skrzydlaty Opublikowano 17 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Witam!Zapraszam na ostatnią edycję Wyścigów Motocykli Zabytkowych Super-Veteran 2012.Sobota 19 maja już od g.10 - treningi lub g.12 właściwe zawody.Wstęp wolnyPogoda zamówiona, zgłoszenia z całej Polski i z Węgier.Ponad 100 motocykli zabytkowych na torze, od lat 20-tych do 80-tych XX wieku.Wystawa plenerowa, konkursy sprawnościowe, konkurs elegancji orazzmagania wyscigowe na torze - jedyna taka okazja w Polsce. Emocji nie zabraknie na pewnoWjazd dla widzów na motocyklach i wstęp pieszy wolny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peterr86 Opublikowano 19 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 trzeba byc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 19 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Witam.Byłem dzisiaj na moto weteranie i aż serce się kraje jak pomyślę że to ostatnia taka impreza w tym miejscu.Piękne widowisko.Organizacyjnie dopięte wszystko na ostatni guzik. Wielkie słowa uznania dla organizatorów. Chylę czoła ;)Dużo naprawdę pięknych maszyn, praktycznie z całej Polskich jak i kilka z za granicy.Mam kilkaset zdjęć.Postaram się zmontować jakąś fotorelację z imprezy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Postaram się zmontować jakąś fotorelację z imprezy. No mam nadzieje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Póki co wg mnie najciekawszy pojazd wsród weteranów ;)http://zapodaj.net/images/c402d2d3ff312.jpgReszta bedzie wieczorem albo jutro ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Dla mnie najciekawszym bylby gorny HD350 peashooter Zaby z poznych lat 20 tych, wyscigowka do jazdy na owalnych torach drewnianych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiiniika Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Póki co wg mnie najciekawszy pojazd wsród weteranów ;)http://zapodaj.net/i...02d2d3ff312.jpgReszta bedzie wieczorem albo jutro ;) Fantastyczny, czekam na inne fotki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Dla mnie najciekawszym bylby gorny HD350 peashooter Zaby z poznych lat 20 tych, wyscigowka do jazdy na owalnych torach drewnianych. Fakt faktem model bardzo rzadki i chyba jeden z nie wielu w europie w takim stanie ;)Ów egzemplarz też miał dość ciekawą historię pojawienia się w Polsce ;) Louise też był wart uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylo Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 (edytowane) Świetna organizacja! Wyścigi pełne dużych emocji! To jak Wojtas przebijał się BSĄ z ogona na prowadzenie albo styl w jakim Subversion na AWO brał zakręty na kolanie ! robiło niesamowite wrażenie. A ten ryk Dniepra sidecara , czy Junaka (chyba 500cc z Rzeszowa) schodzącego z obrotów pod koniec prostej startowej coś pięknego! Czy owacja brawami na stojąco dla Węgrów ,którym zdefektował sidekar i przekraczali metę pchając motocykl.Oraz wiele, wiele innych ekscytujących momentów....... tylko dlaczego ostatni raz ...... Edytowane 20 Maja 2012 przez kylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Jaka to byla BSA ?Co do Junaka to maszyna kolegi Wuikana z listy DJ - 600 z moca duzo powyzej 30 KM ( sprawdzana na hamowni ) i poteznym momentem, silnik budowany chyba na wale od zuzlowej Jawy.Wegrzy to tez stali goscie, akurat w ostatnich dwu wystepach nekaly ich awarie.Tak, bardzo szkoda ze ostatni raz.Coraz wiecej ciekawych motocykli sie pokazywalo, nie mowiac o wlascicielach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylo Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 BSA foto 19/22http://moje.radio.lublin.pl/zlot-super-veteran-2012-tor-lublin-19-05-2012-fot-jacek-bieniaszkiewicz.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi