Blood Opublikowano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Ale tak się właśnie wyprzedza na torze :). No jak inaczej chcesz to zrobić, po zewnętrznej? :) Nie, źle mnie zrozumiałeś. Nie mam obiekcji co do tego, że jechał po wewnętrznej, ale jak już jechał taką nitką toru, to powinien to tak robić, żeby nie zmuszać innych zawodników do nagłego hamowania czy wyjeżdżania na obrzeża zakrętów ... Cytuj http://bikepics.com/members/vixon/09cbr600rr/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Albo oni mu nie powinni zostawiać miejsca :). W sumie nie widziałem tego nagrania to nie wiem jak jechał ale podczas wyścigu nie ma miejsca na uprzejmości ;) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatMax78 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Ja tam nie widzę jakiejś wielkiej, agresywnej jazdy oprócz 1,40 gdzie go trochę wynosi i kolega musi prostować swój sprzęt. Gość jest widać szybszy od innych (14 miejsce na polu startowym jest chyba jakąś ściemą pewnie pojechał tak żeby w wyścigu sie zabawić i wszystkich wyprzedzać). Ja tam widzę że każdy zostawia mu dużo miejsca do wprzedzania tak jak Limo pisze ale to jest moje indywidualne zdanie.:)Ogólnie mi się podoba jego jazda, wyścigi to nie zabawa w piaskownicy incydenty wyścigowe się zdarzają tak jak ten w 1,4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornowodwor Opublikowano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Najbliższe treningi 22-23 Czerwca rozpoczynamy już od 10:00 w Sobotę harmonogram na dwa dni w linku poniżej:http://www.wtm.motousa.eu/?harmonogramw Sobotę rozegramy dwa wyścigi przełożone z 9 czerwca (dla wszystkich zapisanych do wyścigu zawodników w tym dniu)w Sobotę 22 Czerwca od 10:00 do 16:00 treningi z podziałem na grupyklasa do 600ccm 16:00-16:30 Sobota 22 Czerwcaklasa pow. 600ccm 16:30-17:00 Sobota 22 CzerwcaLista zawodników zakwalifikowanych do wyścigu sobotniego w linku poniżej:http://www.wtm.motousa.eu/?pomiar-czasu-9-czerwcaNiedzielne treningi 23 Czerwca bez zmian10:00 - 16:00 treningi z podziałem na grupy (jedna z pomiarem czasu do wyścigu)16:00 - 16:30 wyścig klasy do 600ccm16:30 - 17:00 wyścig klasy pow. 600ccmPrzypominam też wszystkim zawodnikom startującym w Pucharze Codex rozstrzygnięcie już 7 Lipca (pozostało 3 wyścigi do końca)Klasyfikacja Generalna pod linkiem:http://www.wtm.motousa.eu/?klasyfikacja-pucharuDla pierwszych trzech zawodników klasy do 600 i powyżej pucharu Codex 7 Lipca rozdane zostaną Nagrody rzeczowe sponsorowane przez firmę Codex. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelocik Opublikowano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Pytanie do wyjadaczy torowych :) Czy zakładanie slicków na taki tor, bez posiadania kocy ma sens ?Czy te opony uda się wystasrczjąco nagrzać, żeby dobrze kleiły ? Pytam, bo nigdy nie jeżdziłęm jeszcze na slickach, a chciałbym spróbować jak się na tym jeżdzi a nie planuję raczej zakupu koców :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e3dx Opublikowano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Nie wiem jak na normalnym torze, ale na kartingu rozgrzałem slicki dość dobrze bez kocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pemeq Opublikowano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Pytanie do wyjadaczy torowych :) Czy zakładanie slicków na taki tor, bez posiadania kocy ma sens ?Czy te opony uda się wystasrczjąco nagrzać, żeby dobrze kleiły ? Pytam, bo nigdy nie jeżdziłęm jeszcze na slickach, a chciałbym spróbować jak się na tym jeżdzi a nie planuję raczej zakupu koców :(ja bez kocy na rozgrzanie slicków przeznaczałem zawsze 2 kółka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherman Opublikowano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Tu nie chodzi o nagrzanie opony, tylko o to, że po zjeździe ona się szybko wychładza i to nie jest dla niej dobre. Poza tym rozgrzewanie zimnych slicków poprzez jeżdżenie po torze to trochę porażka, bo one dość słabo wtedy trzymają i turlasz się na jakimś absurdalnie niskim ciśnieniu, co też nie jest dobre. Kolejna sprawa - jazda na niedogrzanym slicku = mega szybkie niszczenie opony. Poza tym jak stwierdziłeś, że nagrzałeś slicki po 2 kółkach tak, jak z koców? Dotykanie ręką to taka trochę robinsonada, nie mająca zbyt wiele wspólnego z profesjonalizmem, a slicki są oponami, które działają po spełnieniu kilku ważnych kryteriów (temperatura i przyczepność [faktura] asfaltu, styl jazdy, typ toru itd - rzeczy, o którym ja mam tylko mgliste pojęcie...). Cytuj https://www.facebook.com/sixsixisixracing/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rinas Opublikowano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 koce to naprawde podstawa... tez kiedys sie bez nich obchodzilem dopoki nie uzylem !!! wydatem 600 zeta na najtansze to nie jest kosmos w tym calym burdelu, a to tak naprawde oszczędności - nie traci sie czasu na turlanie a od razu dzida, mniej sie opona niszczy, no i mniejsze ryzyko dzwona :) Cytuj ...to nie motur, LECZ TWA BANIA ...WYMAGA... tuningowania!https://www.facebook.com/pawel.rinas.przybylski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pemeq Opublikowano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 nie stwierdziłem że po 2 kółkach były tak samo rozgrzane jak z koców, do tej pory tak nie twierdze i dlatego używam koców, nie tylko przez wzgląd na wolniej zużywającą się oponę, ale także na bezpieczeństwo. Mimo iż po 2 kółkach dawałem ostro motocyklem, to jednak nie byłem w 100% pewnien prawidłowego rozgrzania opony... Nabyłem je tak szybko jak tylko pozwoliły mi na to finanse i polecam nie ładować się w te za 600 zł, bo z nimi różnie bywa... owszem, mogą pięknie działać i przez 'x' lat, ale równie dobrze mogą paść po jednym sezonie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom85 Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 ale jazda bylem w tamtym roku raz na bialej na pucharze prezydenta czy cos tam (nawet bylem zajarany), no i pojechalem 2 tyg temu wrucilem wku**wiony deszcz , brak kostek (w tamtym roku byly) czasy mierzone telefonem , ogolnie organizacja jakas rozjebana i drozej niz w zeszlym roku ,stwierdzilem ze juz chyba tam nie pojade tym czasem patrze na kwlaifikacje do sobotniego wyscigu a tu Pole-Position :)no i teraz problem jechac na pierwszy w zyciu wyscig i to z takiej pozycji czy olac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszKoo Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 (edytowane) czy ktos wybiera sie w nd na biala? zastanawiam sie bo do konca jutrzejszego dnia pare zl taniej. mam jedno miejsce wolne na przyczepie Edytowane 19 Czerwca 2013 przez TomaszKoo Cytuj Strony internetowe i aplikacje www: www.seeyou.net.plAutomatyzacja produkcji, kartoniarki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boguc_Wroc Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 ja latałem na slickach po Białej i zajebiście mi sie na nich jeżdziło :)teraz na sobote i niedzielę też będę miał slicki + koce i myślę że czas poprawie jeszcze trochu ;)do zobaczenia na torze :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
organo Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 czy ktos wybiera sie w nd na biala? zastanawiam sie bo do konca jutrzejszego dnia pare zl taniej. mam jedno miejsce wolne na przyczepieja sie wybieram ale lecę z grześkiem , w sumie to on chyba leci ze mną :) ja latałem na slickach po Białej i zajebiście mi sie na nich jeżdziło :)teraz na sobote i niedzielę też będę miał slicki + koce i myślę że czas poprawie jeszcze trochu ;)do zobaczenia na torze :D tez sie zastanawiam czy wciągać slicki, strasznie nie lubie opon zmieniac kupa pracy :( ale z drugiej strony kpl slikow trzeba kiedys wykorzystać. Może uda się urwać z 2s :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boguc_Wroc Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 wrzucaj slicki, pogoda ma być bardzo dobra, będziesz zadowolony :Da jak coś to mam jeszcze komplet slicków do "oddania" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi