Ze świecą może i żaden, lecz jeśli ma tytany i zostały one dotarte to trzeba już zamawiać nowe zawory. Choć ja obstawiam że autor po prostu znowu popisał się pisownią i chodziło o to że płytki zostały dotarte a nie zawory, co IMO też jest głupotą i niebezpieczną oszczędnością przy cenie płytki rzędu 10-15 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAMAHAYZ123 Opublikowano 8 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 zawory są stalowe a płytki są nowe bo jaki jest sens tarcia płytki przez 30 min i zdarcia pół palca na papierze skoro nowa płytka kosztuje 18 zł w sklepie ? rocznik crf 2003 z tego co słyszałem montowane były tytanowe ale ten motor sporo widział w Polsce wyczyściłem filtr pow i go nasączyłem motor już strzela dużo mniej a jeszcze kwestia ustawienia gaźnika i wszystko bd ok bo skoro filtr dał sporo to gaźnik tez swoje zrobi Kris_big czy moto spala olej odp brzmi nie a jak spala to znikome ilości bo ani nie kopci z rury ani nie śmierdzi z niej wiec jest ok jak gaźnik wyczyszczę i wyreguluje powinno być ok ale to się okaże i najwyżej wrócimy do tematu pozdrawiam :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kris_big Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Gazniki w takich moto to ciekawy temat jest, ja mialem taka sytuacje w 530exc, jak byla dysza 180 to byla swieca normalnie przepalona, a jak wlozylem 184 to swieca byla czarna, niby bardzo mala roznica na dyszy glownej a widac ze spalanie bylo zupelnie inne. Moze u Ciebie po tylu latach i wielu wlascicielach ktos grzebal w gazniku i po swojemu kombinowal, na pewno warto sprawdzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAMAHAYZ123 Opublikowano 9 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Jest udało się rano pojechałem po łożyska i masę uszczelniając do mojego tm w którym robię remont i wziąłem przy okazji chemie do gaźników po rozebraniu gaźnika spryskałem wszystko tym cudem po 15 min wytarłem przedmuchałem trochę syfu było złożyłem założyłem nasączyłem dobrze filtr i moto chodzi jak zegarek strzela bardzo rzadko pali za pierwszym ciepły/zimny świecy nie wykręcałem musi trochę pojeździć na razie moto jest u właściciela który zauważył ogromną różnicę i jak pojeździ parę godzinek sprawdzimy świece jeśli bd czarna to zastosuje się do twoich rad ale na razie bez odbioru i dziękuje wszystkim za pomoc pozdrawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 A jaki to ma zwiazek z czarną świecą ?Ze świecą może i żaden, lecz jeśli ma tytany i zostały one dotarte to trzeba już zamawiać nowe zawory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAMAHAYZ123 Opublikowano 5 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 więc tak przepraszam za moją Polszczyznę ale emocje po ciężkim dniu i kiepskim rezultacie wyszło co wyszło w poście ale do rzeczy1 zawory dotarte przez mechanika luz na płytkach 0,10 mm2 rozrząd ustawiony przez mechanika3 nic nie dzwoni nie puka stuka więc jest wszystko dobrze a moto dalej ma czarną świece i strzela z wydechu dość sporo i pali za 2 kopnięciem tak jak tutaj pan Adam M i qurim napisali zacznę od filtra pow potem jak objawy bd takie same wyciągnę gaźnik kupie jakąś chemie do gaźników wyczyszczę go porządnie i obniżę iglice zobaczymy co wtedy bd się działo jak dalej bd nie za ciekawie to na pewno tutaj zawitam pozdrawiam ;) tu muszę sprostować płytki zostały dotarte bo właściciel jest trochę skąpy w servisie ale jak mu powiedziałem ze to kosztuje 20 zł to lepiej wymienić i mieć spokój wiec zainwestował te 42 zł dokładnie za dwie i luz jest spoko jeździł trochę z tą armata i strzelał po wsi no ale wyprał filtr regulacja gaźnika wymiana świecy na dedykowaną i po sprawie wiem muszę ogarnąć to co pisze w emocjach gdy stoją same strupy ciężko się wysłowić ;-) pozdrawiam PS. Użytkownik rafael dnia pią, 08 cze 2012 - 08:50 napisał Ta CRF ma stalówki założone zawory? nie chciał byś widzieć tej crf ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi